torstaina, heinäkuuta 14, 2011

Äkkiä pientä

Rupesi isojen, keskeneräisten töiden pino turhauttamaan, ja piti pian tarttua johonkin pikkuruiseen, josta voisi saada (melkein) "heti valmista". Eilen ehdin pistellä tämän verran:Tuli nimittäin taas tuota tilattua pistelypostia, oikein laatikon täydeltä:- Joten ideoitahan piisaa, jos niistä nyt tällä "kirjastolla" ikinä voisi loppua tullakaan. Nuo pistelyn alla olevat mallit ovat tietysti yllä näkyvästä tuoreesta Creation Point de Croix -lehdestä.
Loput kuvassa näkyvät tilaukset ovat täydennystä Mango Pratique -kirjasten kokoelmaan.
(Hupaisaa muuten: Tuosta "kirjasto"-sanasta tulee nykyään aina mieleen Korppisen kirjasto. On nimittäin tullut taas tänä kesänä seurattua Tankki täyteen -uusintoja, niistä kun en taida voida koskaan kyllikseni saada. Ja jokainen sarjaan perehtynyt muistanee, mitä Juhana Korppisen huutokaupasta osti...
Niin, että vaikka kirjastot ovat toki käyttäjää ja hänen tarpeitaan myöten, kyllä minun kirjastoni on tiukkaa asiaa, moniin muihin kokoelmiin verrattuna :D.
- Ja TV:stä puheenollen: On niitä muuten muutamia muitakin sarjoja, joista en voi saada -ikinä - tarpeekseni. Kuten Kahden kerroksen väkeä, Merilinja, Mennään bussilla, Sherlock Holmes, Pokka pitää, Rintamäkeläiset, Tonttu Toljanteri (heh)...)

Englantilaisten ristipistolehtien tilauksissa on ollut monenmoisia takkuiluita aina välillä.
Mutta joskus käy ihan onnekkaastikin!
Nimittäin tilasin keväällä kokeeksi myös The World of Cross Stitchingin vuosikerran, ja tilauksen luvattiin alkavan "mahdollisimman pian".
No, tuntien kiinnostukseni pyykkinarupistelyihin Lumiruusu kävi tuossa taannoin vinkkaamassa, että ko. lehdessä oli viime kuussa suloinen pyykkinarumalli. Kun tilaukseni ei vielä ollut alkanut, hätistin isännän lehtijahtiin. Ja hänhän suoritti jahdin ansiokkaasti ja mallikelpoisesti.
Mutta lehteä ei löytynyt, vaan koko numero oli lähiseudulta loppuunmyyty; voihan vihne! Prisman myyjä oli kehottanut soittamaan Rautakirjalle, ja tarkistamaan Suomen tilanteen...

Olin jo unohtanut koko jutun, ja kuinkas sitten kävikään! Tiistaina postilaatikossa oli The World of Cross Stitching -lehden tilauksen aloitus, ja sainkin 2 lehteä kerralla, eli myös tuon edellisen numeron:
Jonkun muun aikakauslehden kohdallahan tuo ärsyttäisi, että saapi vanhan lehden osana tilausta, mutta tässä tapauksessa tilanne on vallan loistava! - Ja nytpä se osoittautuikin onneksi, ettei isäntä löytänyt tuota numeroa tiedusteluretkillään...
Yo. kuvan alalaidassa näet sen pyykkinarumallin, tintit pyykkipoikien kera. Tuo menee kyllä varmasti (nyt jo likimain päättymättömälle) tulevien töiden listalle, pyykkinarumalli parhaimmillaan!

Nuorimmat lapset pakkasivat tuossa päivänä muutamana käyttämättömiksi jääneitä lelujaan varastolaatikoihin. Otinpa sieltä minäkin osuuteni, barbeja ja nalleja :D.
Miltäs teidän muiden yöpöytä näyttää? Minun on nykyään aika täysi:

11 kommenttia:

Ritu kirjoitti...

Suloinen nallepöytä :) Mä en paljon TV-sarjoihin kiinny, mutta tuo Rintamäkeläiset oli myös mun suosikki, samoin Toljanteri. Ennen olin Kotikatu-fani, mut se sarja meni pilalle. Lapsuuden ihana muisto on Naapurilähiö. Kiva, kun sä jaksat aina kirjoitella kaikkea mukavaa täällä blogissasi :)

Lumiruusu kirjoitti...

IIIk-miten ihana ja niin minun värinen tuo aloittamasi pieni työ !!

