tiistaina, kesäkuuta 05, 2012

Kesäksi se vaihtui

 ... vaikka ilmat kylmenivätkin :).
Salainen Vuodenaikaystävä muisti minua sähäkänsinisellä paketilla, joka lämmittää mieltä näin sadesään keskellä:
Kaunis sampler-tyylinen pistely - ihanat nimikirjaimetkin! (Siis mun :)) - oli viimeistelty kiinnittämällä se paksun kulmalukkokansion kanteen. Tämmöisiä kansioita aina tarvitaan (tietäisitte, miten paljon mulla on printattuja freebie-malleja erilaisiin kansioihin kätkettyinä), ja nythän tätä kelpaa sitten säilyttää pöydällä tai lipaston päälläkin, kun kansi on noin kaunis.
Paketissa oli myös kaksi todella kaunista Dragon Floss -langan sävyä, Sea Witch ja Snowflake. Tuota "merellistä noitaa" täytyisi kokeilla johonkin tummaan kankaaseen, tulos olisi varmasti upea. Pistetäänpäs mietintään...
Ja vielä: paketissa oli kiva Muumi-peltirasia (mulla onkin tätä sarjaa ennestään musta ja viininsävyinen - kiva, että sain sinisenkin! Nämä ovat hurjan hyviä esim. helmien, riipusten tai nappien säilytykseen.) Ja vieläkin: myös tuo suloisenkesäinen muki oli paketissa kauniita teehetkiä varten.
Kertakaikkiaan upea vaihtopaketti taas. Suuret kiitokset, ihana Vuodenaikaystäväni!
Tässä kansion pistely lähikuvassa, eikös olekin kaunis:
Niin on sitten kevätjuhlat juhlittu ja paluu arkeen suoritettu - heillä, keillä lomaa ei ole vielä näköpiirissä.
Meillä esikoinen sai koulutiensä päätökseen perjantaina, ja aloitti päivätoiminnan toimintakeskuksessa eilen maanantaina. Sisäoppilaitosopiskelusta jäi hyvät muistot, varsin mukava todistus - koulussa poika pääsi kokeilemaan mm. kiinteistönhuoltoa, keittiöhommia, siivousalaa ja käsitöitä - ja stipendikin (joka tuli siitä hyvästä, että poika oli aina "oikeassa paikassa oikeaan aikaan" :).)
Toiseksi vanhin poika aloitti toisen kesänsä puutarhatöissä hautausmaalla. Viikonlopuiksi löytyy myös satunnaisia suntionhommia. Koulutiellä on edessä abivuosi, ja osa ylioppilaskirjoituksista heti syksyllä.
Nuorin poika sai päästötodistuksen alakoulusta, edessä on siirtyminen kyläkoulusta paljon suurempaan yläkouluun kaupungin keskustaan.
Tytöllä on vielä yksi vuosi alakoulua jäljellä. Mikä - sattuneesta syystä - äitiä erityisesti ilahduttaa, tyttö sai  kädentaitostipendin. Tällätäänpä siis tähänkin näyte neidin koulukäsitöistä. Takana tarjotin, jonka edessä essu, pannulappu ja penaali, tekstiilit applikoitu:
Ihan mukavaa on, kun ei vielä ole kovin kuuma. Kesä on nyt minun makuuni ihan parhaimmillaan :). Isännän kanssa istuttelimme pihaan lisää terijoen salavia ja siirtelimme tammenalkuja kukkapenkeistä tuleville paikoilleen. Sadesää on oivaa istutusten tekoon, ei tarvitse niin paljon kantaa kannulla vettä taimille.
Ja huomenna on isännän ja minun hopeahääpäivä!

12 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Kiva sinisävyinen paketti, ja kaunis tuo pistelymalli. Hienoja myös nuo tytön käsityöt, kyllä hän on stipendinsä ansainnut!

Ritu kirjoitti...

Samaa mieltä, nyt on ihan paras kesäsää ! ONNEA teille kaikille ihan roppakaupalla monesta eri syystä.Erityisen hieno asia on tyttösi käsityöstipendi, mahtavaa! Kerrassaan upeita töitä hän on tehnyt. Mukavaa, että on taito periytynyt sukupolvelta toiselle. Iloista kesää sinne etelämpään !

Eila kirjoitti...

Kivan kesäpaketin olet saanut, niin nätti sininen pistely. Minä vielä odotan omaani...
Onpas tyttösi tosiaan stipendinsä ansainnut!!! Onnea stipendiaateille ja hopeahääparille:)

Mari kirjoitti...

Kaunis kesäinen vaihto sinisen sävyissä.
Minä kyllä odotan lämpimämpää, puutarhapuuhat sujuu vain kun on pikkuisen enemmän asteita. Nyt on odottavan aika pitkä,kukat kutsuisi mutta ei tarkene :)
Onnittelut koko perheelle, monenmoista juhlaa!

Virpi kirjoitti...

Ihana paketti! Freebiemalleja tosiaan on alkanut kertymäään ja tuollaisessa kansiossa ne ovat hyvin tallessa. Ja jos kansioita on useita niin mallit voi jaotella aihepiirin tai suunnittelijan mukaan... Hmm, täytyykin jalostaa tätä ajatusta...

Kiva kun esikoisen koulu meni hyvin, toivottavasti jatkuu samaan malliin. Lukiohommista en ole yhtään kärryillä kun silloin meidän aikaan kaikki kirjoitti samaan aikaan, paitsi jos joutui jotain uusimaan...

Taitavia ovat nuo tyttäresi käsityöt. Kyllä siihen varmaan vaikuttaa kun kotona näkee ja saa ideoita eikä tykötarpeet inspiraation iskiessä lopu kesken..;)

Kirsi kirjoitti...

Saitpa sinäkin niin kivan vaihtopaketin että!
Upeita nuo teidän tytön työt! Ja onnea stipendiaatille :)

Lennu kirjoitti...

Hieno sininen paketti, kiva viimeistelyidea tuollainen joka tulee käyttöön ja siinä sen kauniin työn sitten näkee usein.

Täällä haettiin tänään ekat kesäkukat, vähän venähti sairastamisen vuoksi ettei ihan ekana lomapäivänä vielä :) Mutta hyvinhän noita vieläkin ehtii laitella.

Ihania käsitöitä on tyttäresi tehnyt. Onnea huomisen johdosta teille!

Lumiruusu kirjoitti...

Teilläpä on paljon aihetta juhlaan siis onnea ja Siunausta jokaiselle yhteensä ja erikseen :)

Ihana kesän sininen vaihto ,minä niin tykkään monogrammeista ja yksivärisistä töistä :)

Katri kirjoitti...

Huippuhieno paketti! Tuo kansion koristeleminen on tosi hyvä idea, ja Virpillä oli jo lisäideoitakin kommentissaan :-) Ja itse mietin jo vähän lisääkin (sopisi vaikka kieliopintoja varten, eikös :-)

Tyttäresi käsityöt ovat mahtavia, ei ihme että sai stipendin!

Taina kirjoitti...

Ihanaa, teillähän on kaikilla syytä juhlaan, onnittelut!! Upen vaihdon olet saanut ja tyttären työt on upeat♥

Emma kirjoitti...

Ihanan paketin olet saanut ja kauniita töitä tyttäresi tehnyt.
Onnea hääpäivästä!

kissankello kirjoitti...

onpas kaunis pistely :)
mikä ihana kuvio tuolla vasemmassa yläkulmassa ? :)