sunnuntaina, lokakuuta 14, 2012

Pistelytapaamisterveiset taas!

Täydellinen viikonlopun alku perjantaina Anssi Tikanmäen konsertilla Lielahden kirkossa; wow! Olen laiska lähtemään mihinkään, mutta kyllä nyt kannatti! Rakastan mahtipontista musiikkia, joka liikuttaa tunteita, eli Tikanmäki on aina miellyttänyt. Saimme kuulla kutakuinkin kaikki klassikot; ihanaa!

Eilen tehtiinkin sitten pieni etelänreissu, kun poikettiin ristipistotapaamisessa Mialla. Lienee melkein tarpeetonta mainita, että hauskaa oli :).
Lämpimät kiitokset Mialle kotinsa avaamisesta ja maistuvista tarjoiluista. Kiitos myös taas kerran Katrille sujuvasta kyydistä ja mukavasta matkaseurasta. Ja kiitokset muille hauskasta seurasta myös; rp-tapaamiset ovat tosiaan elämän suola :).

Tein viemisiksi joitakin Halloween-pistelyitä, joita saan vihdoin tässä esitellä. Olen nimittäin ajatellut, että blogistani päätellen olen vaikuttanut varsin toimettomalta, vaikka kyllä täällä on neula sauhunnut...
Tein Katrille kyytipalkan somisteeksi säikyttelybiscornun:
Haamut ovat DMC:n pimeässä hohtavaa lankaa. En tosin testaillut, kuinka hyvin hohto toimii...

Mialle (yhdenyli)pistelin emännänpalkkioksi koristetyynyn, jonka viimeistelykankaaksi löytyi veikeää hämisfleeceä:

Noidan malli on JCS 2012 Halloween -lehdestä, teksti napattu jostain lehtikuvasta.

Ressulle pistelin lahjaksi lohikäärmeen vuosi -tyynyn (pistelymalli JCS joulu 2012 -lehdestä, omin lanka- ja kangasvalinnoin). Kylkeen lohiskortti, joka pilkottaa kuvan vasemmassa yläkulmassa:

Tavoittelin noilla nauhatupsuilla ja helmillä tyynyyn kiinalaishenkistä viimeistelyä...

Tapaamisessa järjestettiin myös pieni Halloween-henkinen vaihto. Pistelin pakettiini mukaan karkkikummituksen (malli vanhasta JCS-lehdestä). Vasemmassa ylänurkassa näkyy pistelyn taustakangas, kullanvärisiä lumihiutaleita:

Sattuipa niin, että minun kokoamani vaihtopaketin sai Mia, ja minä puolestani sain Mian pistelemän tyynyn: 
Kaunis kiitos, tämä on suosikkikurpitsoitani!

Aika usein ristipistotapaamisista tarttuu mukaan yhtä jos toista. Tällä kertaa Johanna toi lehtiä ja malleja, joista sai ottaa mukaansa, mitä tykkäsi. Otin valaspistelymallin ja pistelylehden, jossa on useampikin kaunis samplerimalli. Katrilta sain pienellä vaihtokaupalla kaksi kivaa aasiahenkistä mallia, joista tuohon temppelikuvaan ehdin ihastua meillä kesällä järjestetyssä tapaamisessa, jossa Katri sitä pisteli:
Sydämellinen kiitos teille siis myös, Johanna ja Katri, näistä varastotäydennyksistä :).

Ihana, huomaavainen Ressu oli hoksannut napata minulle kangaskaupasta maatila-aiheista puuvillaa; kiitos! Kaunis kiitos myös Tarjalle, joka muisti kurkikeräilyni ja toi minulle kauniin kurkiaiheisen viuhkan:
Vielä pari tunnelmakuvaa tapaamisesta. Synttärisankari sai kynttilänsä sammuksiin:
 Ja Anni toi näytille häälahjapeiton, jonka hänelle kevään ja kesän kuluessa yhteistuumin pistelimme ja jonka kokoamisesta Ressu vastasi:
Nuo kaikki pellavanväriset palat ovat siis hääteemaan sopivia pistelyitä. (Peitosta aiempi päivitys täällä.)
Olipa tosi kiva nähdä kokonaisuus livenä. Kiitos, että jaksoit kantaa sen nähtäväksemme, Anni!

Otin eiliseen tapaamiseen mukaani "ikuisuusprojektini", Leijonakuninkaan, jota sain edistymään Pumban pään verran:
Työn edistymistä hidastaa kehnonlaatuinen ohje; monet symbolit ovat rasittavan lähellä toisiaan (esim. neliöitä on kahta sorttia), joten purkutöitä tulee eteen varsin usein. Lisäksi mallissa on vain tämä ääriviivoin varustettu kuva, eli ruuduista, joita ääriviivat halkaisevat, on tosi vaikea saada selvää:
 Pistelypakkauksessahan oli alunperin 16ct valkoinen aida, mutten oikein tykännyt siitä ja vaihdoin sen pellavaan. Ratkaisu osoittautui erinomaiseksi, sillä mallissa on paljon 1/2-pistoja, joiden tekeminen aidalle on aika työlästä. Eiköhän tämä tästä... Disneyt eivät ihan ole tyyliäni, ja lapsetkin ovat kasvaneet Leijonakuningas-iän ohi, mutta jos sitten teen tämän vaikka meille "vanhuksille", ja jos (ja kun!) joskus saan valmiiksi, niin viimeistelen varmaan tyynyksi.

5 kommenttia:

TarjaA kirjoitti...

Ihana postaus! Kyllä meillä oli niin kivaa.

Ressu kirjoitti...

Tarjan sanoin, ihana postaus. Tuo lohikäärmetyyny on enemmän kuin ihana. Teen siitä vielä tänään ihan oman postauksen

Mistä olet bongannut tuolalisen hauskan hämisnapin tuohon pistelyysi?

Oli ihana nähdä pitkästä aikaa.

Virpi kirjoitti...

Ihania pistelyjä kaikki tyynni. Epäselvät mallikartat ovat kyllä hanklalia. Vanhoissa Käsityökerholehdissä on paljon malleja, mutta niin pienellä painettuna, että tarttee mikroskoopin.... Tsemppiä Leijonakuninkaaseen, kyllä se vielä joskus!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Ressu: Hämisnappi lienee jostain Halloween-nappisetistä kotoisin.

Ninnu kirjoitti...

Voi miten ihana lehmäkangas! Hieno!
..ja upea on tuo tekemänne hääpeitto. Tyylikäs myös.