keskiviikkona, marraskuuta 21, 2012

Pistely ja pupu

Yksi suosikkisuunnittelijoistani, The Primitive Hare, julkaisi hiljattain kiitospäivä-freebien, ja vaikka syksy onkin jo - ellei ilmojen puolesta, niin henkisellä tasolla kumminkin - kääntynyt joulunodotukseksi, päätin pistellä vielä tämän viljelijäpariskunnan, tässä joululahjojen lomassa. Viimeistelin pistelyn koristetyynyksi:
 Viimeistelykankaana käytin taannoisen Salaisen Vuodenaikaystäväni Piken syyspaketista saamaani lehtiaiheisen kangaspalan.
Ai niin, ja pistelyvärejä vaihdoin hieman, siis malliin nähden. Kankaana käytin Vintage Country Mochaa (32 ct), essun pistelin Atalien Calledoine-sävyllä, housuissa, hameessa ja lehdissä käytin Nina's Threadsin Prune-sävyä (ja Nina's Threadsin värjäystä on myös viimeistelypitsi kuvan alareunassa) ja osan lehdistä pistelin DMC:n E 3821 -metallilangalla.

Minähän olen löytänyt itsestäni tässä vuoden mittaa, paitsi lehmä-, myös pupufanin. Kokeilin yksinkertaista neulemallia, jossa pupu muotoillaan neulotusta ainaoikeinneliöstä. Tämmöinen tuli:
Malli löytyi täältä. Neulominen voi tuskin tuosta enää helpommaksi tulla, mutta pupun loppumuotoilu vaatisi vielä jonkin verran kehittelyä. Häntäkin kannattaisi varmaan tehdä ihan ohjeen mukaan lankatupsusta, eikä täytevanusta venyttämällä, kuten kokeilukappaleessani. Ja pupun ilme vaatii vielä kehittelyä, tämä näyttää aika äreältä :D. Mutta kyllä se varmaan harjoittelulla paranisi... Ainakin tämä on kiva tapa käyttää pupunväriset neulelangan loput.

6 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Voi miten söpö pupu! Itselläni on kivi-, puu-, yms pupuja puutarhakoristeina (puutarhatonttujen sijasta.. ). Niitä taitaa olla viisi. Pitäisi hankkia lisää.. :) Ovat nyt puutarhavajassa talvisäilössä.

Lumiruusu kirjoitti...

Minäkin ihastuin tuohn Primitive H.n ilmaismallin mutta en millään nyt justiin ehdi sitä pistellä..Ihan kuin helpotti kun näin sen sun tekemänä.
Langat ja pisti jonka siihen valitsit on ihan täydelliset..sulla kun on tuota silmää..

Pupu on huippu hieno-ilmeessään on asennetta !!
Eikös Pupu voi olla melkein minkä värinen vaan...vaikka vaaleanpunainen !! :)

Saara kirjoitti...

Tuo on niin herttainen malli, ihanaa kun pistelit sen.
En kyllä ymmärrä kuinka neliöstä saa taiteltua pupun!

Irmeli kirjoitti...

"Tuikeudestaan" huolimatta varsin suloisen näköinen pupu :) ja kiva syyspistely. Hieno värimaailma siinä.

Virpi kirjoitti...

Suloinen pistely ja pupu on ihana! Vai olisikohan oikea metsäjänis talvipuvussaan. Yhden puoliksi karvansa vaihtaneen jäniksen olen tänä talvena nähnyt ja irrallaan juoksentelevia ajokoiria hiukkasen usemman... ja yhden koiraansa etsivän metsäsäjän =D

Ressu kirjoitti...

oiiiii mikä pupu!!!!!