lauantaina, marraskuuta 17, 2012

Terveisiä Kädentaitomessuilta!

Vuoden paras humputtelureissu on jälleen takanapäin, eli tietysti Tampereen Kädentaitomessut!
Tyttären kanssa naisissa (vrt. miehissä) olimme reissussa. Monta kivaa tärppiä oli etukäteen karttaan ruksattuna, niistä ensimmäisenä Macramé ja Jaana:
Jos katsot tarkkaan, voit nähdä Jaanan takana pistelemäni Endymionin :). Olin juuri tilannut Jaanalta melkoisen nipun Fils á Soso -lankoja, joten tällä kertaa ostokseni ovat varsin maltilliset, vai mitäs tykkäät:
Ihania Yuwan kankaita, joiden tiheys passaa tarvittaessa pieneen pistelyynkin (jos haluaa pistellä kankaasta ommeltuun työhön vaikkapa monogrammin), ihana ompelukonenaulakko, jonka Jaana oli keksinyt varata minua (Singer-fania ;)) varten ja Isa Vautierin pupumalli, jonka huomasin (suureksi yllätyksekseni) minulta vielä puuttuneen, vaikka rakastan niin Vautierin suunnittelua kuin pupujakin. (Toinen, vaakasuoraan pitkämäinen Vautierin pupumalli, minulla jo olikin.)
Ranskalaiset ristipistolehdet eivät olleet ehtineet messuille, joten pitää kärkkyä Macramén sivuilla lähitulevaisuudessakin.
Jaanalla oli kiva ylläri myös synttäreitään viettävälle (ja Endymionia varten kankaan tiheyttä avukseni laskeneelle :)) tyttärelleni, mutta palataan siihen hetken kuluttua...

Seuraava suosikkipöytä oli tietysti toinen ristipistokauppa, eli Kirsin Emmuli:
Ja jos tarkkana häärit täälläkin, huomaat Kirsin edessä kolme käsintehtyä korttia, joista keskimmäinen ja oikeanpuoleinen ovat minun askartelemiani :). (Tietysti täytyi ottaa molemmissa puodeissa omatekemistä näytetöistä valokuva, sen verran omahyväinen täytyy olla :D.)
Kirsiltäkin tein taannoin pari tuhtia tilausta, joten tällä kertaa kohtuudella:
Ihana talvinen eläinsilhuettimalli, makeenväristä piselykangasta, jouluista viimeistelykangasta, pari käsinvärjättyä jouluista lankadokkaa ja jo aiemmin varattu suklaansävyinen käsinvärjätty (josta pistelen parast'aikaa jotain mielenkiintoista...)
On niin kivaa, kun meillä Suomessa on nyt kaksi ihan oikeaa ristipistokauppaa! Toivottavasti naiset jaksavat jatkaa yrittämistä pitkään, pitkään :).

Reissulla törmäsimme Ressuun, Sandraan ja Pinjaan. Sandra oli ostanut kivan koirapiirrosoppaan, ja me lähdimme heti metsästämään meidän tytölle jotain vastaavaa. Tyttö valitsi villieläin-, hevos- ja vampyyrioppaat.
Kuvan oikeassa alakulmassa näet myös yllärin, jonka tyttö sai Macramésta: oman Création Point de Croix -lehden, jossa on pistelytarvikkeet mukana:
Tyttö vähän vihjaisi, että voisin saada joululahjaksi hänen pistelemänsä puputaulun. Saas nähdä ;).
Tyttö otti heti käyttöön hevosenpiirtämisoppaan, ja eka työ on valmis:
Eikös vain olekin hieno?!
Muut tytön valitsemat ostokset:
Akryylikoriste, jonka sisällä pitsidelfiinit kisailevat, langat huiviin, säärystimiin ja vielä johonkin muuhunkin, lepakon- ja sellonmuotoiset piparimuotit (tyttö on meidän perheen kokki ja varsinkin leipuri), kaksi hopeasormusta ja kaksi lasiriipusta. Kuten kuvasta näkyy, tytöllä on jo varsin valikoitunut/jalostunut väri- ja tyylitaju :).
Ai niin, piti myös kertomani, että tapasin messuilla eka kertaa "livenä" Irmelin. Sarin kanssa ollaankin jo vanhoja tuttuja, kuten myös Katrin :), jotka siis myös tapasimme.
Ja nähtiinhän me livenä myös Jukka Rintala (jota fanitan, mutten mennyt viereen kuolaamaan :D) ja Anu Harkki (jota en sit niin fanita). Ja muotinäytös katseltiin, neulekahvilan puolelta näki hyvin. Ihania kääntötakkeja ja kivoja tunikoita yms. Ideoita kyllä piisasi!

