tiistaina, elokuuta 23, 2011

Sitä-sun-tätä

Onpa tosiaankin viikko vierähtänyt sitä sun tätä ja niitä näitä puuhastellessa: ikkunanpesuja, verhojenvaihtoa, lasten koulurutiineiden ihmettelyä, omiinkin arkirutiineihin totuttelemista...

Pistelypuuhat ovat nyt keskittyneet lähinnä vaihtojen kokoamiseen, joten niistä ei tässä vaiheessa vielä sen enempää.
Mustikansävyistä neuletta on tekeillä, puuvillaisesta Drops Paris -langasta, joka oli taannoin tarjouksessa:On kyllä aika paksu puuvillalanka tämäkin, mutta ehkä käytössä sitten tukeva ja kestävä?

Kovasti on taidettu tietokoneen ääressä kiehnätä, koskapa kierrätyskuormasta napattu "tietokonetuolimme" alkoi vedellä viimeisiään. Ei auttanut kuin repiä vanhat verhoilut pois ja laittaa uutta ruutukangasta tilalle:Ja sitten päätinkin jättää selkänojan pehmusteet sivuun. Kokonaan pehmustettuna tuoli oli jotenkin "eteläeurooppalaishenkinen", mutta nyt sai mielestäni mukavan talonpoikaisulkonäön.

Ja kirjasto on ilomme! Eli lukenutkin olen, mm. nämä:Mankellin Isidorin tarinaan tartuin hieman epäröiden, kun se kirjastoauton hyllystä käsiini osui. Mielsin Mankellin dekkaristiksi (ja hänen dekkareistaan tykkään kyllä!), mutta tämä varhemman tuotannon historiallinen romaani olikin niinikään mitä mukaansatempaavin, suosittelen!
Jennifer Weinerin kirjoihin en ollut aikaisemmin tutustunut, ja siihenkin tartuin aikamoisilla ennakkoluuloilla varustettuna. Kansi vaikutti imelältä, kuin myös kirjan nimi ja takakannen esittelytekstikin. Mutta kyllä tämä on "akkainromaani" ihan parhaasta päästä, ja imua oli siinäkin niin, että luin koko opuksen parissa päivässä! (Mihin harvoin yllän, koskapa käsityöt tahtovat olla minulle houkuttavin ajankäyttötapa.)
Mukavaa, sillä tiedän nyt, kenen muutkin kirjat aion lukea lähiaikoina :).

Ja nuo Vampyyripäiväkirjat! Tunnustan: tämä keski-ikäinen rouvashenkilö on selvästi löytänyt itsestään teinitytön :). Vampyyripäiväkirjat näyttävät sitäpaitsi vetävän puoleensa, paitsi yli sukupolvi-, myös yli sukupuolirajojen, sillä meillä isäntä pettyi kerran pahasti, kun olin poistanut ko. TV-sarjan jakson tallenteen ennen kuin hän oli ehtinyt sitä katsella.
Sarjan televisiointi kulkee muuten ihan eri juonipolkuja kuin kirjat, joten olen seuraillut molempia. TV-sarja on enemmän juuri teiniromantiikkaa, kirjat aika hurjameininkistä fantasiaa.

Tänä syksynä olen, ensimmäisen kerran, jaksanut tapittaa myös Taru Sormusten Herrasta -elokuvat alusta loppuun, eli kuten sanottu, olen tainnut taantua (vai kehittyä?) fantasiaikään :D. Tarkoitus olisi taas tarttua ko. kirjaankin, kunhan ehtisin...

18 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Jaa, että sinä olet vielä huonekaluverhoilijakin =D. Tuolista tuli hieno. Kiitos lukuvinkeistä. En yleensä malta kauheasti lukea, mitä nyt ennen nukkumaanmenoa vähän ja sitten jos on liian hyvä kirja, sitä tulee sitten luettua liian kauan ja ... Eipä silti ei ole pitkään aikaan sattunut kirjastoautolta käteen mitään niin hyvää, että olisi aamuyölle mennyt.

