tiistaina, lokakuuta 25, 2011

Syksy-ystävävaihto

Tämähän on ihan juhlapäivä!
Tänään kopsahti postilaatikko pehmeästi. Sinne tuli varsinainen syksyn sato, Kukkatarhan Sarin minulle pistelemä upea Syksy-ystävävaihdon 2-osa!
Sari oli bongannut tykkäämislinkistäni Beatrix Potterin, ja kuule, kyllä tämä on taatusti yhtä iso napakymppi kuin se mainostamani ranskalaistyyli :)! - Sitäpaitsi, minähän olen kertonut rakastavani lukemista ;).
Allaolevat kuvat upeasta pistellystä kirjasta vaativat sitten EHDOTTOMASTI tarkentavaa klikkausta, että näet kunnolla!
Kansikuvassa Petteri Kani nautiskelee porkkanasaalistaan. Kirjan jokaisella aukeamalla on kankainen tasku ja taskussa kortti, jossa on englanninkielinen katkelma Petteri Kanin vaarallisesta seikkailusta Vänskän Isännän kasvimaalla. Tässä kirja kannesta viimeiseen aukeamaan:(Huom. kasvimaakuvan porkkananappi ja kanikoriste!)
Ja vielä kirjan kansi auki levitettynä:Aivan loistavaa, kun tuo kirja vielä päättyy linnunpelättikuvaan; minä kun sattumoisin rakastan linnunpelättikuvia - ja lintuja myös ;)!
Kirjan pistelykangas on omaa pistelylemppariani, pellava-aidaa, jonka rustiikista ulkonäöstä pidän tosi paljon. Myös kaikki iloisenväriset viimeistelykankaat ovat tosi kauniita, kuvien tunnelmiin sopivia!
Turhaan, Sari, mietit, onkohan tämä tarpeeksi syksyinen. Kysy vaikka amerikkalaisilta, niin on se (vrt. kiitospäivä) :D.
Ja jotta kaikki olisi AIVAN täydellistä, kirjahan on - hyvänen aika - kuin tehty pariksi Stitcher's Bookilleni, katso vaikka:Eikö ole hauskaa? Molemmissa on Potter-malli kannessa, väri pellava ja kokokin melkein sama :). Kirja päätyy siis meille pianon päälle, pistelijän kirjan viereen. Vauvakirjana kuolattavaksi sitä ei anneta (terveisiä vain jälkikasvullesi, Sari ;)), mutta eivätköhän vain poikkeilevat vieraat sitä mieluusti selaile, iästä riippumatta! (Ja huomenna se täytyy tietysti viedä näytille Tapulipiiriin.)
Kyllä olit, Sari, tehnyt ison työn, josta en osaa kyllin kiittää: kiitos-kiitos-kiitos ja halaus!

Ai niin, ja Sarilta saamani etukäteisvihjehän oli tämä. (Ahaa, ne jyrsijät siinä kortissa olivat kaneja! Pieneläintuntemuksessani on toivomisen varaa :D.) Kerroit kirjeessäsi, että vinkiksi lähettämässäsi avaimenperässä ollut lause taisi olla lähinnä tsemppausta itsellesi, mutta oli tämä sen verran luova idea, että hyvin passasi vinkki siihen. Sitäpaitsi, huomasitko: Minähän sanoin, että mulle tuli mieleen tuosta avaimenperästä käsiraudat, eli eikös se aika hyvin tähän Petteri Kaniinin varkausreissuun sovi? ;)

Minä lähetin vaihtoni Eilalle, ja koskapa se kuulemma on jo mennyt perille, julkaisenpa samoin tein senkin. Lähetin hänelle etukäteisvihjeeksi ristipistoLEHDEN ( ;) ) ja sanomaLEHTIaiheisen kortin, jotka näet kollaasikuvassa vasemmalla:Ylläolevan kuvan oikeassa reunassa näkyypi sitten - sivusta ja takaa - vaihtoon tekemäni elämäni ensimmäinen Flat Fold, jonka "kasvokuva" on tässä:Pistelymalli on Wendy Mosbacherin suunnittelema Leaves and Stitches, joka on julkaistu Just Cross Stitchin numerossa January/February 2009. Muokkasin mallin värejä: taustan pistot tein kellertävämmällä kuin mallissa, ja mallissa lehdet olivat vihreät, mutta pistelin ne tähän syysväreillä, käyttäen mm. Atalien käsinvärjättyjä muliini- ja silkkilankoja.

Sydämellinen kiitos molemmille vaihtopareille hauskasta "syksymatkasta", ja lämmin kiitos Lennulle kekseliäästä vaihdon ideoinnista!

14 kommenttia:

kissankello kirjoitti...

kiva jos vaihto miellytti, mutta voi mitä pistoja olit tehnyt Eilan vaihdon taustalle. Ihan kuin pitsipohja. Siinä on sitten päällä todella syksynvärisiä lehtiä, aivan ihania:)

Saara kirjoitti...

