lauantaina, elokuuta 27, 2011

Mustikkamekko ja - villipetoja...

Kiitos kaikista ystävällisistä kommenteista taas!

Sain mustikansinisen neulemekkoni valmiiksi eilen:DropsParis langasta ja tällä mallilla.
Hellemekoillekin vielä käyttöä löytyy, täällä on taas ihan tukahduttavan kuumaa ja kosteata, lieneepi ukkosta ilmassa.
Tiikeripistelyni päähenkilö:
- viihtyisikin täällä Pinsiön tropiikissa varmaan nyt tosi mukavasti.
Minä hölmö muuten luulin, että tämä Janlynnin malliston tiikeri on vain "pikku välityö" (kuva-ala 68 x 98 pistoa), mutta kylläpäs noiden rinnakkaisten värisävyjen kanssa olikin katsomista!
Tämän viimeistelen tyynyksi, kunhan tästä kerkiän...

Ai niin, erityiskiitos edellispostauksen kommentteihin laitetuista kirjavinkeistä, muuten! Heh, oli hauskaa lukea kommentteja "liian jännittävistä" kirjoista ja elokuvista. Minusta tuommoinen fantasiajännitys on oikein mukavasti kutkuttavaa jännitystä.
Samaa en voi sanoa keskiviikkoisesta tosi elämän säikähdyksestä:
Olimme Patskun kanssa päivittäisellä kävelylenkillämme. Patsku kulki, tapansa mukaan, innokkaasti muutaman metrin edellä.
Tiellä näkyi joku musta kaapelin- tms. pätkä, mutta niitähän näillä maalaisteillä piisaa, traktoreista ja leikkuupuimureista tipahtaneita.
No, johan arvasitkin, että kun Patsku työnsi kuononsa "pätkään", kohde kiertyi vikkelästi kerälle. Kyyhän se oli! Oikein musta ja sahalaitakuvioinen, eli lajimääritys on varma.
Ja kylläpäs siinä sitten puuhaa riitti, että sain Patskun raahattua moisen mielenkiinnonkohteen kimpusta toisaalle. Huh. Ilmeisesti käärmes oli kuitenkin aamukankea (öisin on jo varsin kylmä), koskapa ei lähtenyt mitenkään puolustautumaan.
Torstaina päätin varmuuden vuoksi mennä lenkilläni päinvastaiseen suuntaan. Ja sain niskan täyteen hirvikärpäsiä. Että suo siellä, vetelä täällä...

16 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Tosi kaunis mekko! Olet kyllä taitava. Sopii sinulle tosi hyvin.

Uh.. Kyyt ovat ainoita öttiäisiä, joita vähän karsastan. Jopa pelkäänkin. Onneksi ei iskenyt hampaitaan Patskuun. No, en itseasiassa pidä myöskään punkeista & hirvikärpäsistäkään. Hämähäkeistä taasen tykkään, kun nämä meidän kotimaiset ovat vaarattomia ja hyödyllisiä :-).

Täällä on myös elohellettä ilmassa.. Koitetaan kestää :-).

Matleena kirjoitti...

Moikka pitkästä aikaa! Oletpas sinä ollut ahkerana ja suoltanut niin mekkoja kuin tunikoitakin muffinsseista puhumattakaan. ;) Ja nuo mekot kyllä saivat omatkin sormeni syyhyämään, että pitäisiköhän... Tiikerikin on hieno ja vanhastaan tiedän, ettei tuollaista tehdä lukuisine lankoineen minään välityönä.

Mutta pian päästään Perunalaaria täyttämään! ;D

susamaria kirjoitti...

Kaunis mekko ja ihanan raikkaat värit! Olet kyllä tosi nopea, kun tuollaisia isoja töitä saat valmiiksi ihan käden käänteessä :) Ja tiikerikin on hieno.

Anneli kirjoitti...

Todella kaunis mekko, niin mallinsa, kuin värinsäkin puolesta.
Kun helteet on ohi, tuohan on hyvä mekko, kun pukee paidan alle :))

Jaana kirjoitti...

