keskiviikkona, kesäkuuta 02, 2010

KYH2 ja sokeri on sitten pohjalla :)!

- Koitas jaksaa lukea loppuun, niin näet, mistä olen erityisen iloinen!

Tänään on ollut "lentopäivä". Päivän vietimme teinipojan kanssa kaupungilla. Poika on ollut koko kevään enemmän tai vähemmän flunssainen. Tänään kävimme otattamassa verikokeen ja varaamassa allergiatestiajan. Minäkin kävin samalla n. 3 vkon välein toistuvassa verikokeessani, jossa katsotaan aina tuo INR, eli montako pientä, vaaleanpunaista Marevan-pilleriä minun pitää kitaani päivittäin napata.
Sen jälkeen tapoimme pari tuntia aikaa uudelleenjärjestelyiden kourissa kärvistelevässä Nokian kaupunginkirjastossa. Luin mm. pari "Maisa ja Kaarina" -kirjaa ja lainasin ihan solidaarisuus-/periaatesyistä Henning Mankellin dekkarin.
Iltapäivällä oli vihdoin aika mennä Nokian seurakuntakeskukseen Läskistä lukutaitoa -kampanjan loppupunnitukseen. En ikinä olisi uskonut, mutta viisi (5!) kiloa oli tippunut sitten alkupunnituksen 3 kk sitten. Kun jo ennestään hoikka isäntäkin oli pudottanut kuin vahingossa pari kiloa, meidän perhe sai koottua 105 € kampanjaan. Nyt kyllä ollaan polleeta poikaa ja tyttöä! Ja jatketaan päivittäistä jätskinsyöntiä, koskapa sillä on näemmä tähänkin mennessä saavutettu hyvät tulokset :D.
Juoksuistamme johtuen käsityöt ovat jääneet vähähkölle huomiolle, ja eilen esittelemäni KYH1 on edelleen jonkinverran kesken. (Tänä ehtoona pitäis valmistua kyllä.) Niinpä KYH2 on mini-mini, mutta sitäkin tarpeellisempi:
Juon päivittäin teetä litrakaupalla, samalla, kun teen käsitöitä, luen, katselen telkkaria... Olohuoneen pöydän liinat ovat siksi alati vaaravyöhykkeellä saada ruskea rengas "koristeekseen". Niinpä tämän päivän aloitus on kupinalunen, jossa olen puolivälissä: Kotiväestä virkkaan. Keskustan pitää olla tiivis ja paksu, että oikeesti toimii. Yksi kappale saa riittää näitä. Koko sarjaa ei tarvita, sillä minä olen meidän perheen ainoa "teejuoppo".

Tylsempiäkin käsitöitä on ollut jo viikonpäivät ohjelmassa, ja ainakin toinen mokoma vissiin odotettavissa vielä. Tiskikoneemme näet hajosi. Siihen pitää ostaa uusi pumppu, joten 300 €:n remontti on tiedossa. Toivottavasti vakuutus korvaa osan. Käsitiskillä siis pestään meidän 6-henkisen perheen tiskit, ja juuri nyt, kun kohta lapsetkin ovat kaiket päivät kotona! (Vaikka heidäthän voi pistää töihin, tietty...)
Sisustusratkaisuissakaan ei nyt ole tältä osin hurraamista. Kivitaso roikkuu tyhjän päällä:
- Tukenaan tuoli, ettei taso napsahda poikki. Eikä tuo tiskikoneen taustaseinäkään mikään kukkanen betonin värisenä ole...
Mutta se lupaamani "sokeri pohjalla":
Isäntä toi meille eilen työkaverinsa vanhan (toimivan!) radion! Olen täysin sen lumoissa :). Ja mikäpä se päässä soi tätä katsellessa? - No tietysti tämä!

4 kommenttia:

Tintin kirjoitti...

Ihana radio!
Ja sopii kuin nakutettu paikalleen.

Liisa kirjoitti...

No, mutta täältähän löytyy nostalgiaa, ihana radio ja tuo tuoli, jonka olet tukipuuksi laittanut:) OLisi mukava nähdä enemmän, mitä kaikkea teiltä kivaa ja vanhaa löytyy.. vink vink!!

Nunt kirjoitti...

Taas näkee, miten nykyajan kodinkoneet ovat suunniteltu kertakäyttöisiksi - 300 eurollahan saa jo melkein uuden!

Ninnu kirjoitti...

Superihana radio!!