Pistellessä olen kyllä äänikirjoja kuunnellut aina silloin tällöin ja viimeisin ihastus oli Sinuhe egyptiläinen. Ei tullut koskaan luettua sitä, mutta kuunneltuna oli oikein mukavaa seuraa eikä loppunut ihan heti =D

Katri kirjoitti...

Tuolin ulkonäkö muuttui kyllä melkoisesti uuden pehmusteen myötä! Se on kivan näköinen uudessa muodossaankin.

Vampyyrit - hui - ovat olleet sellainen aihe, josta olen yrittänyt pysytellä kaukana, niin kirjoina, tv-sarjoina kuin leffoinakin. Tosin jälkimmäiseen saattaa yhden suosikkinäyttelijäni vuoksi tulla pian muutos... ehkä. Asia on ainakin vakavassa harkinnassa :-)

Saara kirjoitti...

Monenlaista olet ehtinyt tehdä... Neule on tosi kivan värinen, samoin kuin aiemmin esittelemäsi ihana mekko/tunika!
Minä olen nykyään ihan liian laiska lukija... Aku Ankat kyllä menee sujuvasti, ja iltasadut, mutta siihen se melkein jää. Vampyyreista en välitä mutta Sormusten Herra on aivan ihana, Heikki määttäsen lukemana äänikirjana menee tosi kivasti samalla käsitöitä tehden. Vink vink!
Minäkin katsoin ne elokuvat vasta nyt, ja ihan yllättävän kivoja olivat nekin.

Anneli kirjoitti...

Nätin näköistä, sinisävyistä tulossa !!

Tuoli on nyt paljon paremman näköinen.

Lumiruusu kirjoitti...

Tuolista tuli aivan upea..minustakin se on aivan erilailla "antiikkinen" ilman selkänojan pehmustetta.

Minullakin on lukemis-harrastus jäänyt vähemmälle kun teen näitä rp-töitä oikeastaan kaiken vapaa-aikani...
lähinnä mua kiinnostaa elämäkerrat
tai historialliset romaanit.
Runojakin luen..

Meillä on perheessä sanonta:
" Tämä Tv-ohjelma ei sovi Äidille eikä Mellille"
-jos luvassa on vähänkin liian jännittävää ohjelmaa...

Liian jännittäviksi meille kahdelle lasketaan siis kaikki
Sounds Of Musicia tai Pikku Heidiä
hurjemmat ohjelmat (kirjat) :D

RaijaAnnikki kirjoitti...

Kaikkea ihanaa löytyy blogistasi.
Komia tuoli.

Kirsti kirjoitti...

Kaunis tuoli. Varmasti päällisen vaihtaminen (+pehmusteen?) oli aikamoinen homma.
Kirjojen esittely oli mielenkiintoista luettavaa. Luen ennen nukkumista aika paljonkin. Huomaan, että usein muodostuu jokin aihepiiri, josta haluaa lukea, tai kirjailija, jonka teoksia haluaa lukea peräjälkeen.
Nyt yllättäen nousi aihepiiriksi Kiinan, Thaimaan tai Indonesian lähetystyötä koskevat kirjat.

Sari kirjoitti...

Mielenkiintoista nähdä mitä puikoilta syntyy. Minulta meni tuo viime dropsin "ale" kokonaan ohi, mutta eiköhän heillä taas syksyn aikana jotain tule. Saisi aineksia Sukkasatoon.
Upea tuoli! Itse ostin maanantaina kirppikseltä viidellä eurolla nojatuolin joka lienee Iskun tai Askon mallistoa. Tällä hetkellä taidan tyytyä hakemaan Ikeasta halvan valkoisen irtohupun, mutta jossain vaiheessa olisi edessä myös täällä verhoilua.
Ja lopuksi... Jouluvaihtoon ei ole ilmoittautunut vielä muita halukkaita, joten kiljun riemusta että kyllä kyllä ja KYLLÄ!

