torstaina, joulukuuta 08, 2011

Pyhä mies - ja pallo kuin norjalainen villapaita

Pinsiön taivas on 8. joulukuuta pilvinen: ei näy kuuta, ei tähtiä. Mutta itämailla poikkeuksellisen kirkas tähti kiinnitti tiedemiehen - tai maagin - huomion:Olikohan siellä Jupiter ja Saturnus konjunktiossa, vai mitä siellä oli meneillään? Kaikkihan sen kumminkin tietävät, että poikkeuksellisen kirkas tähtitaivaan ilmiö viittaa merkittävän kuninkaan syntymiseen, joten on syytä huhuilla retkue kasaan ja lähteä katsomaan, mitä tapahtuu...
Keltaista väriä ei jouluna paljon näe, mutta pyhät miehethän pukeutuvat siellä itäisillä mailla usein keltaiseen ja oranssiin, joten tämäkin kaveri on vaatetettu sen mukaisesti.

(Kuten eilen mainitsinkin, neitseestäsyntymiskeskustelu ei mielestäni ole kiinnostavaa. Kommentti kommenttiin kuitenkin: ei neitseestäsyntymisoppi tietenkään vesitä Jeesuksen ihmisluontoa, mutta Marian ns. "synnitön sikiäminen", jota katoliset ovat esittäneet, vesittää mielestäni kylläkin. Silloinhan J. ei olisi mistään suunnasta ihan tavallista ihmisperimää... Mutta, kuten sanottu, ei kovin mielenkiintoinen keskustelunaihe, johtaa helposti ihan syrjäpoluille, oikeasti tärkeistä asioista.)

Ja sitten se pallo kuin villapaita:Tämä onnistui (tähän asti) tekemistäni palloista parhaiten, koska tein löyhäkierteisestä ja tasa-aineisesta langasta. Edellisissä palloissa vaaleat sävyt olivat muhkuraista lankaa, jota ei ole kirjoneuleeseen tarkoitettu. Silloin lopputulos ei ole yhtä siisti.

4 kommenttia:

Lennu kirjoitti...

Ihana joulukalenteri täällä sinulla ja vaikka mitä muutakin ihanaa! Minä en ole vielä muita koristeita kaivanut esille juurikaan kuin kyntteliköt ja jotain pientä, mutta viikonloppuna sitten. Tosi kauniita pistelyitäkin täällä on, sekä itse tehtyjä että lahjoja. Kiitos vielä siitä messutuliaisesta, sain vihdoin aikaan omaankin blogiini siitä kirjoittaa :) Iiiiihanaa joulunodotusta!

Mari kirjoitti...

Söpö pallo, niin kivoja nämä neulotut pallot. Aina vaan tulee jotain uutta ja ihanaa, onneksi minäkin sain omani, koska en puikkoihin uskalla tarttua.

Mielenkiintoinen tämä sinun joulukalenteri, luen tarkkaan ja pohdin samalla.

Uskotkos, nyt se hiirulaisen maja vasta täynnä onkin, tungin sinne vielä joulukuusen :D

Lumiruusu kirjoitti...

"Kulkeissain mä tiellä nähdä sain,
ne Kolme Kuningasta maasta vierahasta"
-monenlaista väkeä Meitä onkin jo matkalla kohti Beetelehemiä tämän kalenterin myötä :)

Neulottu-pallo on ihana,voi että sä osaat kaikkea !! :) :)

Ann at Beadlework. kirjoitti...

Lovely knitted decoration, the ribbon sets it off too.