Jaahas, ja ostinkos minäkin vielä jotain, alussa mainittujen pistelytarvikkeiden lisäksi?
Ihanansävyisiä lankoja tietysti minullekin:
Tuon limesävyisen Fabelin kanssa kävikin hauskasti. Viime vuoden messuilla sitä oli myynnissä vain yksi kpl, ja vaikka ajattelin, ettei se yksinään mihinkään riitä, ostin sen silti, kun väri niin houkutti. Nyt sain kerälle parin, eli saan vihdoin neuloa siitä sukat tai lapaset :D.
Vihreäsävyinen vyyhti päätynee säärystimiksi tai sukiksi, seuraavista parista kerästä en vielä tiedä, mutta oikeanpuoleisesta taitaa tulla lämmin shaali.
Ihan vaikuttaisi siltäkin, että tämä tätönen kuvittelee tulevaisuudessa myös ompelevansa:
No joo, taitavat olla ristipistelyiden viimeistelyihin nuo yllä.
Ylläolevan kuvan alarivin Flat Fatsit olivat kyllä edullisia; 0,5x0,5m pala maksoi 1€/kpl! Noh, pellavanvärinen ompeluaiheinen nauha oli sitäkin arvokkaampaa, mutta ei voinut vastustaa...

Ja sitten voisi jotain joskus askarrellakin:
Yllä siis punaisia ja sinisiä joulupapereita ja timangeja (täytyyhän ne joulukortit joskus tehdä!) ja minullekin piirustusopas, aiheena muotipiirustus. (Olen piirtänyt muotipiirroksia viimeksi Käsityön taiteen opinnoissani joskus vuosia sitten, joten voisihan yrittää verestää vähän vanhoja taitoja.)

Ja sitten itsellekin jotain ihan vain siksi, kun teki mieli jotain kivaa:
Pellervo on tuttu lehti jo lapsuusajalta mummulan kirjahyllystä, ja mukavaa, monipuolista lukemista se on edelleen. Tilasin 3 kk:n jakson ja sain pari lehteä kaupanpäälle; kiva! Ihanantuoksuisia saippuoita ostin samasta puodista kuin viime vuonnakin. Pieniä muffinssivuokia ostin ristipistojen viimeistelyä varten, kauniin pronssisormuksen ja pikkuruisen riivinraudan ihan muuten vain:
Ihanaa on käydä jossain, mutta ihanaa on kotiinpaluukin. Joutsenilta terveisiä:

18 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Ihania ostoksia! Meinasin jo kysyä, oliko paksukin rahakukkaro matkassa, mutta oletkin tainnut tehdä hyviä ostoksia. Mukavaa viikonloppua!

Ninnu kirjoitti...

Kivoja messukuvia sinulla. Mukava nähdä niin Macramen kuin Emmulinkin ihmiset.
Heppapiirros on hieno. Hyvin on kirjan ohjeita seurattu. Voi noita kankaita! Ihania!

Ressu kirjoitti...

Oli ihana nähdä. Ja kiva kun löysitte myös noita piirustusoppaita.

Ja aivan ihania löytöjä teit.

Itse olin hiukan pettynyt neulelankavalikoimaan.
Tuntui, että joka "puljussa" oli samoja. Liian karheita lankoja mun tarkoituksiin.

Tai sitten en vain jaksanut joka paikassa käydä läpi niitä lankoja. Novitan ohi vain kävelin, siellä oli niin JÄRKYTTÄVÄ jono, että olisi mennyt varmaan tunti jonottaessa kassalle.

Muuten oli tosi ihanat messut.

Ulla kirjoitti...

Ihania, ihania ostoksia! Harmi kun en päässyt lähtemään Tampereelle.

Eila kirjoitti...

Olipas sinullakin kivat ostokset ja sanoisinko että runsaahkot;)mukava on noita kotona ihastella.

Saara kirjoitti...

Ooo miten ihania messukuvia ja herkullisen näköisiä ostoksia! Lankakerätkin niin kauniita...
Molemmat rp-kojut näyttää superkiinnostavilta...
Mahtoikohan mulle jäädä sinne mitään? :)
Olen nimittäin huomenna menossa (ensimmäistä kertaa) ko. messuille, siskon kanssa lähdetään humputtelemaan. Vähän vaan jänskättää kun tänään on ollut niin flunssainen ja päänsärkyinen olo, että mitenköhän jaksan... matkoihinkin kun menee useampi tunti suuntaansa!

