maanantaina, maaliskuuta 19, 2012

Puuhastelua

Viikonloppuna huvitti pistellä tätä:
Ja kutoa mattoa:
Pistelymalli on Isa Vautieria, työn aloitin jo kesällä, vaan niinpä silloin lopahti kesken. Nyt taas uudella innolla!
Sekä pistely että matonpätkä ovat tulossa tytön huoneeseen.
Pistelyn värit ovat tytön valitsemat: tausta vihreää pellavaa, hevoset ruskeaa, kirjaimet beigeä. Matonpätkän tyttö varasi myös itselleen, kun näki sen villit vihreät sävyt. (Tytöllä on hyvä värisilmä: tykkää sinisestä, vihreästä ja violetista - kuten äitinsä ;D.)
Kutominen on tuskaisen työlästä: vanhat, katkeilleet nyöritykset vaativat trimmailua, ja ehdin kutoa melkoisen pitkän pätkän ennen kuin muistiin palautui, miten maton reuna oikeesti kuuluisi tehdä. Ja maton värimaailmasta tulee mitä sattuu, sillä väriä täytyy ruveta taittamaan sinisen suuntaan, kun vihreät kuteet alkavat loppua... Mutta ei se mitään. Menee se kotikäytössä, vaatimattomammankin näköinen.

Olen viihtynyt myös hyvän kirjan parissa:
- Voi, miten kaunis ja surullinen kirja se onkaan! Jotenkin "pikkuprinssimäinen"...

Ja tänään tuli sitten niinku talvikin, taas:
Esikoisen toimariasioista olen täällä vähäsen vihjaillut. Ihanteelliseen jamaan niitä ei vissiin voi saada, kun kuulemma henkilökuntaresurssit ovat minimaaliset. Surullista, mutta toiveikkaina jatkamme harjoituksia...

13 kommenttia:

Käsityöperhonen kirjoitti...

Ihanan keväiset värit matossa. Onneksi ollaan menossa kesää kohti. :)

Saara kirjoitti...

Onpa kaunis tuo heppamalli, en ole siihen kaupan sivulla osannut kiinnittää huomiota. Niin komeita kirjaimia! :)
Oli kyllä hassua pitkästä aikaa lenkkeillä lumisateessa!

Villiviini kirjoitti...

Ihastuin heti tuohon mattoon eikä hepoissakaan ole valittamista, kiva pistely. - Toivotaan että asiat kääntyvät edes jotenkin mallilleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat hepat! :-)
t. Pii s.

Ninnu kirjoitti...

Aattelin heti, ett voi mitä ihanaa täällä on, kun näin hepat. Hieno työ!

Ja vanhat tädit (kohta kai minutkin lasketaan heihin..) sanoivat, että uusi lumi on vanhan surma :-). Eli kyllä se kevät keikkuen tulevi. Joutseniakin on jo. Linnut vainuavat kevään melko hyvin.

Virpi kirjoitti...

Ihan samannäköinen sää teillä kuin mitä meilläkin oli aamupäivällä. Märkiä rättejä tuli taivaan täydeltä....

Heppamalli on edennyt hieman sitten pistelytapaamisen, kyllä siitä tuleekin ihana. Nyt taas muistin, että minulla on tuokin ihanuus odottamassa tekijäänsä tuolla laatikossa.

Matosta tulee kivan näköinen. Mun mielestä just kotikutoiset räsymatot tuo parasta kodikkuutta, meillä on niitä aina ollut. Äidin kummitäti oli kudonnan opettaja ja kutoi kaikki meidän perheen matot väritoiveiden ja mittojen mukaan. Minun kodissani on hänen tyttärensä kutomia mattoja.

Lumiruusu kirjoitti...

Isa.V.n hevos-malli on upea ja plajon olet sitä jo pistellytkin ! :)
tyylikkäät värit tyttö iihen valitsikin -on se aikanaan upea seinällä !

Voi ,minäkin olen aikoinaan
"nuorena miniänä" kutonut mattoja kultaisen kiltin anoppini neuvomana!!

Ressu kirjoitti...

Oii, kuinka ihana tuosta matosta tulee!!! Arvaa alkaisko itselläkin syyhytä kutominen..mutta kangaspuut on turhan pitkän matkan päässä.

Itsellä vieläkin haaveena tehdä täkänä jossa on lohikäärme. Silloin kouluaikana, opettaja ei antanut minun sellaista tehdä, väitti että liian vaikea..:( siis se lohikäärmeen kuva, tein sitten pari täkänää, toisessa oli Balleriina hahmotelma ja toisessa purjelaiva. Ja se kun oli sellaista mitä tykkäsin kovasti tehdä...vähän kuin ristipisto, mutta suuremmilla välineillä :DD

Ja nuo hevosetkin näyttävät kauniilta. tytölläsi on hyvä "maku".

merkku kirjoitti...

Monenlaista on sulla vireillä taas!Ja uusi kirjavinkkikin - kiitos!

aino kirjoitti...

Kirjan nimi ainakin on kiehtova, täytyykin ottaa selvää, millainen tarina on.

Ressu kirjoitti...

siihen täkänään vielä.. tästä on kuitenkin aikaa melkein 20 vuotta niin en ihan tarkkaan muista. Mutta opettaja taisi olla sitä mieltä että on liian suuritöinen. JA tein sitten kaksi työtä. Ja jotenkin jäi sellainen kuva, että myönsi aliarvioineensa minut. Etenkin kun silloin aloin myös noita ristipistoja tehdä. Mutta se kurssi loppui silloin ja ei ollut sitten enää mahdollisuutta tehdä sitä täkänää. Mun isän luona pitäis olla vielä niitä mattojakin mitä olen tehnyt.

Mari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mari kirjoitti...

Kivoja puuhasteluja sulla! Onneks ulkona on nyt vähän erinäköistä jo kun viimeisessä kuvassa, kyllä tää tästä kevääksi ihan kunnolla muuttuu.

Minäkin taidan puuhastella tänään muutaman jutun valmiiksi, kun olis tätä luppoaikaa tässä nyt :)

23. maaliskuuta 2012 8.50