torstaina, helmikuuta 24, 2011

Lehdykkähuivi

... "suosikkitiskirättilangastani", eli Novita Bambusta pikkuneidille:Bambu poistui Novitan valikoimista, mutta joskus on hamsteriluonteesta hyötyäkin; Bambua on vielä runsaasti omissa varastoissani :), joskin värivalikoima on kaunis, mutta rajattu.
Malli Novita Kesä 2010 -lehdestä (joka on täynnä Bambu-malleja; kumma juttu, kun ottaa huomioon ko. langan valmistuksen lopettamisen?)
EDIT: Sain kommentin, jonka mukaan Bambua ei olisi tykkänään lopetettu, vaan olisi kausilanka, toisin kuin aiemmissa kommenteissa arveltiin? Toivottavasti näin tosiaan on!
Tämä on niin kaunis huivi, että täytyypä tehdä joskus samalla mallilla itsellekin... Neuloessa tuli mieleen, että tuntui aika paljon samalta tehdä kuin tämä huivi aikoinaan, joskin Bambu on jossain määrin hitaammin neulottavaa kuin Rose Mohair, ja tämä mallikin on jonkinverran työläämpi seurattava. (Mistä koituu virheitä tv:tä katsellessa tai lehteä lukiessa, ja purkutöitä... :D.)

Ja langankulutushan piti vielä punnita Hamsteri-blogia varten: 270 g.

(Ja kiitos kysymästä, Virpi, viime postauksen kommenteissa: kyllä neulottuja "papin pöksyjä" on käytetty, joskaan ei kovin usein, kun kovat pakkaset edellyttävät pitkiä kalsareita ja pitkää takkia :).)

EDIT: Pakko sanoa vielä tämäkin, kun tätä jo jonkin aikaa odotin - vaikkei liity tippaakaan neulomiseen: kivaa, nyt tiedän, ketä äänestän presidentinvaaleissa!

18 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

Laitoin kommenttia jo tuolla hamsteripuolellakin, mutta tietääkseni siis Bambu on kausilanka joka loppuu aina syksyllä ja keväällä uusin värikartoin mukana. Eiköhän taas tule uudelleen tänä keväänä. Oon joskus joulukuussa hikihatussa etsiskellyt joululahjatiskirätteihin lankaa nimittäin ja samaa ihmetellyt.

Matleena kirjoitti...

Voi, kun täällä olikin taas monenlaista näkemätöntä tämän kauniin huivin lisäksi! :) Oli boleroita ja tiskirättejä ja lehtijuttuja, kun olen tainnut viimeksi käydä ystävänpäivän tienoilla.
Olen muuten samaa mieltä kanssasi tuosta "sus siunatkoon" ja "herra mun jee" sanonnoista, samoin olen minäkin noiden alkuperän ajatellut.

Jaana kirjoitti...

Todella herkän kaunis huiviliina!

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Upea. ♥

Ritu kirjoitti...

Arvaat varmaan, että minusta tuo huivi on kauniista kaunein, aah ! Vaan arvaapa, heräsikö mun mielenkiinto tuota pressanvaalia kohtaan ? Vihjaapas vähän, millä kirjaimella nimi alkaa ?:) Mä en tiedä vielä ees sitä, ketä äänestän eduskuntavaaleissa, en taida olla puolueestakaan enää varma... Mun mummo ( 30v. sitten kuollut) kirjoitti aikanaan vaalilippuun "Pete Pasanen" (tarkoitti Spedeä)ja nauroi sitä kaikelle kansalle. Huvinsa kullakin.

Villiviini kirjoitti...

Kaunis malli.

Lumiruusu kirjoitti...

Upea huivi,varmasti Neiti on onnellinen uudesta asusteestaan!

Japani-mallit näyttävät tosi kiinnostavilta,nyt on kyllä
Violariumiin tullut niin paljon ihania uusia lehtiä että tekee vaikeaa jo valita mitkä hankkii..

Muutaman jo tilasinkin mutta tänään
oli tullut uusin Just Cross Stitch joka on ihan pakko saada! :)

Anneli kirjoitti...

Todella upea ja vielä tuosta ihanasta langasta :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Ritu: ok, P.H. :D

Ritu kirjoitti...

Mä melkein arvasin, että P.H, koska ei taida muita olla vielä virallisesti ilmoittautunutkaan koko kisaan :)No täs myö ollaan kyllä niin eri mieltä kuin olla voi, mutta ei se meidän blogiystävyyttä hetkauta :) Mieluummin vaikka S.N. tai A.S. tai M.K. Mut noi kaks viimestä ois liian hyviä kykyjä siihen hommaan :):):)Mut hei, T.S:hän se kävis pressaksikin. Eiks oo kivaa keskustelua ?!

MariJ kirjoitti...

Ihana huivi! :)

Tuo Bambuhan nimenomaan EI ole enää tämän kevään värikartassa (kevään lanka/värikartta on ilmestynyt tammikuun alussa); aiemminhan on niin ollut, että se on syksyksi poistunut ja tullut taas kevään värikarttaan, mutta nyt kun sitä ei siinä ole, niin silloin sen tekeminen on lopetettu. Useissa nettilankakaupoissakin on maininta siitä, että Bambua ei enää valmisteta. Ja se on poistunut kokonaan Novitan sivultakin, eli sitä ei voi enää tilata Novitan kauttakaan.

Itse olen Vihreiden kannattaja, mutta vielä mietin, äänestänkö P.H.:ta vai tuleeko muilta puolueilta parempia ehdokkaita. Jos E.T. asettuisi SDP:n ehdokkaaksi, niin äänestäisin häntä (vaikken ole tainnut aiemmin kyseistä puoluetta äänestää), mutta käsittääkseni hänen nimeään ei ole edes väläytelty julkisuudessa. Mutta onhan tässä aikaa miettiä omaa pressanvaaliehdokasta - oman eduskuntavaaliehdokkaani olen jo valinnut näinkin hyvissä ajoin. :)

Tuota en kyllä edes hoksannut, kuka on tuo M.K. josta Ritu mainitsi... mulla menee varmaan yöunet sitä miettiessä, nuo muut hoksasin. ;)

MariJ kirjoitti...

Ei kun höh. :) Heti kun klikkasin itseni pois sun blogista niin tajusin sen M.K.:n että kuka se on. ;) Mulla oli kato aiemmin vaan miehet mielessä. :D

Mrs.Marple kirjoitti...

MariJ: Jos näin on niin voi surun päivää.. Pitääpä käydä Tapiolla katsomassa mitä olis jäljellä - siellä nimittäin ei ainakaan viimeksi vilkaistessa ollut poistolankojen puolella, mitä esimerkiksi Mambo ja muut pysyvästi poistuneet ovat..

intsu kirjoitti...

Kyllä tämä huivi on kaunis. Kaunis malli ja ihana väri. Siististi toteutettukin.

Srinity kirjoitti...

Täällähän on taas puikot viuhuneet ja jälleen on kaunista jälkeä saatu aikaiseksi. :) Hieno huivi!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Tosi hieno huivi! Harmi, jos Novita lopettaa bambu-langan valmistuksen kokonaan. Toivottavasti lanka palaa kevätmallistoon takaisin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihan mielettömän upea.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upea huivi!
silja