torstaina, syyskuuta 08, 2011

Höpsöt sukat ja muuta Hassuttelua

Tein hassut arpajaisvoittosukat:Toivottavasti tuleva sukankuluttaja osaa suhtautua huumorilla höpsöihin "mustiin varpaisiin" (= tummanruskeaan kärkiosaan). Ei se kovin tyylikäs ratkaisu ole, mutta minkäs teet, kun siniharmaa lanka loppui kesken... (Ärsyttävää, kun en huomannut ajoissa, että Tuomas oli vain 100 g:n kerä :(.)
Siniharmaa lanka on Novitan Tuomasta, tummanruskea 7 veljestä, koko noin 40-41.
Nämä tiputetaan taas Sukkasadon Perunalaariin.

Innostuneena eilisestä RistipistoHassutustyön valmistumisesta päätin tarttua itseäni niskasta - ja härkää sarvista - ja palata seuraavaksi tähän:Hassutustyö on tämäkin, mitä ihanin pariisitar, mutta niinpä vaan on tammikuusta asti tämäkin pussin pohjalla lojunut.
Tämä on kyllä aika työläs tehtävä, kun samalla langalla tehdään vain muutamia hajapistoja. Aidallehan se olisi ollut helpompi pistellä (= vähemmän virheitä = vähemmän purkutöitä), mutta kunnianhimoisena ja haavekuvieni lumoamana valitsin käsinvärjätyn, sinisen evenweaven. Että senpähän kanssa taistelen sitten, mutta eiköhän tämä tästä...

Lupasin taannoin, että vilauttelen ristipistolehtiostoksiani. Viimeisen parin kuukauden aikana on tullut ostettua nämä:Ihania ovat jokikinen, omalla tavallaan. Ja Just Cross Stitch:n Halloween-kirja on oivallinen! Heti olisi tehnyt mieli alkaa pistellä ekana olevaa mandalaa, ja päätön ratsastajakin olisi ollut niin kiva... Mutta yritän malttaa mieleni toistaiseksi, ja Hassutella vaan sitkeästi. (Saas nähdä, montako päivää moinen kurinalaisuus pitää.)
Vielä on postin kuljetettavana joku ristipistokirjakin, mutta sitä odotellessa...

16 kommenttia:

Raija kirjoitti...

Eikös se ole niin että välillä on kiva hassutella.
Sukkasi ovat söpöt ja varmaan kelpaavat kelle vaan. Lämpöistä tätä päivää.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanan lämpimät nuo sukat. Samoin nuo ostoksesi ovat mielenkiintoisia.

- H - kirjoitti...

Oi, nuo halloween ristipistot näyttävät ihanilta.
Hassut sukat varmasti piristävät jonkun päivää.

Kirsti kirjoitti...

Piristyin kun sinulta oli uusi postaus. Hienoa katsella töitäsi ja mallejasi! Pistelylehtiä on tosi paljon!
Erityisen innostavaa yleensä on katsella uusia malleja. Virkkaus- ja askartelulehtiä on mielestäni ihan liian vähän. Usein katselen niitä samoja lehtiä uudestaan ja uudestaan. Niistä löytää kuitenkin aina jotain kiinnostavaa.
Miten voi pystyä tekemään paljaalle kankaalle ristopistotyötä! Siinä saa olla supertarkat silmät.

Maria kirjoitti...

Noista sukista tulee heti mieleen pohjalainen jussi-paita, siis jussi-sukat? Mielestäni ne ovat todella kivat.
Ja ah noita lehtiäsi...

Mari kirjoitti...

Hyvähyvä, hasstutteluja eteenpäin ja ihan valmiiksi asti :). Minä olen ihan hylännyt kaikki hassuttelut, mutta ehtiihän tässä vielä tämänä vuoden puolella jokusen kai valmiiksi tekemään.

Miss Paris on söpö, ja lehtiostoksia oli taas ilo tiirailla :)

Saara kirjoitti...

Oletpas tehokas sukankutoja! Onnittelut myös sen kivan pariisitar-työn valmistumisesta. Tuo seuraava pariisitar näyttää todella haastavalta...
Ja mitkä ostokset! Minuakin ihan pikkuisen vaan syyhyttäisi päästä selaamaan tuota Halloween-kirjaa. :)

Eila kirjoitti...

Onpas kunnioitettava määrä uusia lehtiä;)
Minullakin on tuo JCS:n syysnumero ja yksi kurpitsatyö siitä tekeillä ja se vuodenaika samplerin syyspistely olisi piakkoin vuorossa.
Creation point de croix lehteä odottelen Prismaan englanninkielisenä versiona, saas nähdä onko sitä sinne tilattu lainkaan.

Virpi kirjoitti...

Mutta nuo sukathan ovat vallan ihanat! Tuosta pariisittarestea tulee vallan ihastuttava lady!

Mielenkiinnolla odottelen mitä pistelykirjoja olet löytänyt... ja tilannut =D.

Riitta kirjoitti...

Hyväntuulen sukat ♥

Ritu kirjoitti...

Minusta just nuo "mustat varpaat" on niin ihanat :) Sä varmaan ostat kaikki mahdolliset ristipistolehdet, mitä kauppoihin ilmestyy, niin mahtava kokoelma sinulla niitä on. Mutta on se huomattavasti järkevämpää kuin jos vaikka ostais noin paljon juorulehtiä, mihin minä toisinaan sorrun.

Neili kirjoitti...

Kivat sukat!

susamaria kirjoitti...

Mulle kävi jämäkuussa ihan samalla tavalla, että lanka ei ihan riittänyt miehen sukan kärkiin asti ja jouduin tekemään erivärillä. Harmitti, mutta käyttöön tulivat nuokin sukat. Täällä kohtalotoverit: http://oikeaajanurjaa.blogspot.com/2011/04/kotitopposet.html

Virpi kirjoitti...

Hienot sukat, odotas kun näet mun seuraavat. Äiti-parka saa sukat, joissa lanka loppui kesken ja jouduin jatkamaan kärjen ihan eri värillä... Tiedän onneksi ettei äitiä haittaa... Ihania ristipistolehtiä! Ja kun olen nyt miettinyt niin taidan minäkin siihen ensi vuoden hassutukseen ottaa osaa!

Palaga kirjoitti...

Hienot sukat, kaikinpuolin!

Villiviini kirjoitti...

Hei, blogissani on sinulle jotain.