tiistaina, kesäkuuta 14, 2011

KYH:ia

Jipii, jotain valmista! KYH 5, pitsiliina Novita Kesä 2011 -numeron mallin mukaan Novita Virkkauslangasta:Oli aika haastava malli, varsin tiivis (eli pylväitä paljon), ja mallikuva oli aika konstikas seurattava. Vaan loppuun päästiin, ja väri on viimosen päälle kaunis, mun mielestä.

KYH 10 ja 11 valmistuivat eilen sydänkontrollikeikalla:Elikkäs näitä varsin proosallisia neulottuja tiskirättejä, Novita Bambusta. Ylimmäisen idea taisi olla Hesarista (joka kerros toistetaan *ylivetokavennus, lk* - ainakin ilmava, eli kuivuu nopsaan), alimmainen on perinteinen tiskikukka-/-hyrrämalli.

Sydänkontrolli meni mukavasti, vaikka taas jännittikin. Niinkuin aina, kun tuon pumpun tilasta ei juuri näin päällepäin mitään tiedä. Mutta ennallaanhan tuo oli pysynyt, ja hyvä niin.

Kyselin taas kardiologilta mielipidettä neulomisesta, muutamat sydämen vajaatoiminnasta kärsivät kun ovat kertoneet, että heiltä on lääkäri neulomisen tykkänään kieltänyt. Kardiologin mukaan totaalikieltämiseen ei pitäisi olla syytä, muidenkaan kuin minun kohdalla. Käsillä tekeminen tosin kuormittaa sydäntä enemmän kuin vaikkapa kävely, vasitenkin, jos kädet ovat koholla, mutta omien tuntemusten mukaan saa tehdä. Ja jälleen sain kuulla tuon minua ilahduttavan kommentin, että kaikki mieltä virkistävä tekeminen on hyväksi :).

Kerroin lääkärille myös, että olen uskaltautunut tänä kesänä uimaan, ensimmäisen kerran vuosiin. Siinä kehotettiin varovaisuuteen, mutta en olekaan mikään "saunasta uimaan" -tyyppi, vaan tykkään mennä veteen rauhassa, ja mieluiten rannasta alkaen. Ja tuo oma, rakas hengenpelastaja on syytä pitää lähituntumassa.

Niin, että näillä eväillä taas porskutellaan :).

Kiva, että säät ainakin viilenivät. Vettä tulee mukavasti ropsutellen, ja tunnen itseni taas omaksi, touhukkaaksi itsekseni, kun helteet tältä erää väistyivät!

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huiiii , miten upea liina !
Hienoa , että olet nyt löytänyt virkkauksen. Ja se ei kyllä käy niskoihinkaan läheskään niinkuin neulominen:)
Lisää... lisäää virkkuita :D

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Hyvin kestää niskat neulomisenkin, ei probleemia :).
Kiitos liinankehuista: Ei tuo virkkaus mikään ihan uusi löytö ole. (Esimerkkejä mm. täällä.)
Siihenpä noiden teko kai joskus jäikin, kun kaapit ovat piukassa liinaa, verhokappaa, sängynpeittoa ja muuta. Kun ei niitä voi määräänsä enempää kerralla käytössäkään olla :D.
Mutta juu, kyllähän tässä silloin tällöin jotain virkataankin...

Anneli kirjoitti...

Kyllä se minä olen :)))
Olen vaan niin laiska tuota osoitetta kirjoittamaan, kun se pitää täällä kotikoneella tehdä joka kerta uudelleen. Läppärillä menee sujuvammin.
Minulla on ihan selvä ero virkkauksen ja neulomisen suhteen. Jotenkin vissiin jännitän niskoja neulottaessa. Virkkauksessa kädet saa levätä sylissä.
Arvaa vaan onko mulla kaapit täynnä kaikenlaisia verhoja ja liinoja. mutta kun en osaa olla tekemättä.
Taidan kohta niihin hukkua :))

Mukavaa viikon jatkoa :))

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, nyt voinkin alkaa lihotuskuurille :))
Mulla on tuolla keittiön kaapin oven sisäpuolella lehtileike, jossa lukee : käsityöt lisäävät ylipainon riskiä.
No ei mulla nyt vielä ylipainoa ole, vaikka ikää onkin !!!
Mutta olen juuri lähdössä kauppaan.... taidan ostaa suklaalevyn :D

MariJ kirjoitti...

Ihana liina! :)

Sari kirjoitti...

Kauniin liinan olet tehnyt. Itseltänikin ortopedi kielsi olkapääleikkauksen jälkeen kaiken raskaan tekemisen, olen tehnyt aina sen mukaan kuinka itsestä hyvältä tuntuu,ja jaksaa. Ja sen luulen pätevän moneen muuhunkin asiaaan! Hyviä KYH:äilyjä!!

Kirsti kirjoitti...

Sinulla on todella houkutteleva ja mielenkiintoinen blogi. Minun on "pakko" käydä täällä lähes päivittäin. Miten nopeasti teetkään noita töitä!! Itse pidän virkkauksesta ja ihailin juuri tuota liinaa! Mistähän olet löytänyt tuon ohjeen!?
Ajamme taas viikonloppuna Siuron ja Pinsiön tienhaarojen ohi matkalla Ikaalisiin. Tällä kertaa osoitteena siellä on Sanan Suvipäivät.

Kirsti kirjoitti...

Nyt vasta tajusin lukemani postauksestasi. Siinähän lukee, että malli on Novita Kesä 2011 numerosta.

Sari kirjoitti...

Hieno pitsiliina! Nopeasti olet sen kyllä tehnyt. Ja kivoja amigurumeita!

Amalia kirjoitti...

Kaunis liina ja todella oikean värinen :) Aina se on kiva kuulla, että terveys on ok.

Katri kirjoitti...

Ihana liina! Kaunis kuvio ja upea väri!

Ja voi sentään, minulle tulee aina niin huono omatunto kun näen näitä sinun neulomiasi (upeita!) tiskirättejä. Pitäisi itsekin niitä tehdä, mutta se aina vaan jää ja lykkääntyy...

Ja tosi kiva kuulla että kontrolli meni hyvin!

Virpi kirjoitti...

Voi miten kaunis liina! Ja kiitos aivan ihanasta blogipalkinnosta, joka tuli tänään. Siis luonnossa tuo huivi on sitten vielä ihmeellisemmän ihana kuin kuvien perusteella voisi koskaan päätellä ja kännykkäkoru tosi suloinen. No, jos ei huivi paksuutensa puolesta lämmitä niin ajatus siitä, että sinä olet sen tehnyt lämmittää kummiskin =D

Tuittu kirjoitti...

Hyvän mielen puuhat antavat elämään iloa! Mukavaa, kun kontrollikäynti sujui hyvin. Käyn täällä sivullasi silloin tällöin kylässä ja lähetän nyt kesäiset terveiset!

Katri kirjoitti...

Ps: paketti tuli tänään, mutta yritän sinnitellä pe-aamuun sen avaamisen kanssa :-)

Ritu kirjoitti...

Tuo sinisen liinan väri on niin kaunis, ettei kauniimpaa voi olla olemassakaan. Kiva juttu, että sydämen suhteen on kaikki kunnossa, siis ettei oo pahentunut. Mä en oo vielä heittänyt talviturkkia ollenkaan. Ja viileämmästä tykkään myös :)

Taina kirjoitti...

Upea liina, ihana ja värikin on hieno, vaikka minä en olekaan erityisen sininen ihminen.On hyvä, että terveys ennallaan. kyllä käsitöiden teko on terapiaa, eihän sitä tarvitse ahnehtia tolkuttomia kerralla.