lauantaina, heinäkuuta 24, 2010

Siivouspuuhia

Käsityöt ovat tällä viikolla edenneet vauhtia 'yks' eteen, kaks' taakse', eli purkuhommia, purkuhommia. Kerron tarkemmin sitten, jos/kun saan ko. KYHäelmän mieleiseeni muotoon.
Projekti jatkuu joka tapauksessa vielä sinnikkäästi. Onhan tässä viikko aikaa.

Hieman tuloksekkaammin on edennyt ikkunanpesu-urakka. Äiti opetti silloin joskus, 'lasna ollessain', että ikkunat tulee pestä joka kevät ja syksy. Minä olen ollut ainakin 'pualta huanompi', sillä pesen ikkunat vain kerran kesässä - jos silloinkaan viitsin kaikkia. (Valoverhohan on oiva ensiapu...)
Nyt olen kumminkin pessyt kodinhoitohuoneen, keittiön ja olohuoneen ikkunat. Eipä siinä pröteilemistä, 6 vasta kaikkiaan. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Onneksi sentään on vain 4 pestävää pintaa kaikissa. Edellisessä kodissamme, n. -80 rakennettussa omakotitalossa, jokaisessa ikkunassa oli 6 pestävää pintaa, eli kaikki 3 lasia olivat erikseen aukeavia. Ja pari ikkunaa oli isoja maisemaikkunoita, muutenkin useimmat isompia kuin nykyiset. Joten nyt en valita!
Oikeesti jopa tykkään ikkunanpesupuuhasta. Nätillä, ei liian helteisellä kelillä se on oikein nautinnollista puuhaa, varsinkin, jos pesee vain pari ikkunaa per päivä ;). Puhtaiden lasien läpi maisema näyttää ihan uudelta (kunnes ekoilla kunnon sateilla: hmm...)

Innostuin vaihtamaan kuistille uudet salusiinit:
Jotka ovat oikeasti keittiöpyyhkeet - eli siis juuri oikeaa kokoa :).
(Tarttiko sen isännän parkeerata tuo pakunsa tuohon ikkunan alle - ei ole kovin elegantti tausta Eiffeleille.)
Samalla innostuin raivaamaan tuon edessäolevan pikkupöydän taas askarteluhommia varten, eli heivasin siitä nukkekodin pois. Ongelma: mihin siis nukkis?
Vastaus: ängetään jo entuudestaan täyteen kyökkiin se, 'nurkkaan häppeemään':
Vanha ratio sai jo aikapäiviä siirtyä keittiön lipastolta olohuoneen puolelle. Keittiön lipasto toimittaa nyt kukkapöydän virkaa. Vaan on tuo kyökki nyt sen verran sekainen, että lipasto on kai 'pakko' pyöräyttää toiselle seinälle. Mistä seuraa, että pöytä pitää kääntää pääty päin ikkunaa...
Kun koko kämppä on niin turkasen täynnä, eikä mitään malta heittää pois (ei voi: tunnearvoa!), yhden esineen siirtäminen paikasta toiseen aiheuttaa tämmöisen lumipalloefektin. Saas nähdä, missä järjestyksessä talo on viikon päästä, kun oikein siirrellään :D.
Ai niin, tuolla keittiön lipaston päällä häämöttävät hiipuvat amaryllis-kukinnot. Muutama päivä sitten näytti vielä tältä:
Viime vuonna amarylliksemme kukki kolmasti. Tämä kukinta on tämän vuoden toinen, joten saapa nähdä, seuraako vielä jatkoja. Toivotaan parasta!

6 kommenttia:

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Jo on upeet salusiinit, ja ihana valossa kylpevä keittiö! :) Tuollainen nukkekoti kelepais mullekin. ;D Hih. Ihanaa viikonloppua!

Ritu kirjoitti...

Onneks olkoon. Mullakin on tavoitteena pestä kaikki ikkunat loman aikana, vielä ois kaks huonetta jäljellä. Ja kerran vuodessa riittää mainiosti, joskus saatan pestä ulkopinnat toiseen kertaan. Kiva idea nuo keittiöpyyhkeet ikkunoissa !

Ninnu kirjoitti...

Upea amaryllis! Ihanan puhtaat ikkunat ja kaunis koti muutenkin. Minäkin olen edellistä sukupolvea huonompi eli kerran vuodessa pesen ikkunat... Koiran nenäjäljet muistan sentään niistä pyyhkiä :-).

Liisa kirjoitti...

Kauniilta näyttää kodissasi. nuo salusiinit on minunkin mieleen kovasti.

marelo kirjoitti...

onneksi olkoon. Sinä voitit koulu riatipisto vaihdon tiimoilla olleen arvonnan. Arvonnan suoritti 16 vuotis synttäreitään tänään viettävä nuori herra. ONNEA

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Meillä on 80-luvulla rakennettu talo, jossa on just sellaiset 3-kertaiset lasit. Mä kyllä pesen ikkunat keväällä ja syksyllä, kesälläkin ainakin ulkopinnat jos kovasti kärpäsenpaskaa ja lasten kämmenenjälkiä.. oon joskus pessy marraskuussakin, kun ulkona plussan puolella. Ihan mukavaa hommaa.. ;oDD