Oi oi mikä kirja! Aivan ihana ja vaatinut paljon työtunteja. Onnentyttö olet. :) Tekisi mieli heti kaivaa Potter-mallikirja kaapista.
Ja tuo sinun työsi sitten! Tausta on upea ja tosi kaunis viimeistely.
Hurjasti silmänruokaa tarjolla tänään sulla! :)

Neili kirjoitti...

Hienot pistelyt -ja myös vihjeet!

Mouse kirjoitti...

ohhh the Beatrix potter stitched book is lovely and so is the exchange pieces too :0 love mouse xxxx

Eila kirjoitti...

Voi miten ihana kirjanen!!!
Vaan tyytyväinen olen minäkin:)

Mari kirjoitti...

Mahdottoman ihana, siis niin upea, ettei taida olla sanoja kehumaan tätä :). Ihana vaihto teillä ollut.

Maria kirjoitti...

Aivan upean ihana, voiko muuta sanoa! Niin hieno kirja, että piti ihan silmiä hieroa, onko tuo tottakaan tuollainen.
Ja tekemäsi pistely on myös todella upea. Hieno vaihto!

Ninnu kirjoitti...

Tuo pistelykirja on huippu! Tosi kiva.

Leaves and Stitches -työtä ihailinkin jo Eilan blogissa. Se on jotenkin erityinen. Ei ihan tavallinen.

Lumiruusu kirjoitti...

Minä sain ihan kädestä pitäen ihailla saamaasi B.Potter kirjaa kun kävin Sarilla hakemassa Ameriikan kaupassta tilattuja rp.juttujamme..
Minkä määrän luovuutta ja aikaa Sarilta onkaan kirjan pisteleminen ja kokoaminen vaatinut!!
Lopputulos oli vielä upeampi kuin saatoin edes kuvitella.Tosiaan näyttävät kivoilta vierekkäin nuo pistellyt kirjasi :)

-vaan upea oli Eilalle pistelemäsi flatfoldikin.Ne valkoiset erikoispistot oli todella kauniita !!

Olen tässä itsekseni jo pari päivää hihitellyt sille ihanalle kommentillesi blogissani että sulla on ainakin 50 eri mallia vaihtoehtoisina Hassutus 2012 varten :D :D !!!
Voisiko asian paremmin sanoa!!!
Ja mulla arvatenkin on sama vaiva..miten ihminen edes voi valita kaikista sadoista eri malleista joita jo vain lehdistänikin löytyisi mitä pistellä..??!!

Järjestään lehden alusta malli kerrallaan?
-huuto-äänestyksenä?
,vai ns. "sormipaikka metelmällä"

Tällä kyllä kertaa otan osittain käyttöön tekniikkasi että valitsen lopulliset mallit vasta ihan viime hetkellä..
Ja yritän pysyä pienissä töissä..
Vaikka tän vuoden saldokseni jääkin varmaan vain 5 valmista 15 aloitetusta mallista oon niihinkin ihan tyytyväinen..
Enhän viime syksynä ostanut kuin muutaman uuden mallin ja niistäkin vain yksi isompi eli
The Sampler Girl-Staying Home with Jane Austen on kesken..
Ei siis suuria taloudellisia menetyksiä,sitä paitsi kun siltä tuntuu voin jatkaa työtä siihen mihin se jäi.. ;D

Mukavaa syys-iltaa !

Sari kirjoitti...

Aivan järisyttävän ihanan kirjasen olet saanut! Tuon rinnalla jo kalpenee kaikki muu, mutta yhtä aikaa se haastaa kekseliäisyydellään. Upea.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Ihana vaihto on tuo ollut. Niin kaunis tuo pistelysi Eilalle ja voi että mikä kirja!! Satukirjafanina olen ihan myyty.

Pike kirjoitti...

Waude, mikä kirja! Onpa mahtava.
lennun vaihto on taas tuonut esille mitä ihanampia töitä, tuo sinun lehtityösi on myös ihku!

Ai mahdunko vanhoihin vaatteisiin?! No en tod :) Mutta neulehan venyy mukavasti, oletkos ihan varma ettei punainen neuleesi istuisi... ;P

Irmeli kirjoitti...

Siis aivan uskomattoman upea satukirja samoin kuin oma vaihtosi Eilalle. Valkoiset erikoispistot antavat hienostuneen taustan syksyn lehdille. Ihanat vaihdot kerrassaan!

Ressu kirjoitti...

Niin mielettömän upean mahtava kirjanen!!!!!
Ihan sanattomaksi menee kun katselee noita kuvia.

Mutta oli tuo sinunkin tekemäsi pistely hieno. Lehdissä tosi kauniit värit.