torstaina, kesäkuuta 03, 2010

KYH 1-3/26

Sain valmiiksi 2 ekaa Kesäyön Hullutusta, eli oli hyvä aloittaa tämmöisillä pienillä, niin ei tarvitse heti lannistua :D.
KYH 1, mekon olkaimet kukkapalapitsiä: Lanka tuntematonta virkkuulankaa, jälleen kerran niin kauan sitten hankittua, ettei vyötteestä ole hajuakaan. Niinkuin ei äidiltä perityn ehta-vintage-virkkuukoukun numerostakaan. Näyttää olevan "7", mutta mikähän tuo olisi millimetrijärjestelmän mukaan...
KYH 2, teemukin alusliinanläpyskä: Malli ihan omasta pääkopasta reväisty. Keskiosa Kotiväkeä, keskeltä aloitettu perusneliö pylväitä,
reunapitsi sitä edellämainittua ohuempaa virkkuulankaa, yhdistetyillä kaksoispylväillä virkattu, aina 3 kjs välissä.
Lopuksi virkkasin kulmaan 2 kukkaa ja lehden ja ompelin lasihelmet kukkien keskelle.

KYH 3:na rohkenenkin aloittaa isomman työn eli Zetor-huivin:
Jouduin aloittamaan neulomisen pitkillä puikoilla, kun olin kadottanut johonkin 3,5 mm:n pyöröpuikkoni. Isäntä kävi työpäivänsä päätteeksi ostamassa Vapaa Valinnasta uudet, joten eipä hätää! (Onneksi hän soitti vielä varmistaakseen koon, olisi muuten tuonut 40 cm pitkät pyöröpuikonnysät :D.) Tämän työn dead line onkin rutkasti ennen KYH:n päättymistä, joten hiukan kesäöiden hullutusta tämän valmistamiseen voidaan kaivata...

Riippuva kaktuksemmekin tykkää auringonpaisteisista päivistä:
Nyt tosin tuulee niin, että ulkoilemassa olevat sitruunapuuni ja äitienpäiväruusuni oli käytävä nostamassa pystyyn ja tuettava kivillä. Taitaa vielä ruveta satamaan, ehtoon mittaan.

Isäntä läksi noutamaan tiskikonettamme korjaajalta, jee! Se tuli onneksi aika nopeasti. Juu, remontille kertyi hintaa, mutta kuulemma uusi kone olisi maksanut 700 €, joten korjaaminen sentään tuli yli puolta halvemmaksi (ja kuten sanottu, kotivakuutus kai vähän korvaa). Eikä nyt sitten vielä kuormiteta ympäristöä tiskikoneen romulla, mikä on kanssa erinomainen asia.

13 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Toi mukin alunen on söötti, ei noissa olkaimissakaan vikaa ole.

Irma kirjoitti...

Hienosti on urakkasi lähtenyt käyntiin! Sieviä töitä valmistunut nyt jo!!

intsu kirjoitti...

Kyllä sulle tuli somat olkaimet mekoon ja niin viehkeä ja ihana teekupin alunen,että kuinka tuota raaskii käyttääkään. Sulla onkin nyt haastetta kerrakseen,kun lähdit hullutukseen mukaan. Mä en lähteny,tulisi muuten stressi,kun sitä on täällä jo monen muunkin asian kanssa,mutta kiva seurata toisten "hullutus käsitöitä":)

Ritu kirjoitti...

Täällähän on taas niin paljon ihanaa katseltavaa ja luettavaa, että ihan päätä huimaa. Virkattu kupinalunen on ihan huippu idea, meilläkin aina yksinäinen teekuppi seikkailee olohuoneen sohvapöydällä. Kiitos vinkistä. Olkaimesi ovat myös ihanan romanttiset. mutta kaiken huippu on tosiaan tuo "uusi" radiosi, wau !

selma kirjoitti...

Tilanteesi näyttää tosi hyvälle, kun nyt jo pari valmista. Olkaimet ovat oikein kivat ja kupinalunen myös. Mutta huivi tuntuu aika isolle urakalle, vaikka itekin aion huvia aloittaa kunhan löydän kadonneet pyöröni, tai sitten on marssiittava kauppaan tai systeriltä lainaamaan. Tulee mulla pieniä töitäkin, mutta nämä nyt aloitetut ovat jotenkin tärkeimpiä jos sellaista järjestystä ajattelee. Kyselin jo että hyväksytäänkö pelkkien kukkasien virkkaus yhdeksi työksi, en vielä vastausta saanut. Onnea yrityksellesi :)

Neili kirjoitti...

Kivat kyh-työt.
Ja tuo vanha radio!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Olkaimet sopivat tosi kivasti tuohon mekkoon! Ihailen tuota ahkeruuttasi.

Tintin kirjoitti...

Hyvin on hullutgus sinulla alkanut.
Zetor-huivi on upean värinen ja kuviokin näyttää hyvältä :-)

Lumiruusu kirjoitti...

On kyllä niin romanttiset nuo olkaimet että !
Teekupin-alunen on hyvä ajatus ,voisikohan tuollaista yrittää jotenkin kirjomalla kun en yhtään osaa virkata!?
Teki mieli osallistua hullutukseen mutta kisuvauvojen hoito on ihan täyttä työtä(ne on niin vilkkaita että en meinaa perässä pysyä..) Vaihtotyö yms. aloitetut jos saan pisteltyä onn tyytyväinen.
Kiva seurata kyh-projektejasi :)

Villiviini kirjoitti...

Tosi kivoja juttuja, kuten etukäteen jo arvasinkin.

Mari kirjoitti...

Ihania pikkutöitä, kukat mukinalusessa on tosi kauniit! :)

Liisa kirjoitti...

Kauniita juttuja olet tehnyt ja ihania on nää tavarat täällä. wautsi.

Aiempaan keskusteluumme :

Harmillista nuo varkaudet, oikein sydän verta vuotaa. Itse en ole pelännyt varkauksia,koskapä meillä on aina joku kotona,jos ei muut,niin kotimiehet!! Mutta autiotalot ovat kyllä usein ryöstöjen kohteena,siksipä arvokkaat tavarat tulisikin perillisisten kiireemmiten kiikuttaa omiin varastoihinsa.

Kivaa viikonloppua.

Ranu kirjoitti...

Ihana idea nuo olkaimet, ja kupinalunen on hurrjan ihastuttava! Tuli taas itselle ideoita, harmitus kun ei kaikkea ehdi millään..