Sari kirjoitti...

Olipas hauska nähdä mitä te messureissullanne löysitte! Ollaan näemmä oltu muutamallakin samalla kojulla ;)
Itse olen koko syksyn hypistellyt tuota Winter Magicsia, mutta tällä kertaa korttiaskartelutarpeet jäi itsellä väliin. Ensimmäiset eilen shoppailluista langoista neuloutuivat tänään "lovikkaiksi".

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Villiviini: Ei kaikki niin edullistakaan ollut, mutta messubudjetissa pysyttiin :).
Eila: Runsaat ostokset, juu, mutta nehän ovat 2 ihmisen... ;)

Lumiruusu kirjoitti...

Käsityömessut tekee shoppailijan onnelliseksi eli ihanat ostokset sinullakin !! :) :)

-tekemäsi kortit tunnistin ja nyt vasta hokasasin että Sinun Endymion siellä komeili !

Kirsin Emmulin seinällä ollut
"kala jolla keiju ratsastaa,ruusu kainalossaan " on siis mun Kristiina-tyttären (16v)pistelemä !
Upeaa työtä minusta ja vielä pellavakankaalle...
Kyllä omista ja läheisen töistä saa iloita kun ne esille laitetaan noin monen nähtäväksi !!!! :)

Kiva aina huomata miten samoilta messuilta blogi-ystävät löytää juttuja joita en ite yhtään hoksannut !!!!
Kodin Pellervosta olisin minäkin tykännyt...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania messukuvia, kiva kun laitoit kuvat noista ristipistokaupoistakin! Mukavia ostoksia olet tehnyt, kyllähän sieltä aina kaikkea ihanaa löytyy. Minä jätin väliin tänä vuonna, saapa nähdä josko ensi vuonna tulisi sellainen olo, että messuille pitää päästä :)

Lennu

Virpi kirjoitti...

Kiitos messuraportista. On ihanaa päästä messuille edes näin virtuaalisesti =D. Tuossa toisessa Pellervossa taitaa olla meidän kylää käsittelevä juttu. Siinä koululta otetussa kuvassa on tyttäreni (toisessa rivissä, pitkät vaaleat hiukset).

Sari (saristitching) kirjoitti...

Kivoja ostoksia löysit ja mukava oli nähdä :)

Katri kirjoitti...

Voi mitä löytöjä teitkään! Kiva oli tavata, vaikken meinannut teitä aluksi huomatakaan :-)

Ihania nuo piparimuotit; voisi tuo sello käydä varmaan viulustakin? :-) Kodin Pellervon minäkin nappaan mukaan joka vuosi, ja mietin aina myös tilaamista. Pitäisiköhän tänä vuonna...

Piki ja Inari kirjoitti...

Ollaan ihan samiksia, sillä mekin kävimme Tampereella messuilla äiti-tytär -reissulla - ja ihana päivä oli! Meidän saalistamme voi lähipäivinä katsella blogistamme.

Ihania adventin odotuksen päiviä!
inari

Kirsi kirjoitti...

Hieno kasa messuostoksia, kyllä oli varmasti kiva kotiin palattua ihailla, että mitä kasseista löytyykään! Pistelemäsi taulu oli ihana ja tottakai sitä pitää mainostaa omassa blogissa! Korttisi saivat aikaan jopa kiljahduksia, kun ihmiset bongasivat ne :) Ja muistin myös kertoa nimen, kuka on kauniiden korttien tekijä.

Mari kirjoitti...

Hyvät oli messut tänäkin vuonna, ihanat uudet Emmuli ja Macrame oli kiva nähdä näin messuilla ja seota kaikista ihanista tavaroista.
Hyviä ostoksia teit, ja sun tekemät kortit oli niin kauniita ja Endymionia oli kiva ihastella myös valmiina tauluna.

Irmeli kirjoitti...

Runsaat ja kivat ostokset teillä kumpaisellakin on jäänyt "liiveihin". Kyllä siellä messuilla niin kiva oli taas humputella ja mukavaa oli myös tavata ja saada taas yhdelle blogille kasvot :).

miutsi kirjoitti...

Oih ja voih. Mullakin mieli teki messuille. Ehkä sitten ens vuonna, tyttäen kanssa. *alkaa laatimaan palopuhetta miehelle, että miks sinne on ihan pakko välttämätöntä päästä* ;)