perjantaina, lokakuuta 05, 2012

Jämistelyvärejä

Neuloin Tapulipiirille varsinaisen retrovauvanpeiton, käyttäen Nallen jämävärejä, mitä nyt sukista oli jäänyt:

Värit näyttävät mahdottoman (=liian) voimakkailta, kun kuvaa salaman kanssa. Ilman salamaa:

(Enkä ota mitään vastuuta portaikossa näkyvistä pölyistä... Siivous ei ole mun alaa.)
Niin, ja jos vielä utuisempia värejä haluaa löytää, voipi peiton kääntää nurinpäin:

Kuvat kertonevat, että syvänharmaasta sadepäivästä ei oikein ole valokuvauspäiväksi.
Muuten, jos jotakuta kiinnostaa: peiton laput aloitin luomalla 45s., ja joka toisella kerroksella kavensin aina 1 silmukan keskisilmukan molemmin puolin, eli 2s./joka toinen kerros. Eli lappujen neulominen etenee kahdesta sivusta alkaen, loppuen vastapäiseen kulmaan.

Pistelyrintamalla olen tehnyt lähinnä vaihtoja, eli ne ovat salaisia vielä. Tosin jänön ja kilpikonnan kilpajuoksu on myös miltei valmis, joten senkin voinen lähipäivinä - viimeistelemättömänä - esitellä.

Eikä viikkoa ilman shoppailua, vai mitä? Viime viikolla ostin nämä, ihan (netti)kaupoista:

Joululehti on täynnä houkutuksia, ja kuten kuvasta näkyy, lehmähullutukseni on alkanut hiipiä jo possujen puolelle :D. (Eikä mulla ole muuten mitään kanoja ja lampaitakaan vastaan...)
Tytär on jo pitkään puhunut toivovansa huoneeseensa susitaulua. Kun en malta olkkarin seinällä olevasta luopua, ostin kirppikseltä nämä mallit:

En tosin lupaillut tyttärelle mitään. Paitsi, että jos hyvin käy, saa - ehkä - tuon vasemmanpuoleisen pisteltynä, kun muuttaa joskus pois kotoa. Ellei ehdi sitä ennen pistelemään sitä itselleen ihan omin kätösin, kun kyllästyy vartoilemaan :D. Voishan se olla aika ihanaa tehdä sitä tyttären kanssa vuorovedoin, yhteisprojektinakin...

Hyvien fantasiakirjojen loputtua kirjahyllystäni olen lukenut syksyn mittaan muuta:

Kuten näkyy, palasin taas tintteilemäänkin. Sarjakuvat ovat ihan mukavaa luettavaa, välillä. Isabel Allende ja Sophie Kinsella ovat viihdekirjailijoita ihan parhaasta päästä, mutta tuosta Mustat enkelit -kirjasta en tykännyt, vaikka siinä oli niin houkutteleva rokokoohenkinen kansi. Vaikka kenpä tietää, jos olisin jaksanut lukea alkua pitemmälle. Ensimmäiset sivut olivat kuitenkin niin pitkäpiimäisiä, että meni sisu kaulaan.
Nyt luenkin sitten Lucky Lukeja, samalla, kun odottelen kirjastoautolle tekemiäni varauksia. Auto kun piipahtaa meidän kohdalla vasta ensi torstaina (käy nykyään vain joka toinen viikko).

Jotkut ovat kyselleet joutsennaapuriemme kuulumisia. Nyt ne taas näkyvät lammella, kahdestakin syystä. Ensinnäkin ne asustelevat siinä vain keväisin ja syksyisin; kesän käyvät viettämässä jossain muualla. Toiseksi sydänkesällä ei meiltä edes näy kunnolla lammelle, sillä välissä on tuota veden reunalle nopeasti kasvavaa lehtipusikkoa, joka nyt on jo pitkälti riisuutunut, eli taas on järvinäkymä kunnossa :).
Pariskunta on tuossa viihtynyt ihan kaksistaan, eli liekö tänäkin vuonna käynyt niin, että ovat jääneet ilman jälkikasvua?
 Toissapäivänä harmitti, kun ei ollut lenkillä kameraa mukana: näin viitisenkymmentä sorsaa tuossa ojanvarressa, komea parvi kaakattajia.
Enkä sitten viisastunut eilenkään, vaan lähdin taas ilman kameraa liikkeelle. Ja nyt naapurin pellolla oli kolmisenkymmentä joutsenta, syysmuuttoevästä syömässä, varmaan. Olivat kyllä kuvauksellinen näky valkoisen paalirivistön jatkona, mutta minkäs teet, kun kamera oli kotona :D. Noh, kun ei voi ottaa kuvia, pitää nauttia hetkestä!
Mukavaa viikonloppua! Täällä se ainakin alkaa tasaisenharmaansateisissa merkeissä.

