lauantaina, heinäkuuta 16, 2011

Inspiraation vallassa

Sain viikolla päähäni, että tahdon ehdottomasti tehdä uuden Creation Point de Croix -lehden ompeluaiheisista pistelyistä itselleni neulatyynyrasian.
Katsohan, nyt rasiani on valmis:(Klikkaa kuvaa, niin se suurenee!)

Pistelin siis kanteen - itse teellä värjätylle aidalle - saksiaiheen, ja sisälle, tiheälle pellavalle, sormustimen. Mallien värejä (lähinnä sinisen sävyjä) jouduin vähän fiksailemaan, että kuvat tulevat paremmin taustalta esiin.
Kannen sisäpuolelle pistelin monogrammikirjaani apuna käyttäen nimikirjaimistani 3-kertaisen monogrammin. Ko. kirjassa on monogrammit kaikkiin kirjainpareihin, muttei tietenkään tämmöistä OVM-yhdistelmää, jonka nimeni alkukirjaimet muodostavat, joten lisäsin VM-malliin O-kirjaimen.
Rasia on yksinkertainen, mäntyinen askartelurasia, koko ulkoreunoilta mitattuna 9x9 cm. Jätin pinnan isännän suosituksesta puuvalmiiksi, ilman maalia.
Täytin sekä kannen että sisäpuolen (sormustinaiheisen) pistelyn vanulla, joten molempia voi käyttää nyt neulatyynyinä. Sisäpuolelle tökkäsinkin malliksi yhden ompeluneulan, ulkopuolelle nuo pari koristeneulaa, jotka askartelin yksinkertaisesti irtokukista ja nuppineuloista.

Rasiaa oli ihana tehdä, kun innostus oli kova, ja olen kyllä lopputulokseenkin ihan tyytyväinen. Nyt voi taas keskittyä muuhun, kun tuli jotain valmistakin :).

Vielä vähän pihakuvia.
Liljat nuppuilevat komeasti, toivottavasti sade ei kohtele niitä kaltoin:
Liikutuksella kyllä seuraan näitä pihan yksinäisiä vaeltajiakin, kuten viimekeväisistä siemenistä villinä kasvavia orvokkeja, ja näitä keskelle soraa tupsahtavia harjaneilikoita:Että voikin olla pienillä sisua :).

22 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Rasiasta tuli todella kaunis! Itse olen miettinyt saman lehden innoittamana omaa rasiaa. Rasia on jo valmiina. Pistelyt siitä puuttuvat vielä...
Täällä satoi juuri rankasti. Toivottavasti Sinä saat nauttia upeista liljoistasi!

Virpi kirjoitti...

Upea rasia!

Saara kirjoitti...

Wau! Tosi hienon rasian teit. Mistäköhän tuommoisia inspiraatioita saisi, kun mulla tahtoo juuri tuo viimeistely olla se heikko lenkki?
Meilläkin putkahtelee noita harjaneilikoita hupsuista paikoista, ja ne on kyllä tosi kauniita. Tykkään vähän "vaatimattomammista" kukista, kuten orvokeista, lemmikeistä, kissankelloista jne.

Anneli kirjoitti...

Tuo on kyllä kaunein ja käytännöllisin neulatyyny, jonka koskaan olen nähnyt !!
Kauniita on kukkasikin :)

Ninnu kirjoitti...

Upea! Koko työ on klassisen kaunis.

Eila kirjoitti...

Voi ihme miten hieno toteutus, tuosta viimeistelystä pitää kyllä ottaa joskus mallia. Ja pistelyt ovat kyllä tosi ihanat, hyvästi käy tuo värjäämäsi aida väreihin.

Sini Helmi kirjoitti...

Aivan ihastuttava rasia!!!

Hanne kirjoitti...

Ihana rasia- Olet taitava:)

Tuittu kirjoitti...

Onpa KAUNIS!

Niina kirjoitti...

Todella kaunis rasia.

Lumiruusu kirjoitti...

Niin ranskalaisen tyylikäs rasian viimeistely,värit on ihanat :)
Olisikohan minullakin juuri tuollainen rasia odottamassa..
ostin sen Sinellistä Helsingin reissullamme.

Upeat liljat ja uskonrohkeat neilikat :)
Meillä vaeltaa pihassa unikkoja :)

MariJ kirjoitti...

Todella kaunis rasia!

Mari kirjoitti...

Hienon päähänpiston sait ja niin hienosti toteutit sen. Käsityöaiheiset pistelyt on kyllä kivoja.

Juu ostolakko oli muuten vähän väärä termi, oikeahan on ollut nyt kesänajan tilauslakko :). Kesäreissuilta olen kyllä ostanut lähinnä askartelutarvikkeita, mutta ristipistotavaroita ei yhtään. Ens viikolla piipahdan Tallinnassa eli korjaantuu sekin tilanne :)

Pistelyissä on kiva olla ekstemporee meininki, jostain syystä hassutustyöt ei sen takia nappaa, kun piti niin monta työtä laittaa alulle, ilman varsinaista tietoa mitä niistä tulee.

Mutta nyt niistä on muutama valmistunut, kohta kamera esiin ja blogiin.

Maria kirjoitti...

Kertakaikkiaan ihana rasia! Kyllä sinä olet huippu!

kissankello kirjoitti...

tulipas ihana rasia :)

Päivikki kirjoitti...

Huokaus.....Ihana rasia. Ompelustakin tulee juhlaa kun tuollaisessa rasiassa saa säilyttää neulojansa.

Tiina kirjoitti...

Niin kaunis tuo rasia, huoh :)

Taina kirjoitti...

Olen mykistynyt ihailusta. Nyt kyllä tilaan tuon lehden ja Yritän tehdä myös tuollaisen ihanuuden. On siinä ainakin haastetta. saa ne pistelyohjeet vielä odottaa, mitkä löysin, lankoja en ole ehtinyt hankkia. Rasiankin osaisin tehdä itse, vaan jos ostaisi valmiin,tai jos löydän jonkun vanhan sopivan.

Niina kirjoitti...

Vallan ihastuttava rasia on valmistunut teidän kulmilla :) Onnea tekijälle, kirjaimet tulevat oikein kauniisti esiin!

Kirsi kirjoitti...

Ihan liian ihana!!! Minäkin tykästyin noihin, kun kerrankin on sinistä! Tämän tyyppiset mallit (sakset, sormustin yms.) on melkein aina punasävyisiä (jotka nekin toki on kauniita, mutta se sininen...)

Villiviini kirjoitti...

Upea rasia! Tuo lehti pitää hankkia.

Sari kirjoitti...

Voi miten kaunis rasia! Aivan ihastuttava kertakaikkiaan. Ihania ristipistokirjoja olet tilaillut - tuolla edellisessä postissa niitä ihastelin.