Sari kirjoitti...

Ai niin, edelliseen viitaten: Laitatko minulle spostia? Osoite löytyy blogista.

Ninnu kirjoitti...

Nostan hattua tuolin verhoilulle! Tyylikäs.

Kauniin väristä tuo puuvillalanka.

Itsekin olen samalla varauksella lukenut kerran Jennifer Weinerin kirjan (Lainakengissä) ja myös sitten lopuksi todennut, että ihan kelpo oli kevyeksi lukemiseksi. Tuon kaltaisiin kirjoihin täytyy vaan suhtautua vähän armollisemmin... :-)
Toinen "hömppäkirjailija", jos näin saa sanoa, jonka pari kirjaa olen jaksanut lukea on Lauren Weisberger.

Tällä hetkellä luen Siri Hustvedt'in romaania "Kaikki mitä rakastin".

ellu kirjoitti...

Kylläpä tuoli muutti ulkonäköään ja mielestäni edukseen.
Mielenkiintoista lukemista sinulla. Itsellä kirjastokäynnit ovat jääneet nyt valitettavan vähiin. Unilukemisena harrastan Aku Ankan taskukirjoja. Ne löytyy kaikki ilmestyneet omasta hyllystä.
Hyvää loppuviikkoa!!

Anonyymi kirjoitti...

Vähän kiireellä tässä lueskelen ja ihailen mitä olet tehnyt. Mankell osui silmään. Olen lukenut monta hänen kirjottamaansa ei-dekkaria. Älyttömän hyviä. Usein lapsista, ulkopuolisista yms. Suosittelen esim. Comedie Infantil.

kissankello kirjoitti...

oletpas kätevä verhoilemaan huonekaluja, onko mitään mitä et osaa tehdä ? :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

No hei, nyt hävettää: ei tämä kovin kummoinen verhoilun taidonnäyte ole, enempikin huonekalun riisumisen :D.

Virpi kirjoitti...

Tuolista tuli mun mielestä parempi kuin selkänojapehmusteen kera! Ihanat sinisävyt puuvillalangasta, kiva nähdä tuo työ valmiina.

Minä tykkään hobittitarinoista ja elokuvatkin oli hyviä. Joskus teininä luin ne kirjat ja muistan vikasta osasta sen mahtavan ankeuden ja ahdistuksen, jonka kirjailija sai minussa heräämään kirjaa lukiessani. Elokuvalla ei ollut ollenkaan samaa vaikutusta, mutta leffat oli upeasti kuvattu. Mä nautin niistä maisemista ja lavasteista. Muutoin ehdin kyll aivan liian vähän lukemaan, ennen luin aivan hillittömästi.

Ressu kirjoitti...

Ihana tuoli!! JA nuo langat, niin herkullisia värejä, mielenkiinnolla odottaen mitä niistä syntyykään :)
Ja täällä toinen fantasia juttuihin hurahtanut..Taru sormusten herrasta-kirjat tuli luettua joskus teininä ja leffat kävin kaikki katsomassa leffateatterissa, ja arvaa monta kertaa ne on katsottu viel DVD:tä :)
Tuohon vampyyripäiväkirjasarjaan en ole (vielä) jaksanut tutustua..mutta ehkä tulevaisuudessa..
Ja Harry Potteritkin on YES-juttu :DD

Irmeli kirjoitti...

Edes kesän kuumuus ei ole saanut näköjään tahtiasi käsitöiden osalta hiipumaan. Kauniita käsitöitä kaikki ja neuleet on niin herkullisissa väreissä. Ja kyllä sinusta tuota verhoilijan taitojakin löytyy, kaunis tuoli.

Ninnu kirjoitti...

Mä en olis pystynyt edes tuolin riisumiseen :-D