perjantaina, kesäkuuta 18, 2010

KYH 18/26

Olen viime päivinä pureutunut oikein innolla kartanoromantiikkaan sisustuskirjojen muodossa. Lainasin kirjastosta vinon pinon hakusanalla "kartano" ;).
Vanhojen gobeliinien ja kanavatöiden inspiroimana kaivoin varastosta ikivanhan yksisarvista esittävän kanavatyöni. Se ei ehkä ole ensimmäinen omatekemäni sellainen, muttei paljon toisinkaan. Muistan, että näin suuntaa-antavan mallin jossain kirjassa silloin, ja muokkasin siitä sopivankokoisen kanavatyön, jonka ompelin langanjämillä.
Aikansa se palveli jalkarahin päällisenä.
Silloin opiskelijalla teki rahasta vielä tiukempaa kuin eläkeläisellä nyt, joten tein ko. jalkarahin pahvilaatikosta, jonka sisään etsin sopivankokoisen styrokspalan. Laatikon päällystin yltäpäältä kankaalla ja kanavatyön laitoin "kanteen".
Aikanaan sain tarpeekseni moisesta kyhäelmästä ja heitin pahvilaatikon pois. Kanavatyön kuitenkin ratkoin irti myöhempää käyttöä varten.
Nyt sen on aika päätyä toista jalkarahia ehostamaan: Tämä rahi kun on päällystettävä, sillä kangas on järkyttävästi nuhjaantunut niinä reiluna viitenätoista vuonna, jona rahi on meillä astustellut.
KYH 18 -projekti saakin siis olla tämä: virkkaan kanavatyön ympärille "jotain", jotta saan muokattua rahiin sopivankokoisen päällisen.

Kuvasin tänään joutavanpäiväisiä puutarhakuvia, joten meidän pihaa silppusäkkinä: Kuten näkyy, pihassamme on lupiineja, joita nykyään kehotetaan niin kovasti vihaamaan. Anoppi neuvoi, etteivät ala levitä villisti, kun katkaisee kukinnot aina kukinnan jälkeen. Se on tepsinyt.
- Ai niin, ja koiramme vaivalle alkaa syy selvitä: virtsan ph on liian hapan. Eli Villiviinin kommentti viime postaukseen oli varmasti paikallaan! Saimme eläinlääkäriltä asiaa auttavaa ruokaa ja testiliuskoja; parin viikon tarkkailua tämä vaatii, mutta pitempiaikaistakin ratkaisua tarvitaan...
Ai niin, ja jos ken muuten kaipaileepi kukanvirkkuuideoita, käyköön katsomassa Garnstudion tarjoamia; ovat innostavasti esitetyt!

9 kommenttia:

Ritu kirjoitti...

Kiitos tuosta virkkuuidea-sivusto -vinkistä. Ihania kukkia ja paljon muuta kivaa. Kuvakollaasisi on taas niin hieno ja jalkarahista tulee kerrassaan ainutlaatuinen, kun sillä on niin nostalginen menneisyyskin, tuolla päällisellä.

Altocumulus kirjoitti...

Meillä oli koiralla ongelmia virtsatulehdusten kanssa ja ohje oli syöttää C-vitamiinia (eli just askorbiinihappoa), mutta mulla on sellainen mielikuva, että c-vitamiini hapattaa vaan lisää, jolloin bakteerit kuolee eikä virtsatulehdus iskisi. Että silloinhan se ei toimisi teillä, jos virtsa on valmiiksi liian hapanta. Kysäisepä tuosta asiasta eläinlääkäriltä ennenkuin alat antamaan c-vitamiinia.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Juu, ilman muuta kyselemme eläinlääkäriltä ennen kuin syötämme mitään "omituista" :).

Lumiruusu kirjoitti...

Todella hienoa että otat kanavatyön vielä uusiokäyttöön.

Työssä on mukana Sinun omaa historiaa ja muistoja..

Olen pelastanut kirpputorilta upeita vanhoja kirjontatöitä, tuntuu että niitä ei VOI jättää sinne kasoihin ,alennustilaan.

Olen löytänyt esim yhden hardangerkirjonta liinan jonka reikäommelkuviossa on käytetty ohuen helmilangan sijaan ohutta valkoista lankaa kuin "ompelulankaa".
Mikä määrä työtunteja siihenkin on mennyt..!!
Ja mitä lie elämässään kokenut sen kirjoja,kaikki jää arvailujen varaan..
Pitäisi varmaan laittaa kuvia blogiin ,olen kuvannut ja silittänyt liinat jo kyllä...

Mrs.Marple kirjoitti...

Kiitos virkkauskukkasivustovinkistä, kävin tutkailemassa muitakin inspiraatiosivuja. Alkaa muuten mielikuvitus loppua, työt alkavat toistaa itseään.. Vielä muutama päivä, jaksaa jaksaa! x)

Virpi kirjoitti...

Olet näemmä ollut luova kaikenikääsi ja ihania ideoita kyllä pursuat =)

Matleena kirjoitti...

Kauniita kukkasiasi ihailen! Sama kokemus meilläkin on, etteivät lupiinit leviä, kun ei anna siementää. Sinulla näkyy olevan tuota kiitollista vuorikaunokkiakin! Meilläkin sitä oli entisessä pihassamme, mutta en saanut mukaan, kun muutimme talviaikana.

Kiitos muuten virkattujen kukkien vinkistä, lähdenpä tutkailemaan niitä. :)

Ninnu kirjoitti...

Ah, kartanoromantiikka kuulostaa ihanalta! Hauskaa luovuutta tuossa sinun pahvirahin teossa on ollut. Tuossa nykyisessä rahissa on kauniit jalat!

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Mie niin toivon että lupiinit alkaisi levitä, kaksi vasta puskeneet maasta mutta eiköhän niitä tuohon "niitylle" vielä ajan myötä tule lissää... ;)) Nuo virkatut korvikset ovat muutes tosi suloisia!<3