perjantaina, maaliskuuta 25, 2011

Kolmea lajia valmista

... Nimittäin ei-ihan-valmista, puolivalmista ja melkein valmista :).
Parin viikon päästä koittavaa Ristipistoviikonloppua ajatellen pitäisi kehitellä jotain viimeisteltävää. Tähän hätään en juuri muuta keksinyt kuin pistellä saksikoristeen puolikkaat valmiiksi odottelemaan:Ruusun malli on pala Rose Chick-Chatia, toisen lappusen - eli tulevan saksikoristeen selkäpuolen - teksti on oma sommitelma kuuluisasta runosta "Ruusu on ruusu, on ruusu, on", joka tuli tutuksi muinoin kouluaikana, kun kuviksentunnin tekstausharjoituksissa sitä riipustelimme. Kaunis tekstaus jäi oppimatta, mutta höpsö runo jäi mieleen.

Kompuutterijyrsijää olen pistellyt jonkinverran eteenpäin:Pyrin pitämään torstain pistelypäivänä, vaikka Ristipistomaratonin aloitus- ja lopetuskuvien ottaminen ei mielekkäältä ole tuntunutkaan. Pääasia, että ainakin yhtenä päivänä tulee pisteltyä vähän tunnollisemmin.

Lilasta Novita Rosesta tekeilläoleva neuletakki on yhtä hihanpuolikasta vaille valmis:Ja Tapulipiiriin, kellotapulin hyväksi myytäväksi, on kehitteillä huivi:Lanka on oikein ohutta "konelankaa", lahjoituksena piirille tullutta, olisikohan puuvillaa? Sitä on tosi ISO puola, joten jotain siitäkin täytyi ruveta kehittelemään. Varsinkin, kun tuo väri on niin kaunis. Käytän kakkosen puikkoja, joten työ etenee hitaanpuoleisesti.

Tapulipiirille valmistuikin jotain, tosi riemunkirjava tiskirätti:- Kun vielä loppui tuo aprikoosinpunainen lanka kesken, ja piti tehdä yksi sektori ihan punaisella. Langat ovat kaikki bambua, mutta 2 eri merkkiä ja 3 eri vahvuutta, joten aikas sillisalaatti. Mutta eiköhän sillä pölyjä pyyhi, edullisella hinnalla jos myy - jos jollekulle kelvannee :).

Tämä viikko on ollut hurrrrjan raskas. Isäntä on vihdoin taipumassa pari viikkoa kestäneestä vatsataudistaan, joka onneksi ei tarttunut muuhun perheeseen, mutta vei mieheltä voimat; kova tauti. (Sairaslomaa ei kylläkään malttanut paria päivää enempää pitää.)
Lasten asioissa on ollut yhtä ja toista säätämistä. Ihan hyvässä hengessä, mutta ainahan kaikki "tavallisesta poikkeava" tuntuu työläältä, varsinkin, kun pitää tehdä isoja päätöksiä lyhyen ajan sisällä.
Niinpäs sitten halusin keventää tunnelmaa ja kävin ahkeraan nettikaupoilla, etsimässä itselle sielun rakennusta ja piristystä vinosta pinosta uutta käsityölukemista, ja tulipa siinä ostettua pari Nimue-malliakin (keskimmäisessä kuvassa) ja joitakin lankoja. Niin, ja nuo hämähäkinverkkosakset, joiden hankkimista mietin aikaisemmin niin kauan, että ehtivät silloin loppua kesken:Käsityökorin tilaus on vielä matkalla, joten ensi viikollekin riittää odotettavaa.

CrossStitcherin tilauksen kanssa on taas takkuilua riittänyt. Niinpä piti ostaa irtonumerona tuo pyykkinarumallin sisältänyt lehti. Jatkotilaus alkaa kuulemma pyöriä - ehkä - joskus kesäkuussa. Saas nähdä.
Noiden pistelyihanuuksien parissa viikonloppu lipuu joka tapauksessa rattoisasti. Ehkäpä ensi viikolla pääsemme jo normaalirytmiin.
Ai niin, ja yksi juttu vielä: meidän Patsku-koira täytti eilen 7 v., joten on meillä vähän juhlittukin ;).

