tiistaina, maaliskuuta 13, 2012

Jotain muuta ajateltavaa...

Kun pää tarvii tyhjennyshoitoa, tämmöisen keskos-/Afrikka-nutun neulominen tekee eetvarttia:
Lanka on ohuempaa kuin ohjeen Nalle-lanka, joten lisäsin silmukoita. Sitten yllättäen pääntiestä uhkasikin tulla ihan liian iso, joten päädyin tekemään sen mallin suhteita kapeammaksi, siitä tuo oikeiden silmukoiden rivi pääntien reunassa. Mutta eiköhän tuo asiansa aja, ja värikin on ihan pääsiäinen :D.
Kun viime postauksessa pikku kutomisiani esittelin, kerrottakoon, että nutun takana pilkottavat vuosia sitten kutomani keittiön verhot. Puolipellavakangas siivilöi somasti kevätauringon valoa.

Toinen aivan loistava pääntyhjennyskeino, mukaansatempaavat - ja mahdollisimman fiktiiviset - kirjat. Vasen on vielä menossa, oikean luin taannoin:
 Onneksi on kirjasto!

Kiitokset myötätunnosta ja kannustuksesta niin täällä kuin naamakirjankin puolella. Kyllä tämä tästä taas torstaihin. Sitten saa taas nähdä, missä mennään, nyt ei voi muuta kuin odottaa.
Satuvaihdon pistely on kanssa vielä hieman kesken, sekin piristää ja auttaa irrottautumaan väliin varsin karusta todellisuudesta.
Niin, ja satunnainen askartelukin.

9 kommenttia:

merkku kirjoitti...

Onneksi on kirjasto - todellakin!Ilman kirjoja elämä olisi vielä niin paljon synkempää.Minusta tuntuu etten tulisi toimeen ilman kirjoja ;)Ihanaa,kun täältä saa uusia lukuvinkkejäkin - laitoin nuo kirjat muistiin.

Jaksamista hetki kerrallaan ja toivottavasti torstai on toivoa täynnä ja asiat etenevät!

Maria kirjoitti...

Söpö nuttu. Ja aivan upeita nuo kaikki mitä olet kutonut! Kudotko kotona vai jossain muualla? Nyt meille mökille mahtuisi kangaspuut... Ikävä kyllä kotona niille ei ole tilaa. Äidilläni on, hän kutoo mattoja ja poppanoita. Noin upeaa sidosta en kyllä ole nähnytkään! Toivottavasti lapsesi asiat järjestyvät.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Maria: Minulla on ollut anopin kangaspuut pitkäaikaisessa lainassa (n. 10 v.) meidän yläkerrassa, eli kotona kutominen onnistuu - kunhan muulta touhulta ehtii puiden vieressä viivähtää...

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt on maailman parasta "terapiaa" ,niiden avulla jaksoin itse vaikeina aikoina aikoinaan.Kaikilla meillä on omat vaikeutemme ja selviämme kyllä <3
Haleja ja olkapäätä ojennan edelleen <3

Paula kirjoitti...

Kevättä ilmassa! :o)

Saara kirjoitti...

Neulomusta pitkästä aikaa! :) Käsityöt on kyllä niin mahtava rentoutumiskeino, eikös ne ihan todistetusti poista stressiä?
Mullakin on pitkästä aikaa oikein lukuinnostus päällä, joka viikko pitää rampata kirjastossa. :) Eniten on tullut luettua 1600-1800 -luvuista kertovia tietokirjoja.

Leila kirjoitti...

Aivan ihana ja niin suloinen nuttu!

Virpi kirjoitti...

Keväisen värinen nuttu ja olen kuullut, että afrikkalaiset äidit pitävät kirkkaista väreistä. Varmasti mieluisa saajalleen.

Lukeminen on todellakin hyvä keino tyhjentää pää. Täällä työnnetään tällä hetkellä ikävät ajatukset päästä jonnekin muualle mellastamaan pistelyn avulla, niinkuin sielläkin. Ja kohta on valmista mitä näyttää. Ja kohtahan päästään taas tapaamiseen tyhjentämään päätä...sitten ensi kuun puolella....

Eipä muuta kuin rämmitään yhdessä kohti valoisampia aikoja!

Ressu kirjoitti...

oi kuinka kaunis nuttu!!
Meillä Sandra on ahkera kirjaston käyttäjä, tai oikeammin kirjastoauton, niillä käy joka toinen perjantai koulun pihalla kirjastoauto. tyttö sai koulunalkajaisiksi oman kirjastokortin. Itse tulee niin vähän nykyään luettua kirjoja että oikein harmittaa. Ja ne kutomasi liinat, voi miten kauniita ne oli.
Mullakin olis mahdollisuus kangaspuihin jos vain olisi tilaa, olenhan käynyt 90 luvun puolessavälissä ihan kouluakin sitä varten. Mutta todellakin, ensin tarvisi sen tilan, että mummini kangaspuut saisi johonkin mahtumaan.