sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2012

Hullut helmat

Nonnih, nyt on kuvattu tämä minun virkattu hassu hame:
Marin sivuilta tämä malli muistui taas mieleeni, ja tällä kertaa pistin toimeksi. Malli on Novitan Talvi 2008 -nrosta. Siinä langaksi oli suositeltu Isoveljeä, mutta valitsin toisin. Hamosen virkkaamiseen oli näet kaksi syytä: halusin kevyen lantiolämmittimen, jonka voi pukea ohuiden housujen päällä ja toisaalta halusin jonkin käyttökohteen Novita Cannes -langoille, joita minulle jäi pari vuotta sitten mekkovirkkuusta vaikka kuinka monta kerää - ja vieläkin jäi...
Cannesia on inhottava neuloa ja vielä inhottavampi virkata: lanka menee koko ajan sääpuoleen ja on jotenkin tahmean oloista. Vaikka eipä noin harvan hameen tekemiseen mennyt siltikään kuin pari ehtoota.
Jälkikasvuni - sukupuolesta riippumatta - arvioi tämän vaatekappaleen omituiseksi, mutta ei se mitään. (Öh, kuvassa näkyvät kivasti myös housunpuntteihin tarrautuneet koirankarvat...)

Meillä oli taas eilen oikein rattoisa pistelytapaaminen, tällä kertaa Maajon luona - kiitokset tätäkin kautta emännälle ja kaikille mukanaolijoille!
Vein Maajolle tuliaisiksi pikkuisen rasian, jonka kanteen pistelin m-kirjaimen Renato Parolinin kirjan Colours d'hiver kirjainmallia mukaillen.
Alempana olevan rasian annoin Katrille piskuiseksi kyytipalkaksi. Sen kannen pistelymalli on Jardin Privéltä:
 Sydämellinen Ressu yllätti minut ihan täysin antamalla mulle tämmöisen ihanan Pariisi-rasian:
Kiitos!
Siinähän on tuommoinen perinteinen "pullopiilo"-muotoilu, eli rasia näyttää suljettuna kultivoituneelta kirjalta. Mutta ei sieltä avaamallakaan pulloa löydy, vaan pistelytarvikkeita siellä aion säilyttää.
Tilasin Ressun kautta myös nämä pistelymalli-ihanuudet:
Huh-huh, tyttö toivoi jo, että pistelisin hänelle tuon vihreän profiilin, ja lasten tekemiä tilauksia on jo rästissäkin. Eivätpä lopu multa puuhat kesken :D.

6 kommenttia:

merkku kirjoitti...

Musta toi hame on hauska :D Ja ihania rasioita olet pistellyt!Ja tuo Pariisi-rasia näyttää kivalta kanssa.Minä kun oon niin auttamattoman ihastunut kaikenlaisiin rasioihin ja laatikoihin :) Se on hyvä ettei ehdi tulla sellaista oloa,että mitähän mä seuraavaksi tekisin!

Mrs.Marple kirjoitti...

Eipä hassumpi hame, vois itsekin värkätä jonkun tuollaisen - oon legginsien ja tunikoiden seuraksi todennut kaipaavani jotain, kun on legginseillä sellainen kalsari fiilis :D

MariJ kirjoitti...

Ihana hame! :) Pitää minunkin ensi talveksi tuo saada tehtyä.

Virpi kirjoitti...

Oon aika samaa mieltä Cannesista. Multakin löytyy sitä, sattuneista syistä, vielä varastosta. Hassunhauska hamonen siitä silti tuli!

Ihania rasioita olet väsäillyt. Mistä ostat noita rasioita?

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Edullisia pieniä metallirasioita - melkein "nuuskarasiakokoa" - on löytynyt osoitteesta teekauppa.fi. :)

The Sampler Girl kirjoitti...

That skirt is AWESOME!!! Thank you for your email - will post the picture to share on the blog, website and Facebook - your finish is wonderful. Love your blog - will add it to my list :)

Tanya