lauantaina, syyskuuta 03, 2011

Tunika tuli

... vaikka nyt kuuluisi sukkia neuloa (vrt. Sukkasato.)
Kun neuloin itselleni tuossa taannoin tämän tunikamekon, tyttö tahtoi itselleen samansorttista, koskapa ihastui tuohon helman sik-sak-kuvioon. Sen verran oli muokkaamistoiveita, että päävärin piti olla vaalea.
Tässäpä siis tämä tytön hamonen:
Samaisesta Drops Cotton Light -langasta kuin omanikin. (Itse asiassa tämän langat jäivät omaan mekkooni varaamistani langoista yli - yhtään ei siis tarvinnut ostaa uutta!)
Ja mallikin on ihan sama, eli tämä.
Jos nyt ehtisi sitten niitä sukkiakin...

Pengoin tuossa päivänä muutamana muuton yhteydessä (9 v. sitten) vintille vietyä kirjalaatikkoa. Sieltä löytyi enoni vanha koulukirja, johon olin tehnyt 5-vuotiaana omia merkintöjäni.
Ylemmässä kuvassa näkyy kirjan tehtävä, jossa kehotetaan lukemaan pöytäkirja huolellisesti, ja vastaamaan sitten kysymyksiin.
Minä olen terävänä tyttönä lisännyt kysymyksen perään oman ihmetykseni:Alempi kuva kertookin sitten, mikä oli siinä iässä meikäläisen lempinäytelmä :D.
En vain ole osannut tuota tunnettua "Leifaakerin" (lue: Leif Wagerin) laulua tuon pitemmälle, joten olen sitten jatkanut piirtämällä sivun alaosan täyteen kukkia...
Mainioita nämä vanhat "löydöt"! Kannustavat laittamaan omien lasten aikaansaannokset tunnollisesti talteen. Vielä he itsekin niihin jonain päivänä tykkäävät palata... :)

13 kommenttia:

susamaria kirjoitti...

Ihana tämäkin mekkonen :) Sä oot kyllä nopsa neulomaan.

Sari kirjoitti...

Tunikasta tuli aivan upea!
Asiasta viidenteen, koska sinäkin tykkäät väliin pistellä japanilaistyylisiä aiheita, oletko koskaan ajatellut vinatge kimono kangasta viimeistelyyn? Itseä syyhyttäisi kovasti sellaista tilata...

- H - kirjoitti...

Kiva mekko.

miutsi kirjoitti...

Nätti on tämäkin tunika.
Ja noi löydöt on aina kivoja. Ite tossa just kattelin omia lapsuusajan kuvia :)

Kirsti kirjoitti...

Tyttösi on kuin perhonen! Kaunis tunika!
Olet osannut jo 5-vuotiaana kirjoittaa?! Ohhoh! Hienoa!

Oltiin äsken mieheni sisaren 70 v päivillä. Seurat srk-talolla. Paljon väkeä ja sukulaisia, joita nähnyt 10-30 v sitten. Silloiset pikkulapset ovat nyt äitejä ja isiä. Näin se suku siirtyy nuorempien jatkettavaksi. Pääni on vielä pyörällä "kovista" juhlista.

Anneli kirjoitti...

Nyt te olette tyttäresi kanssa kuin kaksi marjaa :)
Tosi nätti on tämäkin tunika !

Eila kirjoitti...

Nätti tunika!
Ai miten hauska tuo kirjajuttu!

Jaana kirjoitti...

Nuo löydöt ovat maailman parhaita.

Matleena kirjoitti...

Tosi kaunis tunika! Nättejä ne edellisetkin, mutta tämä on eniten minun mieleen. Väritkin ihanat. :)

Hauskoja muistoja! ;D Minulla ei taida olla muita vanhoja "kirjallisia" tuotoksiani tallessa kuin muutamia vanhoja valokuvia, joihin piirsin aikoinaan ristit kaikkien kuolleiksi olettamieni ihmisten otsaan. Muistan selvästi, miten minulla oli varma käsitys, että niin kuuluu tehdä ja vanhemmat eivät vain olleet ehtineet tekemään sitä. ;D

Virpi kirjoitti...

Mahtava löytö! Tunika on todella kaunis!

Päivikki kirjoitti...

Ihania muistoja! Nätti tunika ja tyttö varmasti tyytyväinen.

Leila kirjoitti...

Voi ihanuutta!! Sä oot kyllä maailman paras tanttujen tekijä ja nopiaa sitte teekki. Ja nii ihanan värisen taas valinnu. Kertakaikkisen upia ilimestys.
Mä kans ilimootin itteni sinne sukkssatoho mutta sitte olis pitäny viälä jotaki kommervenkkilinkkiä avata ja laittaa, enhämmä osannu, mutta pirän ittelleni sukkajutut muuten vaa, vähä kyllä harmitti.
Kivaa puuhaa se on ja kortteellu oon tänäki päivänä..
Maharottoman palio kiitoksia taas ku linkitit tämän kaunihin tyäs mun erikoosehe ja onnia arvontaha.

Ressu kirjoitti...

voi kun on ihana tuo tunika.