14 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Ei kun susien kimppuun vaan =D. Piti "käydä teidän olohuoneessa" katsomassa, että mikäs susitaulu siellä olikaan. Se olikin kaunis tai no ei kovin montaa susimallia ole tullut vastaan joita en haluaisi pistellä =D

Ninnu kirjoitti...

Voi miten kiva peitto! Aikaansaava olet.
Kuule, näkisit meidän portaikon pölyt.. ei ole siivous minunkaan alaa. Kohta mun kyllä pitäisi tarttua johonkin riepuun tai ripustaa pyykit.. ..eikä roikkua koneella :-).
Mukavaa viikonloppua!

Ingi kirjoitti...

Ihananvärinen peitto!

Matleena kirjoitti...

Onpa niin kaunis peitto! Kiinnititkö laput toisiinsa ompelemalla vai miten? Muuten pölyjä en näe ollenkaan. ;)

Lumiruusu kirjoitti...

Oot sinä vaan nopea kutoja ,ihan tuosta vaan teit yhden vauvanpeiton.
Hienot värit peitossa !

Kiitos korttikommentista ja neuvoista.
Hyvä tietäää että ne kalliit koneet ei ookaan itään "pakollisia" vaan
hyvin voin pärjätä ilmankin :)

Mulla on uusi kortti yms. projekti
aloitettuna ,nyt ei tulekaan pinkkiä eikä jouluista :)

Onpas mahtavaa että Kilpikonna-työ on sulla jo niin pitkällä.

Mukavaa viionloppua Sinulle!

Ressu kirjoitti...

oih, ihana tuo peitto.

Ja tuo susi kurkkimassa puiden takaa on ehdottomasti myös omalla hankintalistallani.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Matleena: Ihan vaan oon semmoisilla yliluottelupistontapaisilla ommellut peitonpalat yhteen. Sillä tavalla saumoista tuli melko littanat, mistä minä tykkään. (Virkatuissa tuppaavat pömpöttämään - paitsi sitten, jos virkkaa ketjusilmukoista kapeaa "pitsiä" väliin, mutta siihen mun jämälankavärit ei olisi piisanneet, enkä halunnut ottaa enää lisävärejä käyttöön.)

Kisa kirjoitti...

Ihana retro peitto !

Mari kirjoitti...

Upeita susimalleja, niin on kivaa tämä mallien keräilykin :). Onneksi on tuo kirppis FB:ss.

Kivan värinen peitto,just noin ilman salamaa kuvattuna, hyvät retrovärit.

saga kirjoitti...

Tosi kiva peitto jämälangoista!

Virpi kirjoitti...

Olipa tutunnäköisiä susia. Siis ei mulla niitä ole, ei edes malleina, vaan olen nuo yllättäen nähnyt pisteltynä. Kauniita ovat ja alan itsekin ihastua noihin susimalleihin. Enpä vaan ihan vielä taida edes rohjeta ajatella tekeväni jotain noin työlästä.

Etkös keväällä jo epäillyt, että voi vesi siedä joutsenparin pesän. Toivottavasti tekevät ensi vuonna pesänsä parempaan paikkaan... Kauniita lintuja ovat. Kurkiauratkin ovat olleet todell komeita. Täällä meillä ne tekevät hienon mutkan tuossa lentoaseman päällä. Ottavat varmaan siitä suuntaa!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi että on ihana peitto

paivis kirjoitti...

ihastuttava vauvanpeitto.

miutsi kirjoitti...

Peitossa menee raidat kivasti :)
Mäkin oon taas pistelyn kaivanut kesän jälkeen esille. Eikä kiirekään olis.. jouluks pitäis saada valmiiks. (Laittelen kuvia tässä parin päivän sisällä.)