lauantaina, kesäkuuta 11, 2011

Arvonta suoritettu!

Nythän on sitten se Kansainvälinen KIP(Knit in Public)-päivä, ja lupaamani arvontapäivä myös.
Arvonnan suoritimme klo 12:15 perinteisellä hatustavetomenetelmällä:
Tytär toimi onnettarena, hattu on minun :).
Ja
arvonnassa
tekemäni
voitti
.
.
.
.
.
Virpi R., jolle lähteepi postia tässä kohtapuoliin :).
Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille, ja kiitos erityisesti vitsin tai muun hassun jutun kirjoittaneille: tarinoinnit olivat päivien piristys! (Niin, että saa mulle jatkossakin vitsejä kertoa ;).)

Ja sitten KYH:sta ja pastorin ihmeellisistä siekailuista, hellepäivänä:
Oikein pisti silmään tuota "pyhää miestä" virkatessa, kun ohjeissa mainittiin, että nuo herran kaulassa roikkuvat valkoiset nauhat olisivat liperit. Väittäisin kyllä, että ovat stoolan hännät nuo, jotka siihen massun sivuille laskeutuvat.
Ja jotta nyt tulisi erotettua ne lipereistä, virkkasin vakuudeksi körttipastori-amigurumin "omasta päästä":Tällä pastorilla on siis liperit, elikkäs pappismiehen juhlapuvun kaulus. (Naisethan eivät - Suomessa - lipereitä käytä, vaan valkoista poolokauluspaitaa tai pantapaitaa ja hopeista Kalevala Korun ristiä. Miespiispalla on sitten sekä risti että liperit.)
Körttipastoriksi tämän amigurumini tunnistaa siitä, että jakaus on vanhaa körttiperinnettä noudattaen keskellä päätä. (Ei taida olla kovin yleistä nykykörteillä enää...)
Erityisen ylpeä olen tuosta pastorin kylkeen virkkaamastani Raamatusta :). (Klikkaa kuvaa, niin näet ;).)
(Lue ihmeessä muuten tuosta "stoola"-linkistä avautuvan Wikipedia-sivun alalaita. Siellä selitetään, miten pappi pukeutuu virka-asuunsa. Harva varmaan tulee ajatelleeksi, että jumalanpalveluspuku on todella niin monikerroksinen ja raskas. - Joskin tunnustettakoon, että lähes kaikki tuntemani papit jättävät papinpuvun pikkutakin alban alta pois. Mutta aikoinaan minut papiksi vihkinyt piispa Paavo Kortekangas oli sitä mieltä, että semmoinen ei käy laatuun, vaan koko monikerroksinen kostyymi täytyy kantaa, kun se asiaan kuuluu.)

7 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Siis ei ole totta =D Ja multa kun meinasi koko arvonta lipsahtaa sivu suun lomareissun takia! Kiitos, kiitos Outi ja onnetar =D

Virpi kirjoitti...

Piti minun vielä tuota virkkaustasi kommentoida, mutta innostuksissani lähetin viestin ennen kuin ehdin... Siis olet sinä kyllä taitava. En ikikuuna päivänä edes ohjeen kanssa saisi mitään tuollaista aikaiseksi puhumattakaan, että "omasta päästä" =D En ole luova ihminen!

Taina kirjoitti...

No eipä ollut tuotakaan tietoa pain pukeutumisesta:) Nuistahan saat kohta pappikokoelman ja lopulta on seurakunta koolla, vaikka johonkin pappisseminariin:)) Hieno muuten tuo pikkuriikkinen raamattu!

Taina kirjoitti...

Ja ihan unohtui, Onnea voittajalle!!

Ninnu kirjoitti...

Superihana pappi! :-) Tai kaksi :-). Sinä ja tuo virkattu.

Onnea Virpille voitosta!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Onnea voittajalle! Tosi ihana tuo pappi-amigurumi! Sinun töistäsi pitäisi toteuttaa oma kirja. Onko kukaan kustantaja ollut sinuun vielä yhteydessä?

MariJ kirjoitti...

Repesin täysin tuon körttipastorin nähdessäni! :D Se on ihan kuin 80-luvulla Heikki Kinnusen esittämä pappishahmo, vähäiset haivenet yhtä hikisesti liiskaantuneet päätä myöten. ;) (näillä säillä kyllä liimaantuu kenen tahansa hiukset... ;) ) Mulla ei varmaan tämän jälkeen pidä enää pokka tämän kesän Herättäjäjuhlilla, kun tulee vain tuo sinun körttipastorisi mieleen. ;)

Kerran yhdellä kesäteologilla ei kyllä ollut alban alla muuta kuin Leviksen 501-t-paita, se melkein paistoi siitä alban läpi. Tuumasinkin, että eiköhän vaihdeta saarnan jälkeen virreksi "Kuule isä taivaan", niin teologi voi samalla ilmoittaa virren numeron räväyttämällä vain albansa auki. :D Se jumalanpalvelus on muuten jäänyt erityisen hyvin mieleeni siksi, että jumalanpalveluksen toimittajien keski-ikä oli huimat 23 v! Minä olin 21, teologi 23 ja suntion kesätuuraaja 24 v, silloin oli kesäteologilla joku poikkeuslupa toimittaa sanajumalanpalvelus yksinään, kun ei ollut ehtoollista. :) Meidän yhteenlaskettu ikä taisi vastata seurakuntalaisten keski-ikää... ;)