perjantaina, maaliskuuta 23, 2012

Paistetta

Terveiset paisteisesta ja erinomaisen kuraisesta Pinsiöstä :D.
Tämä viikko on pistelty enimmikseen salaisuuksia. Eilen vasta ehdin tarttua Foxglove Balliin. Siksipä laitan viereen vertailtavaksi mallin eka sivun (valmiiksi pistellyt 10x10 piston ruudut olen värittänyt punaisella), ettäs näet, että kyllä on edistytty - ainakin lähtöasetelmista:
 Kävin kaupoilla ja oli sitten muka "pakko" hankkia taas yksi lohikäärmemalli:
Joskus olis varmaan aika ruveta näitä pistelemäänkin, sillä lohiksia alkaa olla varastossa melkoinen määrä... Tämä "lohikäärmeen yö" olisi hyvä kesäpisteltävä, kun tehdään mustalle kankaalle. Hmm, sepä ajatus kannustanee pistelemään reippaasti Foxglovea! Tämän pistelymalli näyttää kyllä tosi selkeältä ja joutuisasti työskenneltävältä (esim. juuri Foxgloveen verrattuna), joskin tämäkin on "täyteen pisteltävä", eli pohjakangasta ei jää lopullisessa työssä näkyviin (ainakaan, jos mallin mukaan edetään).

Valitettavasti edellisessä postauksessa esittelemäni Isa Vautierin heppatyö tyssäsi beigen langan loppumiseen. Ajattelin, etten osta sitä Lankamaailmasta (on olevinaan kallista, kun maksaa 1,50), vaan keräilen taas jonkin aikaa "tarpeita". Pianhan niitä kertyy sen verran, että voi laittaa uutta tilausta vetämään ;).

Keväistä viikonloppua!

9 kommenttia:

Eila kirjoitti...

kyllä sulla on niin vaikeita pistelyjä tekeillä/suunnitelmissa. Tuo heppamalli on kyllä ihana. Juu, säästöähän siinä varmaan tulee;)

Ressu kirjoitti...

voi jukra miten ihana tuo lohikäärme malli!!!!
Oii, tuo Foxglove on edistynyt tosi paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Itselläni on etenemässä hitaasti, mutta epävarmasti Claude Monet'n taulusta tehty pistely, jolla on kokoa 350x275 pistoa. Olen miettinyt noiden apulankojen laittamista, mutta ainakin vielä se on jäänyt tekemättä, vaikka niistä olisi kyllä suuresti apua. Lähinnä olen pähkäillyt, että kuinka ne saa siististi pois, kun ja jos pistely joskus valmistuu. Löytyisikö keneltäkään hyviä neuvoja?

Muiden töiden etenemistä on ihana seurata blogien välityksellä ja samalla saa inspiraatiota jatkaa omiakin pistelyjä. Kiitoksia siitä :)

Aurinkoista kevään jatkoa!

toivottaa Pauliina

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Pauliina: Kokeilin juuri tänään tuosta vasemmalta yläkulmasta apulankojen poistoa (alkupätkät jätin, että näen, mistä ruudukkorivit alkavat), ja hyvin näemmä onnistuu. Pitää vaan malttaa irrottaa rauhallisesti ja pieninä pätkinä, jos on sattunut kirjontaneula halkaisemaan apulangan.
Apulangat helpottavat ihan älyttömästi laskemista!

miutsi kirjoitti...

Onhan tuo jo hyvin edistynyt :)
Ootko muuten koskaan ostanut Käsityökorista lankoja (löytyy googlettamalla Käsityökori) DMC:n muliinilangat on vaan 96 snt/tokka.
Mulla kunhan tästä taasen pääsen vauhtiin niin ois kanssa tarkotuksena alottaa pari isoa pistelyä, 110x250 pistoa ja seuraava oiskin sitten jo 250x300 pistoa :)

Saara kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen on tulossa Foxglove Ballista. Ja kunnianhimoiset suunnitelmat sulla kun suunnittelet jo tuota lohikäärmettä, vautsivau!
Minäkin olen saanut nyt lumikkityötä eteenpäin ja olen tosi tyytyväinen!

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä mä uskaltaudun laittamaan apulangat ennen seuraavaa pistelykertaa. Se kyllä varmasti nopeuttaa pistelyä merkittävästi, kun ei tartte laskea niin paljon. Kiitos avusta!

Pauliina

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Miutsi: Juu, ja Kirjokkaassa on ollut 95 ct, mutta niihin tulee postimaksut, joten yhtä dokkaa ei kannata tilata, vaan kerätä useampi "tarve" ja tilata vasta sitten :).

Mia kirjoitti...

Ai kun toi on nätti pussukka :)
Ja HAED etenee tosi nopeasti :)
Ja voi teitä pikkuisten pistelijöitä - hatunnosto sille!
Sinulle on jotain blogissani :)