keskiviikkona, joulukuuta 07, 2011

Jo joulukuun 7.!

Voi pojat, enää 2,5 viikkoa jouluun!
Joulukalenterissamme käydään taas vakava ja jotenkin hämmästyttävä keskustelu:Joosef on jouluasetelmissa se mies takavasemmalla, vähän kuin pyhän näytelmän sivustaseuraaja.
On mukavaa, että nykyään hänenkin roolinsa on alettu nähdä osallistuvana, johtuneeko isän aseman yhteiskunnallisesta muuttumisesta muutenkin: ettei nykyisä enää ole kotona iltasella, pitkän työpäivän päälle poikkeava perheensä sivullinen, niinkuin ehkä sukupolvi tai pari sitten.
Joosefhan otti ison, tietoisen askeleen, kun ei hylännyt raskaana olevaa kihlattuaan, vaan otti vastuun perheestään.

Mielestäni ei ole mielenkiintoista käydä keskustelua neitseestäsyntymisestä: ainakin minulle Jeesus oli Jumalan poika syntyperästään riippumatta.
Liika Jeesuksen perimän pyhyyden korostaminen jopa vesittää sanomaa siitä, miten Vapahtajamme syntyi tavalliseksi ihmiseksi. Katoliset kehitelmät, että Neitsyt Mariakin olisi "siinnyt synnittömästi" (hmm, voisi keskustella pitkään siitäkin, mitä synti on...) tuntuvat minusta aika kummallisilta.
On tärkeää, että Jumalan poika syntyi tavalliseksi ihmiseksi, tavalliseen perheeseen, ja eli tavallisen elämän, kiusauksineen kaikkineen. Mielestäni vain siten sovitusoppi tuntuu mielekkäältä.

Siinä päivän saarna.
Linnan juhlapukujen glamouria katsellessa neuloin kimaltelevan joulupallon:Mikäpä oli suosikkipukusi? Minun sydämeni vei loistavasti oivallettu Angry Birds -puku :D.

Ai niin, ja Sarille laitoin eiliseen itsenäisyyspäiväluukkuun sinivalkoisia sävyjä:
Siniristiliput ovat coctail-tikkuja, joita voi tökkiä minne tykkää, isänmaallisiin lihapulliin, vaikka :).

6 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Onpa kaunis kuusenpallo. Sinä olet nyt innostunut noita neulomaan :) Käypä blogissani, kiinnostaa tietää keksitkö sinä vastauksen (postaus jossa Maijan joulukalenterilahja).

Katri kirjoitti...

Nuo joulupallot ovat kyllä kivoja; mistähän löytäisi aikaa, energiaa ja innostusta tehdä niitä itse...

Angry Birds -puku oli kyllä hyvin oivallettu ja tyylikkäästi toteutettu, minun mielestäni, mutta se taitaa jakaa mielipiteitä kovasti. Siellä oli paljon muitakin kauniita pukuja; ihan hirmuisia ylilyöntejä ei mielestäni tänä vuonna ollut, paitsi ne muutama pakollinen erilainen pukeutuja...

ellu kirjoitti...

Angry birds- puku viehätti minuakin. Lisäksi nautin näistä, jotka olivat kierrättäneet pukuaan eli se oli joko oma aiemmin käytetty tai sitten siinä oli joku kierrätysjippo mukana. Ei kaiken tartte aina olla uutta.
Tuo joulupallo on kaunis!

Ritu kirjoitti...

Hieno joulusaarna taas. Tuosta neitseestä syntymisestä; minusta on kamalaa, kun sekin asia nykyään kyseenalaistetaan. Selkeä Raamatun totuus. Ei se minusta tee Jeesuksen tavallista ihmisyyttä yhtään vähemmäksi.
Linnan puvuista tykkäsin tosi paljon Hectorin vaimon koltusta. Ja manu Koivisto oli niin suloinen, ajatella, että jaksoi vielä olla mukana. Olisipa ensi vuonna neljä pressaa yhteiskuvassa, sitä toivon.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana tuo joulupallo. Minun tunnit ei riitä noiden ihanuuksien tekemiseen millään.

MariJ kirjoitti...

Meillä on sama maku pukujen suhteen, minustakin Angry Birds -puku oli loistavasti ja hyvällä maulla suunniteltu. :) Odotin, että Peterillä itsellään olisi ollut Angry Birds -kravatti tms., mutta vaimon en osannut odottaakaan pukeutuvan punaiseksi linnuksi. :) Meillä ei muu perhe seurannut juhlia, mutta kun Vesterbackat astuivat sisään, minä kiljuin vain "Angry Birds -puku!" ja samantien oli kolme miestä olkkarissa ja aivan ihastuksissaan siitä puvusta myös. :)