maanantaina, toukokuuta 02, 2011

Pohjustusta

Kiitokset vielä kaikille blogiongelman selvittelemiseen kanssani osallistuneille. Ilmeisesti ongelma ei ole suuren suuri, joten sen vuoksi ei tarvinne uutta blogia perustaa. Perustaminen on kuitenkin jo käynnissä siitä syystä, että - kuten jo aiemmin mainitsinkin - kuvatila uhkaa loppua tämän tästä, eikä tunnu kivalta, että pitää koko ajan poistella vanhoja kuvia. Uutta kuvatilaahan saisi toki, kun pistäisi dollareita jonoon, mutta luonto ei anna periksi moisesta maksella...

Joka tapauksessa mahdollinen blogihäirikkö lienee ollut ristipisto-web-ring, jonka linkki oli tuolla sivupalkissa. (Sen sivulla oli ylävasemmalla semmoinen sinisen vanhanaikaisen samplerin kuva, kun viimeksi sitä vilkaisin.) Linkin jouti hyvinkin poistaa.
Jaana tuolla kommenteissa arveli, että joskus näkyisi blogissani tiedot siitä, missäpäin nettiä minä olen seikkaillut. Se ei kuullosta todennäköiseltä. Arvelisin, että ne tiedot tulivat "maapallolinkistä", josta pystyi katsomaan, mitä kautta tähän blogiin oli löydetty. Toisin sanoen sieltä näkyi, mistä osoitteesta blogini vierailijat olivat tänne tulleet. Mutta senkin linkin jouti poistaa, kun en sitä useinkaan ole silmäillyt. Näenhän minä kommenteista suurinpiirtein, keitä täällä poikkeilee :).

Viikonlopun pistelytyötä, jota teen lahjaksi, ei viitsi vielä tämän kummemmin esitellä:- Mutta että tehty on kumminkin.
Aamulla kävimme isännän kanssa esikoisen koululla, kommunikaatiokansiopalaverissa, opettajaa, puheterapeuttia ja puhevammaisten tulkkia tapaamassa. Kouluun on matkaa reilu 80 km, joten yritin tehdä matkan ratoksi käsityötä sen verran kuin kykenin:Novita Bambu -tiskirättiä siis, ihan itselle vain. Väri on tuo tämänhetkinen suosikkivärini, heleä sininen. Suurinpiirtein puoliväliin pääsin menomatkalla. Koko ajan ei passannut neuloa, sillä pikkuteillä tuppaa yököttämään. Kärsin vieläkin matkapahoinvoinnista, vaikka olen näin iso tyttö jo.
Tulomatkalla en malttanutkaan tehdä käsitöitä, vaan ihailin keväisiä maisemia. Piti vain muistaa katsoa tarpeeksi ylös, sillä tienvarret ovat varsin masentavassa kunnossa. Ilmeisesti kaikilla ei ole roskiksia, kun täytyy heittää jätteet tienposkeen.

On täällä tullut joskus moitittua ammattilaisia, joten kehutaan nyt kans, kun aihetta on: Aamuinen palaveri oli oikein rohkaiseva. Esikoisen opettaja on vallan ihana ihminen, iloinen, valoisa, ja näkee pojassa paljon vahvuuksia ja potentiaalia. Puheterapeutti ja tulkki ottivat kommunikaatiokansion hienosti asiakseen, ja nyt vaikuttaa pitkästä aikaa siltä, että meidän nuorenmiehen kommunikaatioasioissa voidaan taas edistyä. Helpotuksen huokaus ja kiitos siitä!

Koiralenkillä äskettäin kävi, kuten olen muutaman kerran jo osannut pelätä: Naapurin sinänsä suloinen pikkuterrieri juoksi vapaana, ryntäsi tielle ja muristen ja irvistellen kävi meidän - ainakin kahdeksan kertaa terrieriä suuremman - Patskun kimppuun. Patsku sai ujutettua päänsä pannan läpi, joten pikkuterrieri sai nähdä kovan kautta, kuka on kuka. Patsku seurasi sitä ojaan ja terrieri jäi hetkeksi alimmaiseksi. Lähti sitten juoksemaan karkuun ja Patsku antoi kyllä ihan suosiolla ottaa itsensä takaisin pantaan. Toivottavasti nujakassa ei käynyt myöskään pienemmälle, kiihkeämmälle osapuolelle kuinkaan...

