perjantaina, joulukuuta 09, 2011

9. joulukuuta, kuormaushommia

Maria ja Joosef tarvitsevat toki kuormajuhdan, pienen ja sitkeän - ja vahvan, jos pitää kantaa selässään vaikkapa vauvaa odottavaa Mariaa:Yksi lempikertomuksistani Raamatussa on kertomus Bileamista, ja ennen muuta hänen aasistaan. Ja jotkut vielä väittävät aasia tyhmäksi, vaikka se osasi väistää enkeliä, toisin kuin Bileam, joka kuritti aasiparkaansa kovakouraisesti.
Kuulemma myytti aasien tyhmyydestä johtuu niiden jääräpäisyydestä, voimakkaasta omasta tahdosta. Ihminen sitten luulee, ettei aasi ymmärrä, kun ei tottele - hmm.

Ensin ajattelin, että tänä adventtina neuloisin seimeemme aasin, mutta tulin toisiin ajatuksiin. Nämä lasten eläinlelut ovat tulleet rakkaiksi, nämäkin, ja löytäneet vakiopaikkansa seimiasetelmassa. Ja kierrätystäkin tämä on, kun lapset eivät muuten enää isommin eläinleluilla leiki, mutta tässä yhteydessä niillä voi leikkiä äitikin :).

Pianonsoitto on jäänyt valitettavan vähälle jouluvalmistelutohinoiden keskellä. Niinpä soittopelikin toimittaa ihan muuta virkaa:
Kuten huomaat, vuosia sitten ompelemiani joulusukkia on vain 3. Esikoinen on askarrellut aikoinaan itse koulussa omansa, ja se on niin iso, että sillä on ihan oma, erillinen paikkansa leivinuunin avausvivussa.

Eilen sain vihdoin aikaiseksi valita 15 RistipistoHassutustyötä ensi tammikuulle. Samalla valitsin niille kankaatkin, niiden reunat pitäisi vielä huolitella:Tarkemmat kuvat täällä.
Kova myrsky riepottaa ulkona. Sähköt katkeilevat vähän väliä, hyvä, että sain loppujenlopuksi päivityksen tehtyä. Mahtaneekohan olla kovin liukasta...
Joulu joutuu, joulu joutuu - hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Tuleepa ensi vuodesta mielenkiintoinen, kun saa seurata taas näitä hassutuksia. Tuo Audrey Hepburn oli vähän yllätys =D Nuo pipopäiset linnut on ehdottoman veikeitä ja mun suosikit!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Tuo Audrey-mieltymys tulee varmaan askartelublogimaailmasta. Siellä hän on vintage-ATC-suosikki :)