maanantaina, heinäkuuta 26, 2010

Tokavika KYH

- Vihdoin valmiina!Malli on Novitan Kesä 2009 -lehdestä. Lanka on Cannesia, helma kuutosen, miehusta nelosen koukulla virkattu.
Jaa, että miksikö 'vihdoinkin'?
Helman kanssa sujui mukavasti ja joutuisasti. Sitten minä, hutilus, en viitsinyt lukea ohjeita riittävän tarkasti, enkä älynnyt vaihtaa yläosan tekemiseen pienempää koukkua. Olin jo puolivälissä, kun hoksasin, että tästähän tulee tolkuttoman suuri!
No, ei kun purkamaan yläosaa, ja vaihto 4:n koukkuun. Mutta voe tokkiisa, kun yleensä minulle sopii L-koko ihan mainiosti, joskus jopa XL:kin. Nyt neuloin L-koon silmukkamäärillä, mutta kun vedin valmiin (saumatkin ommeltu :(! ) koltun päälleni, niin sehän olikin - edelleen - aivan liian iso! Ja sitten purettiin ommellut saumat (kiva homma, kun lanka on mustaa) ja lopuksi yläosan virkkuu kans.
Mutta 3. kertahan se toden sanoo, joten tämän yläosan tein nyt M:n silmukkamäärillä (vaikka ala- eli pitsiosuus on XL:n silmukkamäärillä), ja nyt sopii, eli lopussahan se kiitos seisoo :).

Nyt on enää liinan palavirkkaus kesken. Taidan tehdä nämä nyt täydestä neliöstä puuttuvat 5 palaa, ja lopetan - ainakin toistaiseksi - siihen. Ja sen jälkeen onkin jo elokuu, ja kolme-neljä (!) pistelyvaihtoa rästissä, joten mukavaa päästä vaihteeksi neulan varteen taas!

8 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Kiva mekko, mutta olet sitkeä sissi, kun jaksoit tehdä tämän valmiiksi. Ilmavakin tälle helteelle, varsinkin jos jättää alushameen pois.

Mari kirjoitti...

Ihana mekko! :) Itsekin olen tuota mallia katsellut ja haluaisin tehdä, vaan en raaski ostaa Cannesia. ;) Se taitaa kyllä jo poistua valikoimista, että jää varmaankin tuo mekko multa tekemättä, mutta ihana se silti on. :)

Anneli kirjoitti...

Kiva mekko!
Minä olen tehnyt saman valkoisena, tummana se on nätimpi.
Sinulla on paljon ihania juttuja täällä sivuillasi :)

Ninnu kirjoitti...

Ihana! ja ihanan ahkera olet taas ollut.

intsu kirjoitti...

Aivan ihana mekko ja sopii sulle hyvin. Kun on musta,niin on monikäyttöinenkin.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Todella hieno mekko ja sopii sinulle hyvin!

Irma kirjoitti...

Kaunis mekko ja hyvin sopii sinulle! Täytyy nostaa hattua ahkeruudellesi!!

paivis kirjoitti...

Kaunis mekko. Lieneekö langan ongelma tuo hankaluus koon kanssa. itse käytän m/l-kokoja. Aloitin cannesista neuletakkia ja kolmas aloitus on jo menossa, koko xs-19 s.
Lanka oli hankalaa neuloa säikeisyyden vuoksi, eikä sitä enää jatkossa ostoskoristani löydy:(