12 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Tuon kuvatilaongelman voi ratkaista yksinkertaisesti pienentämällä kuvien kokoa ja tarkkuutta. Nettiin riittää 72 dpi ja koko voi hyvinkin olla jotain muuta kuin 1600 x 1200 pixeliä. Itselläni kuvan leveys on 350-500 ja tarkkuuta 72 dpi. Mielestäni riittää oikein mainiosti. Eipä ole tarvinnut edes miettiä kuvatilan loppumista. Mutta toki tässä vaiheessa ei enää kannata vanhoja kuvia pienentää :)

Ärsyttäviä nuo vapaana huitelevat koirat.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Niinpä, hyvä huomio! Meillä on niin pieni näyttö koneessa, että vissiin sen vuoksi tulee aina laitettua isoin kuvakoko... Mutta jatkossa ehkä toisin...

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kiitos, että olet tehnyt oudoille sivuille joutumiselle jotain! Onneksi muitakin oli, ettei ollut vaan pöpö mun koneella! Jatka ihanaa blogiasi...
T. Pii s.

Virpi kirjoitti...

No hyvä kun selvisi se kaappausongelma. Mä yritin mieheltä kysäistä, että miksi en pääse sun blogia lukemaan vaan aina tulee se kaamea mainos päälle mutta Linuxilla avattuna sitä ei enää tullutkaan. Voi tosin olla, että olit jo jotain linkkejä poistellu enen sitä. No hyvä, nyt voi taas lukea rauhassa!

Sari kirjoitti...

Minä käytän vain ja ainoastaan linuxia (koneeseen ei enää windowsia tule!) ja siitä huolimatta tuossa männä viikolla kerran tai pari tosiaan jonnekin web-rinkiin ohjaili.
Irrallaan olevat koirat osaavat olla ilkeä riesa, on oma koira sitten iso tai pieni, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja kuka ottaa vastuun.

Lumiruusu kirjoitti...

Olipas hyvä että sait blogin taas kuntoon !
Harmillisia kaikki tuollaiset tietokone häiriöt.

Kurkistuskuvasta päätellen r.p-työstä on tulossa tosi kaunis,nuo
spider-web ruusut on suorastaan hurmaavia.
Olen huomaavinani että kangas olisi iki-ihanaa pellava aidaa ?

Hyvä että pojan asioiden selvittely oli rakentavaa.

Onpas kurjaa että tuollainen pikku ilkiö-koira saa olla vapaana :/

Hieno autoilu käsityö,
minusta nuo pyöreät tiski-rätit on niin nättejä että menevät täysin pienistä pöytäliinoista ! :)

Anne S. kirjoitti...

Paljon onneeeea vaaaan, paljon onneaaaaa, vaaaan! Ja muutenkin kivaa nimpparipäivää ;D

Virpi kirjoitti...

Onpas ihanan näköinen tuo salaperäinen kuva =) ja teitillä on kyllä komein näkemäni tiskirätti!

Kirsi kirjoitti...

Mikähän tuo lahjapistely mahtaa olla... se näyttää todella kauniilta.

- H - kirjoitti...

Minuakin ärsyttävät irtokoirat, omani kun on sellaista uroksille ärhäkkää sorttia. Mutta yrittävät ne hihnassa olevatkin pikkukoirat tunkea sen suuhun. Sitä on onneksi vähän hillinnyt kovaääninen kommentti omalle koiralle "Sitä ei sitten saa syödä, ellei suuhun tunge", kun se näyttää siltä, että hotkaisisi pikkuotuksen yhtenä suupalana. Omistajat sitten pitävät nuo pikkukoirat vähän kauempana.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

kiitos ihanasta blogistasi, tekemäsi työt ovat niin kauniita. Matkapahoinvointiin kuulemma auttaa Zyrtec (niin se antihistamiini), itselläni ei ole matkapahoinvointia niin en ole tätä testannut. Ihanaa kesän odotusta.
t. tipsu

Villavarpunen kirjoitti...

Ihanan sininen tuo tiskirätti jotya neulot. Tuota mallia on pitänyt itsekin kokeilla.