torstaina, lokakuuta 11, 2012

Kilpikonna kisan voitti

- Ainakin satu niin väittää... Viimein tänään näyttäytyi outo valoilmiö nimeltä aurinko, ja sain napattua kilpajuoksusta kuvan:
Kyseessähän on siis iki-ihanan The Prairie Schoolerin malli The Tortoise & the Hare. Mallin sain Lumiruusulta taannoisen Olipa kerran... -vaihdon yhteydessä. Tähän isompaan kuvaan pistelin viimeiset pistot viikonloppuna, ja vielä samaisessa mallivihkosessa olisi pienempi neliönmallinen jänis-/kilpikonnamalli, jonka varmasti pistelen myös.
Tämä tulee kehyksiin sitten joskus, kun ehdin tehdä sille suunnittelemani parin. Neliönmallinen jänis-/kilpikonnapistely sopisikin sitten tyynyksi.
Mutta nyt olen pistellyt silkkaa Halloweenia, kiitos tulevan lauantain ristipistotapaamisen. Ja itsellekin olisi yksi "säikyttelykuva" pistelyn alla...

Kun tämä ei ole mikään ruoka- vaan lähinnä käsityöblogi, on varmaan höpsöä julkaista kuva ruoka-annoksesta. Tämä on kuitenkin siinä mielessä merkityksellinen lautasellinen, että lasagne on 11-vuotiaan tyttäreni itse kokkaamaa, ja sämpylä 13-vuotiaan poikani leipomaa. Minun ei siis tarvinnut kuin paloitella salaatinlehdet: 
Ihanaa, kun lapset ovat innostuneet ruuanlaitosta, minulta kun kiinnostus ruuanlaittoon - ja sitä myöten jauhopeukalokin - puuttuu.

Ruuanlaitosta puheenollen: herään yleensä klo 6 aamulla keittämään perheelle kaurapuuroa, ja silloin ovat jo naapuritkin hereillä:
Vielä vähän kuvia Patskun ja mun lenkiltä. Täällä(kin)päin tulvii:
 Sorsia tepastelee - ja uiskentelee - lähipelloilla kymmenittäin. Pitävät hauskan käkättävää ääntä, vähän kuin nauraisivat pilkallisesti:
 On avaraa, mitä nyt sähkölangat vähän pilaavat tunnelmaa:
 Mutta on se sähkökin hyvä olemassa, kun taas tulee pimeätä ja kylmää.
Pieni soliseva puro lenkkipolun varrella on muuttunut kohiseviksi kuohuiksi:
 Täällä asuu varmaan menninkäinen?

12 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Tosi ihana tuli tuosta pistelystä, kiva taulu tulee kun kehystytät.
Mukavia maisemakuvia!

Virpi kirjoitti...

Kiva pistelys. Minäkin olen yrittänyt yllyttää lapsia, että eikö edes yksi voisi lukea itseänsä kokiksi ja laittaa sitten kaikki ruoat =D. Eipä silti on ihan kiva kokata, jos ei olisi niin ronkeleita ruokittavia.

Irmeli kirjoitti...

Kiva tuli pistelyksestä. Kyllä se on aina mukavaa, kun saa istahtaa valmiseen pöytään, varsinkin kun kokkeina häärää omat lapset:).

Kivoja kuvia luonnosta. Pellonlaidalla kuvatessa minäkin harmittelen noita risteleviä sähköjohtoja, mutta juu, onhan se hyvä, että on sähköä, ilman ei nykypäivänä toimeen tultaisi.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tosi ihana tuli tuosta kilpparityöstä.

Lumiruusu kirjoitti...

Ihanaa,ihanaa kun sait
Jäniksen ja Kilpikonnan valmiiksi. :)

Ihan heti kun näin mallin tuumasin että tuo malli on varmaan Outin tyyliä ,ja taisi se ollakin ! :) :)

On teillä upeat joutsenet naapureina...

Olen kokeillut korttiaskartelua hiukan uudella tavalla,idean sain jostain kortti-blogista.
Nyt kyllä jännittää mitä tuumat lopputuloksesta...

Laitan kuvia mun kokeilusta varmaan lauantaina kunhan posti on vienyt yllätyksen perille.

Ihana Patsku ,näyttäää hiukan punaketulta tuota metsän pohjaa vasten.

♥ Sari ♥ kirjoitti...

Oi kun ihana kilpparityö! :)

Sari kirjoitti...

Iiiihana jänis ja kilpikonna! Hienoja maisemakuvia. Kyllä syksyiset(kin) maisemat ovat kauniita, varsinkin aurinkoisena päivänä.

Virpi kirjoitti...

Kiva pistely. Muutama vuosi sitten meillä luettiin tuota juttua aika ahkeraan iltasaduksi kun poika tykkäs siitä kilpikonnasta.

Kaubniita syyskuvia. Meillä ei pahemmin ole tulvinut vaikka vettä on satanut, mutta ei ollenkaan sellaisia määriä kuin lännempänä. Peltoja on silti täälläkin veden alla, mutta kuivuvat nopsaan jos on sateetonta pari päivää.

Virpi kirjoitti...

Ja juuri kommenttisi lukeneena lisäsin värit listaan!

Saara kirjoitti...

Hieno pistelys! Prairie Schoolerit on niin kivoja...
Minäkään en tykkää yhtään ruuanlaitosta mutta leipominen on kivaa. Kai se taikinan läträäminen on jotenkin terapeuttista, ja valmiit tuotokset niin houkuttelevia.
Kauniita syyskuvia. Syksy on ehdoton lempivuodenaikani. Vaan enpä muista milloin täälläpäin olisi viimeksi paistanut aurinko!
Vettä vaan piisaa... täällä ei sentään tulvi, mutta salaojaputkesta kyllä lorisee kovasti. :)

Mari kirjoitti...

Hieno pistely ja uusi upea taulu tästä siis tulossa teille.
Kauniita syksykuvia, ja niin kiva katsella kun on tuolla raitilla kulkenut :)

miutsi kirjoitti...

Hieno pistely.
Ja ihanaa kun jälkikasvu tekee ruokaa. Meillä neiti 11 v välillä innostuu leipomaan :)