maanantaina, maaliskuuta 05, 2012

Tulipa taas poikettua

- kirjakaupassa:
 Neule- ja virkkauslukemista ja "sitten jotain ihan muuta", Klingeä ja Kingiä.
Pitkään aikaan ei ole "neulotuttanut", mutta josko näiden vintage-ohjeiden kanssa innostuisi, saas nähdä.

HAED on kasvanut viikonloppuna vähäsen, miehenpuolen siivet erottuvat jo:
Vaan tänäänpä on pureuduttava vaihtoon, että ehtii saada valmiiksi. Idea tuli "jo" (eli hitaanpuoleisesti), ja sehän on aina puoli voittoa. Pistelyaiheita on kiva keksiä, mutta viimeistely tahtoo aina tuottaa vähän päänvaivaa, kun olis kiva keksiä jotain uutta... Nyt kuitenkin osui silmiin mielestäni juuri oikeanlainen pistelykangas, niin tarkoitukseensa kuin vastaanottajallekin, joten eiköhän nyt lähde Lyyti kirjottaan - ei kun pisteleen.
Aurinkoiset kelit senkun jatkuvat vielä toistaiseksi. Potkukelkka luistaa niin, ettei meinaa piski perässä pysyä.

Naamakirjan puolelle jo kirjoittelinkin, että poikkesimme eilen kyläkirkkomme messussa, esikoinen ja minä. (Isäntä suntioi jälleen.)
Pastori ja kanttori olivat vierailijoita naapurisrk:n puolelta. Niinpä vain olivat molemmat eksyneet kyläämme tullessaan. Kanttori tuli tosin ovesta sisään ihan tasalta, mutta pastori oli siinä vaiheessa vielä Nokian keskustassa (jonne ei siis pitänyt ajella lainkaan), mutta löysi sitten pienen opastuksen turvin vartissa perille.
Mitäs, kanttori oli ammattitaitoinen ja laulatti meillä virsiä odotteluajan, ja sehän oli ihan mukavaa.
Mutta kyllä maar perinteinen paperikartta sentään on poikaa, navigaattoriin verrattuna. Eivät ne koneet tänne maalle näytä osaavan. Ei ole ensimmäinen kerta, että opastavat ihan "metsään", eli kaupungin keskustaan...

6 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Minä kävin nettidivarissa: ihan yhtä vaarallinen paikka. Tein niin isot ostokset, että sain peräti alennusta ja liityinkin heti niin mainion kaupan kaveriksi. Sopiikohan sinun naamakirjaasi vielä kavereita?

Taina kirjoitti...

Luettavaa ja selailtavaa täytyy tokikin olla:D Meillä on kyllä navigaattoreista kokemusta, maalla kun asutaan, tuosta aina soitetaan vajaan km päästä, että missäs me ollaan:D

Virpi kirjoitti...

Mistähän se muuten johtuu, että navigaattorilla joko löytää perille tai sitten menee ihan konkreettisesti metsään. Olen minäkin ollut navigaattorin ansiosta pari kertaa metsässä... Ja pahin tilanne on silloin jos on isä kyydissä, sillä isä on sitä mieltä, että ajetaan vaikka järven poikki jos navikaattori kerran niin neuvoo...

Ihania ostoksia. Pistelyttänyt on täälläkin nyt enemmän kuin neulotuttanut, toisaalta neuloessa maistuu jo puuvillalangat. Ihan väen väkisin väännän yksiä lapasia lahjaksi lapselle, keskiviikkona pitäis olla valmista.... Ja ostoksia, niitä odottelen tuolta ulkomailta saapuvaksi...

Ninnu kirjoitti...

Ah, kirjoja!! :-) Mulla on muuten tuosta Klingen kirjan kannessa olevasta Edelfeltin maalauksesta pikkujuliste työhuoneen seinässä :-). Tykkään alkuperäisestä maalauksesta kovin.

Lumiruusu kirjoitti...

Mithän pitää sisällään tuo Austentious-käsityökirja?
Vaikuttaa ainakin kovin minuntyyliseltä?
Onko siellä vanhanaikisia naisten vaatteita vai mitä ??!

Voi,kun olet jälleen saanut paljon pistoja Haediin !!

:)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Villiviini: Aina hyvälle ystävälle tilaa löytyy ;).
Virpi: Oottelen, että pääsen kattoon sun ostoksia :D.
Ninnu: Tunnustan, mielenkiintoni Klingen kirjaan heräsi kannen perusteella - ja sitten sisältökin alkoi kiinnostaa! (Hyvällä kannella on merkitystä.)
Lumiruusu: Nappaan vähän kuvia kirjojen sisällöistä, kun ehdin. Luulenpa, että noista malleista moni voisi hivellä sinunkin silmiäsi.