12 kommenttia:

Virpi R. kirjoitti...

No johan nyt myrkyn lykkäsi =) Ei oo kyllä käynyt mielessäkään, että jotain viimeisteltävääkin pitäisi ko. viikonloppuun tehdä! Oon vaan niin onnessani paahtanut tuon susityön kimpussa. Pitääköhän pistää viikonloppuna hösseliksi, kun olisi tässä vielä yhdet synttäritkin järjestettävänä ja yksi ristipistotapaaminen kalenterissa ennen Ikaalisten reissua...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi että olet ollut ahkerana. Upeita töitä taas.

- H - kirjoitti...

Kivoja töitä työn alla.
Täytyisi minunkin kaivaa jostain tuo tiskirätin malli ja kokeilla sitä ihan harjoituksen vuoksi. Tällä hetkellä vain aika menee muuhun.

Eila kirjoitti...

Kaunis ruusu odottaa viimeistelyä! Minäkin olen tulossa rp-viikonloppuun mutta en vielä tiedä teenkö mitään viimeisteltävää (sen pitäis olla varmaan jotain pientä ja sievää eikä nyt oikein keksi sellaista...), ehkä keskityn siellä pistelemään ja ihastelemaan!

Ninnu kirjoitti...

Onnea Patskulle kovasti!! ♥

Ruusuruno on hauskan vinkeä. ..ja ruusuaiheisista ristipistoista tykkään aina.

Ritu kirjoitti...

Paljon ihania töitö olet taas aloitellut. Tuo Tapuli-piirille tuleva huivi on ihanan värinen. Voimia sinne arjen keskelle, toivottavasti et itse saa tautia !

Outi kirjoitti...

Joka kerta täällä käydessäni ihailen suunnattomasti noita tekemiäsi ristipistoja. Itselleni ne on melkein "pakkopullaa". Upeaa, jatka samaan malliin =). Niin ja nuo neuleetkin näyttävät tosi kauniilta.

Ressu kirjoitti...

ihanan värinen tuo turkoosi huivin aloitus.

Ja nuo Nimuen ohjeet..aaahhhhh..tuo toinen, missä keiju ja lintu itselläkin hankintalistalla.

Ja nuo sakset on tosi mageen näköiset.

intsu kirjoitti...

Onnea näin jälkikäteen 7-vuotiaalle Patskulle. Meidän sindi-sessukka on jovanha muori,kahdestoista elinvuosi menossa. Lähettele Patskulle mummoenergiaa:D Kyllä sulla on vaikka mitä kaunista tekeillä. Ihania ristipistoruusuja ja hiirulaistyöstäkin tulee varmaan kaunis. Villatakin lila lanka ja joku pitsineulekin siinä on , lupailee upeaa työtä. samoin huivi. Tiskirätti on minusta ihana juuri tuon monivärisyyden ansiosta.

Virpi kirjoitti...

Voi mahsoton sun lehtivalikoimaa.... Voisit jo pienen kirjaston perustaa! Ihania ostoksia! Tänne saapui tänään paketti, jota on helistelty ja tutkailtu päällisin puolin, mutta ei vielä avattu, pitäähän jotain säästää huomisellekin!

Sari kirjoitti...

Kävi taas ihailemassa. Ruusu on ihanan herkkä ja runo on oikein osuva. Kompuutterihiiri on hauska, itsekin olen tehnyt joskus Country Companions:n hiiri ja siilimalleja. Täällä on myös puikoilla Rose Mohairia, Murun mummolle lukunuttua väkään.

kissankello kirjoitti...

hienoja pistelyjä sulla tehtynä. Ja voi noita sun neuletöitä, että ne on ihania :)