Kaunis mekko ja talvella myös lämmin. Kyy on varmaan tullut lämmittelemään siihen tielle. Puolukka reissuilla pitää ollakin varovainen ettei työnnä kättään kyyn suuhun.

Anneli kirjoitti...

Kysyisin mitä on esilanka ?
En ole tuollaista sanaa kuullutkaan :)

MariJ kirjoitti...

Ihana mekko!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Niin, siis esilankaa pyysi Anneli määrittelemään:
Se on kierteetön, mutta lankamaiseen muotoon kehrätty villa. Vähän kuin Novita Huopanen, mutta ei niin kiinteä eikä kiiltävä. Eli se katkeilee tosi helposti, venyy ohueksi vielä helpommin, mutta huopuu ihanasti!

Anneli kirjoitti...

Kiitos !
Nyt tiedän senkin :))

Virpi kirjoitti...

Voih miten kaunis neule jälleen kerran! Kuumaa ja kosteaa on täälläkin, joten kyllä tuolle mekolle löytyy taatusti vielä käyttöä tänä kesänä.

Ja jaksan edelleen ihmetellä tuota sinun neulomis/pistelemistahtiasi. Välillä vähän epäilyttää, että onko se käsityöläinen siellä sittenkin joku ulkoavaruudesta tipahtanut kone, kun tuotosta tupsahtelee niin tiheään tahtiin. Mutta kun olen ihan livenä tavannut, niin ihan tuiki tavalliselta immeiseltä vaikutit, joten pakko uskoa, että olet vain aivan järjettömän vikkelä ja tuottoisa ja aikaansaapa!

miutsi kirjoitti...

Nätti mekko.
Ja pistely. Voi että kun itelläkin oikeen tosissaan alko sormet syhytä noiden pistelyiden suuntaan. Mulla on meijän likan kastetaulu alottamatta, melkeen on jo kaikki tarvikkeet kasassa. Eikä ristiäisistä ole kun 10 vuotta... Että ehkä joskus. Kun vaan ois vuorokaudessa enemmän tunteja, että ehtis tehdä kaikkee mitä haluaa, tarttee, ois kiva jne....

Kirsi kirjoitti...

Upea mustikkamekko! Kyy- tarina oli aika hurja. Toivottavasti en ikinä törmää käärmeeseen. Me käveltiin eilen illalla ihan tässä kodin vieressä metsätietä ja miestäni hätyytteli hirvikärpänen, kyllä mulle tuli kiire! Mulla on siis mahdoton hirvikärpäskammo. En saanut untakaan, kun pää kutisi, kuvittelin, että siellä ryömii hirvikärpäsiä. Ja sitten musta tuntui, että silmäripsissä mönkii joku ja pelästyin, että voiko hirvikärpänen kaivautua silmään. Hurjaa! Eikä mikään järkiselittely auta tähän kammoon :(

Virpi kirjoitti...

Voi vitsit, miten olet taas ahkeroinut. Mekko on sanomattoman kaunis ja pistelystä nyt puhumattakaan. Olen tuota samaa sarjaa tehnyt suden (tietty) ja jääkarhun ja ne eivät olleet kovin ihania pisteltäviä... Lisäksi se ohje oli jotenkin tummalla painettu (muistakseni), että sitä oli vähän hankala lukea.

- H - kirjoitti...

Kaunis mekko.
Hirvikärpäset ovat tosiaan taas metsään ilmestyneet. Yök!

Leila kirjoitti...

Hei nyt mä pääsin tänne sun sivuulles kommentoimaan. Tua sun tekemä tanttu on nii hiano ja kaunihin värinen notta kelepaa sillä ottaa syksy vastaha. Täälä jo ilima kylymeni notta piti takki päällä lähtiä lenkille.
Kiitos ku tälläsit tämän mun erikoosehe ja onnia vielä arvontaha.
Hyvää viikkua.

Anonyymi kirjoitti...

Hienon tiikerin olet pistellyt.