keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Laventeli

Osallistuin Kirsin pistelyvaihtoblogissa Lempikukkani-vaihtoon. Vaihdon ideana oli pistellä vastaanottajan lempikukka ja liittää kirjeeseen pala viimeistelyyn sopivaa kangasta. Sain tehtäväkseni pistellä Marille, joka oli toivonut itselleen laventelia.
Kas tässä pistelyni ynnä pilkkukangasta ja askartelemani kortti:

Olikin muuten työn ja tuskan takana löytää laventelimalli! Laventeli on ehkä - viehkosta tuoksustaan huolimatta - siinä määrin vaatimaton kasvi, ettei siitä juuri yksittäismalleja taida olla. Pikkuruisten laventelikimppujen ja laventelipeltojen malleja kyllä oli, mutta lehdistä ja netistä löytämäni mallit eivät vastanneet odotuksiani.
Kunnes Violariumiin tuli Mains & Merveilles - Les monogrammes embellis, josta laventelit löytyivät L-kirjaimen kohdalta.
Jätin pistelystä itse kirjaimen pois, kun se nyt ei ollut vastaanottajan nimikirjainkaan, ja kukistahan tässä vaihdossa varsinaisesti oli kysymys.
Viimeistelyyn sopivan kankaan löytäminen oli melkoisen työn takana, meillähän ei täällä Nokialla ole enää omaa kangaskauppaa. Päätin turvautua nettikauppojen valikoimiin, mutta sieltä tilaileminen on vähän onnenkauppaa, kun värit vääristyvät aina kuvissa, ja kankaan todellinen väri on yllätys. Niinpä minulla on nyt täällä ihan kohtuullinen varasto erilaisia laventelinsävyisiä kankaita :D. Tuon pilkkukankaan arvelin vastaavan parhaiten Marin makua - jota lunttasin hänen bloginsa sivuilta :).
Laventelit vielä lähempää: Nytpä sitten jään odottamaan omaa toivekukkaani, jonka pitäisi saapuman viimeistään ensi viikon alussa :).

6 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Laventeli on tosi ihana kasvi, ja tämä malli on kyllä kaunis! Ihana paketti kaikenkaikkiaan!

Niina kirjoitti...

Kauniin pistelyn teit! Eikä niitä viimeistelykankaita ole koskaan liikaa :) Kiitän vielä erikseen Viimeistelyvaihto ideani kehumista Piken blogissa!

Mari kirjoitti...

Onpa kaunis pistely ja tosi sopiva tuo kangas! :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, viimeisiä pistoja laitellaan kankaalle :) Taitaa jäädä postitus perjantaille...

Kirsi kirjoitti...

Tuo laventeli on äärimmäisen kaunis. Herkkä. Kokonaisuudessaan ihana setti.

Lennu kirjoitti...

Oi kun se on ihana! Tosi kauniin näköinen pisteltynä. Kauniin hajuhernekuorenkin olet tehnyt ja ihana on tuo kuori, minkä sait Marilta :)