tiistaina, kesäkuuta 08, 2010

KYH 8/26

Päivän hullutuspäivitys on tuo tosi pikkuinen tuossa keskellä, joka ei ole kukka:
Siitä tulee "isona" pikkuliina. Ajattelin virkata sen jo tänään valmiiksi asti, mutta paras keskittyä edelleen pitsihuiviin, joka alkaa saavuttaa tarvittavat mitat; pääsen pingottelemaan sitten ajoissa.
Ja sitten päivän tautipäivitys (tästähän alkaa tulla ihan patologinen blogi).
Kiitos paranemistoivotuksista :). Pikkuneiti taitaa olla toipumaan päin, mutta esikoinen yskii... Ja minulta hämärtyi eilen näkö! Syy ei tosin - Luojan kiitos! - ollut kovin dramaattinen. Aina sitä vähän pelästyy, kun silmät jotenkin oireilevat, kun suvussamme esiintyy jonkinlaista periytyvää verkkokalvon rappeumatautia (en ole asiantuntija - onneksi, kun ei ole kohdalle (vielä?) osunut - joten en osaa selittää tarkemmin.) Tällä kertaa syynä on kuitenkin vain tavallinen silmätulehdus, johon sain antibioottitippoja. Yskä on kyllä järkyttävä, mutta sinnitellään.
Tippojen ansiosta kutina ja hämäryys katosivat silmistä lähes saman tien, joten käsityöt onnistuvat taas muutakin kuin käsikopelolla :).
Ja lisää sairaskertomuksia: Isäntä kun on toiminut koulutalkkarina tämän kevään, on joutunut siivoilemaan kaikenlaisia tuhoja ja sotkuja koulujen pihoista, varsinkin viikonloppujen ja lomien jälkeen.
Nyt oli yhden koulun pihaan levitetty jotain kelta-valkoista jauhetta, jota hän sieltä lakaisi - kunnes kuulemma rupesi oksennuttamaan. Ei muuta kuin pian terveyskeskukseen ja myrkytystutkimukset. Hapetusarvot olivat kuulemma ok, eikä muuta akuuttia enää näkynyt. Mönjästä otettiin näytteet tutkittaviksi. Saa nähdä, mitä oli...
Tilasin taas taannoin muutaman käsityökirjan. Tänään tilauksesta saapui 3 opusta:
Pitsikirjan ja Ajan patinaa -kirjan olen lukenut jo kirjaston kautta, ja havaitsin ne niin hyviksi idealähteiksi, että halusin hankkia ne ihan omiksi.
Tuo kolmas, Penny Blackin Kirjonta-kirja olikin sitten heräteostos, ja sitä myöten myös jonkinasteinen pettymys. Kyllä sieltä pari pikkuideaa pystyy poimimaan, mutta muuten sen sisältö on varsin simppeliä ja tavanomaista. No, tulipahan tilattua...
Muutamaa kirjaa vielä odottelen, jäivät jälkitoimitukseen. Tykkään saada käsityökirjoja hyllyyn tylsien päivien varalla. Niiden, kun mikään ei huvita eikä onnistu. Hyvä kirja silloin yleensä rohkaisee.

6 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Vaaleanpunainen liina on varmaan isona tosi upea kun on jo nytkin noin sievä..
toisaalta voisiko jokin ,
joka on vaaleanpunainen JA pitsiä muuta ollakaan :)

Kivoja ostoksia ,mulla ei käsityö
kirjoja vielä montaa olekaan..Violariumista ostettuja ja OAY-malleja lähinnä.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Liinanalku on muuten vaalea lila, sireenien/syreenien sävyyn. Kuva tekee värille tepposet.

Villiviini kirjoitti...

Kiva liina tulossa. Täytyykin tutkia, onko minulla vielä tuota samaa lilaa jäljellä jossain laatikonpohjalla. Tein siitä kerran jakun, muutamia kymmeniä kiloja sitten.

Ihastuin pitsikirjaan ja olen himoinnut vähän tuota toista kehumaasi, vaikken ole muistanut edes kirjakaupassa selailla.

Älä sure, niin kauan on hyvä kun silmät näkevät. Voisinkin pitää esitelmän omista silmävaivoista, vaikka lääkärin mielestä ne kuuluvat tämmöiselle vanhalle akalle noin niinkuin iän tuomina ominaisuuksina. Sanomattakin on selvä, että lääkäri oli alle vaihdevuosi-ikäinen.

Pami kirjoitti...

Harmillisia nuo taudit ja vaivat. Itsellä näkö paranee nykyisin kummasti, kun muistaa laittaa lasit päähän. Ai, mikä ikänäkö...? :-)

Katri kirjoitti...

Edelleenkin pikaisen paranemisen toivotuksia teille kaikille!

Kiva nähdä miten liina tuosta etenee!

Ninnu kirjoitti...

Hurjalta kuulosti tuo puolisosi pahoinvointi siitä keltaisesta jauheesta... :-( Toivottavasti ei mitään vakavaa.

Ihanan näköinen kuva syreeneistä ja virkkuutyöstä! (Meillä päin kyllä sanotaan "sireeni", vaikka kaikki sanovat, ett sireeni on se joka soi... :-])