Ja miten onnekkaasti kävikään sen lehtitilauksesi kanssa.
Kiva kun tykkäsit tinteistä narulla !! :)

On se vaan hassua kun alkaa katsella malleja blogiystävienkin silmillä,etä tuosta se Outikin varmaan tykkäisi..
Oletkohan tulossa syksyn Violariumin viikonloppuun ?
Olisi NIIN kiva tavata livenä :)

Ja sitten asiaan...
arvaas tarvitseeko mua enempää innostaa aloittamaan sitä SANQ-lehden sampeleria!?
Mua ei oo ikinä ennen pyydetty SAL.iin mukaan joten -

Kiitos ystvällisestä kutsustasi ,etsin jo eilen illalla lehden pinosta ja ihastelin mallia taasen :)

Minkä kokoisen palan pellava kangasta tuohon tarvitsee?

Mulla on nyt kankaat aika vähissä ,ihan natural-pellavaa olisi mutta jotenkin sen tumma sävy ei nyt inspiroi..
Ostin Violariumista upeaa valkoista 18ct pellava-aidaa joka olisi suosikkini tuohon mutta en tiedä riittäisikö se pala?!
En ymmärrä tuota tuuma (?) kokoa ollenkaan..

Yksi mahdollisuus olisi jättää yläosasta jokunen rivi pois ja tehdä hiukan matalampi versio...
Toisaalta taas tuo on niin
isotöinen ettei parin rivin takia tekisi mieli jättää keskenkään.

(Alaosan kuvat ja muutama rivi samperia toimisi kyllä sellaisenaankin ,mun mielestä ainakin , jos niin päätänkin sen toteuttaa)

Jos kankaan koko ei riitäkään tilaan sitten ehkä Leenalta sopivan palan :)

ps.
Mangon kirjat ja uusin rans.lehti on vastustamattomia!!

Mouse kirjoitti...

ohhh those little stitches are gorgeous and do glad you managed to get your magazines (hope that what the translations mean ..lol) love mouse xxxx

Taina kirjoitti...

Suloisia pikkupistelyitä. Nuissa lehdissä on varmasti kivoja malleja. Mistä kautta sinä tilailet nuita?
Harmitta kun en aikanaan säästänyt omia barbeja, nyt olisi niin kiva,kun olisivat tallessa.

Anonyymi kirjoitti...

Just tulin Ärrältä, siellä oli englanninkielinen versio, nro1, tuosta ostamastasi point de croix-lehdestä..hmm..en tiedä meneekö vakio ostolistalle..meidän lähi-ärrälle tulee monta lehteä, kun vakituiseen ostetaan kaveriporukalla niitä...
T. Pii s.

Saara kirjoitti...

Hei! Olen käynyt ennenkin ihailemassa miten aikaansaava olet, mutta nyt tohdin jo jättää kommenttiakin kun on nuo omat tunnukset. :)
Tuo tinttimalli on aivan ihana!
Minusta on tosi kiva seurata sen ison samplerisi edistystä. Ihastuin ko. malliin myös niin kovasti, että lehti piti tilata heti kun sen näin. Eri asia sitten, minä vuonna se pääsee työn alle...

Eila kirjoitti...

Ihanat nuo uusimmat pistelyt!!! Ja kiva että onnisti lehden kanssa.

Tosi on, ettei joihinkin sarjoihin kyllästy (tai kirjoihin) kuten: Rintamäkeläiset, Kahden kerroksen väkeä, Myrskyluodon Maija, Pokka pitää ym, ym. "Uusimmista" olisi listalla ainakin Frendit ja Saaristolaislääkäri.

Maria kirjoitti...

Suloisia pieniä (?) pistelyitä! Tuo "pieni" on näköjään aika suhteellinen käsite;). Aivan ihanat värit.
Kiva kun kirjastosi sai noin ihanaa täydennystä. Tuo Mango-sarjan baby-kirja näyttää houkuttelevalta.. Ja tuo uusi lehti. Juuri sain sen no7, jota olen haaveillut. Kivasti sattui lehtitilauksesi kanssa!
Aurinkoisia pistelypäiviä! Vähän tuo mustikka-aika vie pistelyltä nyt aikaa, mutta on niin ihana olla metsässä!

Sari kirjoitti...

Että on taas niin suloinen pistely että!!
Kirjastossa ei koskaan voi olla liikaa malleja! Olen huomannut sen itsekin. Pitäisi tehdä - töiden pino kasvaa kasvamistaan.
Itse olen myös nin kesällä harrastanut pieniä ja nopeita ( ja myös taatusti valmistuvia) pistelyjä. :)

kissankello kirjoitti...

olipas hyvännököisiä pieniä pistelyjä, värit aivan mahtavia.
Yöpöytäsi näyttää täydeltä,mutta söpöltä:)

Mari kirjoitti...

Kivoja ostoksia, täällä taas katselen :). Ostolakkoni on pitänyt,, eikä ole tehnyt kovin tiukkaakaan.

Minä hermostuin kanssa keskeneräisiin lähinnä hassutustöihin ja laitoin alulle viisi uutta työtä :)