sunnuntaina, lokakuuta 02, 2011

Lokakuu

Voiko olla ankeampaa kuukaudennimeä - ja kauniimpaa kuukautta!
Syksyn kunniaksi pistelin pikkuruisen koristetyynyn:- Tykkään linnunpelättimistä! :D
Malli on yksi Rainbow Galleryn suloisista freebie-malleista. Sieltä löytyy pikkupisteltävää moneen lähtöön!
Värit valitsin oman pääni ja varastoni mukaan. Lintunapin kohdalla jouduin myös vähän soveltamaan: varsin huomattavasta nappikokoelmastani ei löytynyt korpin tai edes variksen tai harakan näköistä lintua, joten laitoin tuon Tilda-sarjan napin. Ainakin se sopii väriin - ja eläinlaji on oikea. Mutta vinkiksi: jos joku haluaa joskus ilahduttaa minua jossain vaihdossa korppinapilla, niin sille olisi tilausta :D.

Kerroinkin jo aiemmin, että meillä on Sarin kanssa odotettavissa adventtivaihto. Sari muisti minua yllättäen jo ennakkoon näin syksyllä, ja väsäsin hänelle kiitokseksi pikkuruisen laventeliroikon:Sukkasadon Perunalaariin kipataan meiltä tällä viikolla vain nämä sukat:Malli on oma, simppeli reikäneule (joka 4. krs: 1 n, lk, ylivetokavennus, 1 n, 2 yht., lk, 1 n, muut krs:t silmukat neulotaan kuten ne puikoilla ovat, lk:t oikein), lanka suosikkiani, eli Novitan Nallea, ja sukat menevät Pinsiön kellotapulihankkeen hyväksi taas. Toisinsanoen myytäviksi jollekin noin nron 39 sukankuluttajalle.

Aamulla klo 8 meillä oli 5 astetta pakkasta, ja naapurin hevoshaka ihan huurussa:Mutta vielä aurinko lämmittää nopeasti ilman: syksy on parhaimmillaan!
Perjantain yllättävässä lämpöaallossa reippailin koiran kanssa 5 km:n lenkin, ja suureksi ylpeydekseni juostahölköttelinkin siitä jonkinmoisen osan. Kotiin päästyäni, koiran ruokittuani ja suihkussa käytyäni kuuntelin äänikirjaversiota Taru Sormusten Herrasta -kirjasta (Sormusten Ritarit) ja pistelin sampleriani (joka on jo aika paljon pitemmällä kuin tuossa kesän kuvassa). Tuli voimakas kiitollisuuden ja onnen tunne - kaikki oli ihan täydellistä :). Samaa toivon sinullekin!

13 kommenttia:

tarjah kirjoitti...

Hei, monesti tuntuu liian vahvalta sanoa että olisi voimakas kiitollisuuden ja onnellisuuden tunne, suorastaan pakotit itseni ajattelemaan niitä. Ja voi, miten oikeassa oletkaan, kaikki on täydellistä. Kiitos sinulle aamun ajatuksesta ja ollaan onnellisia :)

Mari kirjoitti...

Ihana hienolta näyttää lokakuun alku, aurinko paistaa taas ja on sopivan viileää. Taidan minäkin pitää lokakuusta :).

Kiva pistely, syksyiset vaan on niin kivoja. Taas jäi liian monta mallia tekemättä, josko ensi vuonna aloittaisi vähän aikaisemmin jo.

Eila kirjoitti...

Kiitos vinkistä, kävin tuolla freebie sivulla ja kylläpä sieltä löytyikin malli poikineen!
Se on hieno tunne kun on "ihan syyttä suotta" onnellinen:)

Virpi kirjoitti...

Voi juku, teil on ollu oikeesti kylmä aamu. Meilläkin oli vissiin pikaseen käyny pakkasen puolella, aibnaki mittari näytti vähän miinusta, mutta kaikki kukat oli ok. Ihania pistelyjä taas kerran. Ja melkoisen suloinen bambi-paita.

kissankello kirjoitti...

itse olen suuri syksyn ystävä, enkä ymmärrä miksi ihmiset karkaavat Suomesta lomalle pimeänä syksynä. Itse en kyllä ainakaan pimeyden ja synkkyyden takia lähtisi. Kuulaakkaat syyspäivät ovat toki kauniita, mutta miten nautinkaan kun on oikein synkkä ja hämärä päivä ja taivas sysää räntää ja tuuli vinkuu ikkunoissa...voi juku kun on hauskaa. Lenkille voi mennä, pukee vain sen mukaan ja vaihtaa kuivaa kun pääsee kotiin. Sitten kivan pistelyn ääreen ja kynttilät palamaan, voi juku miten hauskaa. joku varmaan luulee minua hulluksi, eikä taida kovin väärässä ollakkaan, mutta kiva olla tällainen hullu.
kivoja pistelyjä olet tehnyt ja nuo sukat ovat todella kauniin väriset, mikähän tuo väri oikeen on?
sitten mulla olisi sulle "elämää suurempi" kysymys. Näin salkkareissa Pepillä keepin jossa oli hihat mukana.Tiedätkö miten sellainen neulotaan, mun aivokapasiteetti ei riitä sitä itse ratkomaan? Novitan ohjeista en löynnyt, enkä muualtakaan netistä löytänyt, avuton kun olen.
Avuttomana odottelen valmista ohjetta ;)

ellu kirjoitti...

