sunnuntaina, joulukuuta 02, 2012

Ihana ensimmäinen adventti

Ja kehtaako sitä sanoakaan, että ihan joulun tuntu!
Aamulla sain avata Sarin tekemän adventti(pyhä)kalenterin ensimmäisen luukun. Eihän Sari olisi Sari, ellei kalenterissa olisi ainakin jotain pinkkiä ;), joten ensimmäinen luukku oli pakattu pinkkiruudulliseen pussiin, joka sisälsi punaruudullisen pussukan - jännittävää:
 - Ja kuten yläkuvasta näkyy, myös pinkkiä organzanauhaa (jolle taitaisinkin keksiä käytön ihan heti, kunhan ehdin pistelemään...)
Luukkupussukassa oli myös kaksi upeanväristä silkkipalaa, pellavainen pistelykangaspala, kaunista käsityöaiheista, pellavanväristä nauhaa ja - voi pojat sentään - kahdet huovutetut pampulakorvakorut ja käsittämättömän kaunis pellavalle yhden-yli-pistelty kaulakoru:
Klikkaa ihmeessä tuota ylläolevaa kuvaa isommaksi, että näet pistellyn korun kunnolla!
Tyttö huokasi, että hän tahtoisi nuo vihreät huopakorvakorut itselleen, joten hellyin kivan tyttäreni edessä ja annoin ne hänelle - onneksi itselle jäivät suloiset, appelsiininväriset pallerot :).
Kiitos, Sari, tämä tekikin joulukuun aloituksesta ihan juhlaa!

Minä laitoin Sarin luukkuun ruusuntuoksuisen kynttilän, pinkkiä Bambu-lankaa (jota ei muuten enää saa mistään, mutta mun mielestä se on edelleen paras tiskirättilanka - anteeksi proosallisuuteni näin juhlavan postauksen keskellä :D), jouluisen nauhapakkauksen ja pistelemäni roikon:

Pistelyn malli on Elizabeth's Designsin Christmas Jewels, Just Cross Stitch -lehden joulukoristenumerosta vuodelta 2004, omin värivalinnoin:
 Tytön ja minun "pikkujoulukausi" onkin avautunut helmeilevissä merkeissä, sillä eilen kävimme Nokialaisessa Korutaivas-korutarvikeliikkeessä kolmen tunnin korukurssilla. Oli ihan hyvä saada vähän opetusta peruskikoissa, sillä vaikka olenkin tehnyt jonkin verran koruja, tekniikan olen ratkaissut aina itse, ja silloin jotkut niksit jäävät hoksaamatta.
Tein itselleni tällaisen "metsänkeijutyyppisen" rannekoru-korvakoru-kaulakoru-setin:
 Tyttären valinnat viittaavatkin ilmeisesti jääkuningattareen, sillä hänen korusettinsä on lila-turkoosi-mustasävyinen:
 Kiitos, Mari, kurssi oli tehokas ja innostava - ja oi, mitä koruherkkuja liikkeestäsi löytyykään!

Äsken kävimme laulamassa Hoosiannan - ja tietysti muutenkin osallistumassa - adventtijumalanpalvelukseen pikku kirkossamme. Päälle pääsimme nauttimaan kirkkokahveista ja hyvästä jutteluseurasta. Kirkossakin oli jo niin juhlava tunnelma; joulukuusi koristeltuna alttarin vieressä ja ikkunoista avautui huuruinen, luminen pakkasmetsä.

11 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Ihania juttuja molemmilla! Erityisen ihana on tekemäsi pistely, yksinkertainen malli kauniilla reunuksella on tosi kaunis!

Mari kirjoitti...

Voi miten kauniita koruja sait ja olette tehneet.
Kyllä on juhlavaa aikaa, niin kivoja adventtilahjoja Sarin kanssa vaihtelitte.

Ninnu kirjoitti...

Kauniita kalenterilahjoja olette toisillenne antaneet! Tekemänne helmikorut ovat myös ihania. Meidänkin pikkukirkossamme oli kuusi koristeltuna aamulla. Ihana joulunaika.

Sari kirjoitti...

Juuri kotiuduin kyläilyreissulta, kovasta (-16astetta) pakkasesta huolimatta kävimme sytyttämässä hautausmaalle kynttilät.
Nyt on ihana rentoutua puikot kilisten ruusun tuoksussa. Novita lopettaa kyllä ihan hassusti noiden lankojensa valmistuksia, kuten ollaan aiemminkin puhuttu.
Kiitokset vielä kerran ihanuuksista!
Kyyneleet silmissä täällä luin postaustasi, ihanaa jos tyttö sai haluamansa (noita saattanee löytyä lisää eri väreissä tarvittaessa ;) )

Ressu kirjoitti...

voi mitä ihanuuksia sait!!

Ja nuo korut. Voi että.Todella ihania!!!

Ja siitä kankaasta Helinä-keijussa. Muistaakseni ohjeessa oli, että jos sitä tarvii "pestä" niin hyvin varovasti jollain kostealla sitä yrittää puhdistaa. Eli epäilen, että kestäisi käsinpesuakaan.

Saara kirjoitti...

Voi tuota teidän lahjahulinaa.. :)
Ihania koruja olette tehneet, nuo metsäiset sävyt ovat minun suosikkejani!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kalenterit teillä, hyvä idea tuollainen adventtipyhäkalenteri!

Hoosianna on laulettu täälläkin, ihan jouluinen olo on kyllä. Ihanaa kun saa vielä niin monta viikkoa nauttia tästä odottelusta ja tunnelmoinnista.

Leppoisaa joulukuuta!

Lennu

Ulla kirjoitti...

Voi miten ihania koruja ja joulukalentereita! Kiva seurata joulukuun ajan mitä kaikkea kivaa olette toisillenne keksineet.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita ja kivoja juttuja blogi täynnä! :-)
T. Pii s.

Maria kirjoitti...

Hienoja paketteja!
Ja Outi, tuhannet kiitokset aivan ihanasta saksikoristevaihdosta!

aisha kirjoitti...

This is totally precious.
Your coloring is superb .... lots of luscious details!