tiistaina, heinäkuuta 12, 2011

Muutteesta

... eli vaihteeksi.
Ensinnäkin lämpimät kiitokset tuesta ja kannustuksesta viime postauksen pitsiliinaan liittyen. Joo, sain jo sen verran vahvistusta, että menetteleehän tuo :D.
Ja sitten sitä vaihtelua, nimittäin pistelyä. On tämä sampleri vähän kasvanut, sitten viime näkemän:Hauska tehdä, mutta aika työläs, kun välistä pitää niin tiuhaan tahtiin vaihdella värisävyä. Onneksi kirjaimia saa sentään pistellä samalla värillä aina kaksin kappalein.

Vaihtelua on sekin, että vihdoin on ihana sadepäivä:Että voikin pieni ihminen olla vähästä iloinen :).

Toiset ne esittelevät blogeissaan upeita istutuksiaan, mutta meidän puutarha on - viidakko:Ja minä hassu vielä tykkään siitä semmoisena :D.
Vielä 10 v. sitten pihamme oli ohrapelto, vuosi sen jälkeen savimaa oli täynnä syviä ojakaivantoja, kun pihaamme asennettiin maalämpöputket. (Monellahan maalämpö on asennettu porakaivoon, meillä siis vedettiin putket pitkin kenturaa.) Että onhan tuo niistä ajoista kohentunut.
Minusta maalaispiha saa olla vähän villi, eikä tässä ole yhtään selittelyn makua :D.

12 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Juu, kyllä maalaispihan kuuluukin olla vähän viidakkoinen ja tuohan on ihanan rehevä. - Kiva nähdä missä vaiheessa pistelysi on. Taidan laittaa omanikin esille, vaikka se on tosi ryppyinen. Ei ollut sopivaa kehystä.

Maria kirjoitti...

Villi piha on ihana!
Ja aivan upea sampleri, ihanat hempeät värit.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Minä puolestani en käytä ristipistoissa kehystä ollenkaan. Silitin vain työn kuvausta varten ;).

Anneli kirjoitti...

Kaunis tuosta pistelytyöstä tulee. Mutta kyllä on värin vaihtos ja päättelyä... :)

Ninnu kirjoitti...

Kesäsade ON ihana. ...ja varsinkin hellejakson jälkeen. Itsekin ilahduin tänäaamuna sateesta. Varsinkin kun se oli kunnon sade eikä mikään ukkoskuuro.

Sampleristasi on tulossa suloinen. Sopivat kesävärit.

kissankello kirjoitti...

kaunis siitä tulee. jaksahan vain vaihdella värejä :)

Kirsti kirjoitti...

Iloitsen postauksistasi! Olet jalat maassa tyyppi mielestäni. Et tarvitse jotain ihmeen näyttöä, sellaista mitä yleensä pidetään suotavana, niinkuin näyttelykuntoon hoidetut puutarhat jne. Käsityösi ovat viimeisen päälle tarkasti ja taitavasti tehtyjä. Olet esimerkki siitä, että jokainen saa olla oma itsensä.
Käytät tuttuja sanoja, muutteesta, tuuki ym., kaikkia sanoja en nyt muista.

Matleena kirjoitti...

Moi piii-itkästä aikaa! Ihanan reheviltä kukkasi näyttävät, turhaan niitä moitiskelet. Meillä on piha kuivaa mantykangasta, joten eipä paljon mikään kunnolla kasva. Mutta iloitaan niistä vähistäkin. :) Tänään olen iloinnut myös koko päivän jatkuneesta vesisateesta ja ihanan raikkaasta ilmasta.

Sitä ihmettelen, ettet käytä ompelukehystä kirjoessasi - eikö sinulla tule hartiat kipeiski ilman kehystä pistellessäsi. Minulla nimittäin tulee.

Lumiruusu kirjoitti...

Tuo sampleri on ihan mun suosikkeja sun projekteista-se on niin kaunis että ihan sydämessä asti tuntuu :)

Olen tuota mallia monesti lehdessä ihaillut ja rp.-kerhomme Naiset on mua yllyttäneet että aloita,aloita---- on vaan jo isompiakin malleja jo niin monta kesken että vielä se on haave asteella.

Puutarhasi on selvästikin kuin perinteinen englantilainen "Cottage-garden" ihanan rehevä ja luonnollinen...
niin ovat kyllä minunkin kukkapenkkini ja taitaa olla tämän talon Emäntäkin :D :D

Päivikki kirjoitti...

Ihana kun tuossa työssä värejä on paljon, vaikka se onkin työlästä. Minun puutarhani on sinun puutarhasi kaveri.

Ritu kirjoitti...

Tykkään tuosta pihasta ! Mulla on kaupunkilaispiha, mutta enimmäkseen vain ruohoa ja ruukuissa ainoastaan kukkia. Tuota ristipistotyötäsi ihailen taas kerran, tulee ihan huippu ! Sano mitä sanot, mutta olet ihailtavan kärsivällinen ja pitkäjänteinen ! Sanoo yksi hurraus.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Matleena: Ei, kun en missään nimessä moitiskele meidän kukkia! Ne eivät vain ole niin kovin hyvässä järjestyksessä, mutta muuten ovat ihania, ja kuten sanottu, maalaispihaan ihan just jetsulleen :D.