Nätti pistelytyö taas kerran.
Täälläkin oli pakkasta parin asteen verran viime yönä.
Kun näin tuon bambi-puseron, tuli mieleeni, että itse olen neulonut Barbie-puseron tytölleni silloin (n. 15v.)kauan sitten. Silloin oli joku saksalainen neulelehti josta otin mallin. Pitäis etsiä pusero jos vaikka vielä tallessa olisi.

Saara kirjoitti...

Kivoja pikku koristeita! Lintuaiheiset kolahtaa aina...
Sukat on myös kauniit, ja kiitoksia linkistä, siellähän oli monta kivaa pikkumallia.
Ai niin, vilautapa sitä samplerin edistyskuvaa myös lähiaikoina. :)

Kirsti kirjoitti...

Taas kiva postaus! Pitkä lenkki, suihku ja mieluinen käsityö mieluisan äänikirjan kera, oh!

Olen miettiny, keltä kysyisin yhtä käsityö asiaa. Ei ole pakko vastata. Käyn kyllä täällä katselemassa blogia joka päivä.
Ruutuvirkkauksesta: voiko mitenkään estää kun paljon täytettyjä ruutuja sisältävä mallin kohta (esim. iso ruusu) leventää koko työtä? Reunat pullistuvat siltä kohtaa ja se näkyy mielestäni pöytäliinassa tai verhossa.

Ninnu kirjoitti...

Lokakuu on minustakin paras syksyn kuukausista, vaikk' en sen kummemmin syksyihminen olekaan. Ihana tunnelma tuossa kolmen kuvan kuvakollaasissa, jota kirjoituksesi vielä täydensi.

Irmeli kirjoitti...

Veikeä lokakuun pistely ja ihana laventeliroikko. Nuo "vain nämä sukat" ovat kauniit, olet turhan vaatimaton niiden suhteen.
Ihanat kuvat kollaasissa.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kirsti: En keksi tuohon "kupruttamiseen" muuta vinkkiä kuin oikein reipaskätisen pingotuksen ennen käyttöä. (Mitä kosteampi työ, sen enemmän se pingottaessa muokkautuu.) Joissain ohjeissa ruudut on täytetty vähemmillä pylväsmäärillä kuin mitä ketjusilmukoita on, mutta siinä on tietysti oma konstinsa, että saa määrät osumaan sopiviksi.

Kissankello: Sulle laitoinkin jotain vinkintapaista, mitä nyt keksin, tuohon keeppi-kysymykseen.
Tuo sukissa käyttämäni Nallen värisävy on tumman kahvinruskea. En tiedä, koska tai mistä on ostettu, kun ei ole minun ostamaani...

Irmeli: Ei puhettakaan, että milloinkaan vähättelisin töitäni :D. "Vain nämä sukat" tarkoittivat sitä, että tein vain yhdet sukat Sukkasatoon viime viikolla, vaikka näin tempausaikana voisi tietysti olettaa, että keskittyisin siihen enemmän. Nyt vain nuo pistelyt ovat "iskeneet" paremmin.

Kirsti kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi!

Kirjoitin alussa huonosti. Ei virkkaukseni varsinaisesti kupruile, mutta leviää reunoista. Siis silloin kun ruutuvirkkauksessa on "täytettyjä ruutuja" runsaasti.
Hyvä pingoitus on varmasti se keino. Joskus olen koittanut vähentää pylväitä. Se pitäisi käsittääkseni tehdä tasaisesti koko alueella.

Lumiruusu kirjoitti...

Ihanan värikäs ja hyväntuulinen syksy-pistely!
-laventeli-tuoksu pussista tykkäsin tosi tosi paljon..
Mistä saa ostaa kuivattua laventelia???
-minä oon kaikenlaisten tuoksujuttujen ystävä.

Minullekin tuttua kun saa kokea tuollaista "kaikki nyt hyvin,olen onnellinen" ihan tavallisena päivänä :) :)
Oon ihan samaa mieltä Kissankellon kanssa..
mitä enemmän sataa,tuulee on pimeää ja loskaista ,sitä paremmalle tuulelle tulen.
Se tietty johtuu siitä kun oon tälläinen kotihiiri :) :)