tiistaina, huhtikuuta 20, 2010

Mekko ja lehdenavaus

Pikkuneidin neulemekko on nyt valmis ja pingoteltu: Tämän tein siis vanhoista samettilanganjämistä (Pirta Velvet). Malli on omasta päästä, jälleen kerran.
Helmasta aloitin suljettuna neuleena ja raidoitin harmaan, vihreän ja sinisen jämillä niin pitkälle kuin raitalankaa riitti, kavennellen matkalla, kun hyvältä ja tarpeelliselta tuntui.
Alussa on muutama kerros joustinneuletta, sitten sileää, vyötäröllä 4 s:n levyisiä palmikoita ja miehustassa 2 o 2 n joustinta.
Hihansuiden kohdalla lisäsin molempiin reunoihin 9 s ja tein 6 s:n palmikkoreunuksen.
Kaula-aukon reunustin rapuvirkkauksella.

Niin, sitten lupasin hiukan avata japanilaista Patchwork Club -lehteä, jonka vuosikerran kerroin tilanneeni.
Numerosta 75/2010 kassisivu:
- Ja ohjesivu kassin ompelemisesta:
Samasta lehdestä pöllömalleja:
- Ja ohjeita pöllönompeluun:
Lehden välissä on myös kaavalakana, jossa on mm. applikaatiokuvioita.
Ja perinteisestä tilkkujen asettelusta löytyy ideoita:
Lehti on todella runsas ja monipuolinen. Ensi vilkaisulla huomiota kiinnittää se, että lehdessä on sivukaupalla japanilaisten tilkkukiltojen esittelyitä, ryhmäkuvia ja näyttelytöitä. Tarkemmalla tarkastelulla niistäkin löytyy ideoita ja vinkkejä, miten tilkkutekniikkaa voi soveltaa vaikkapa pukeutumiseen.
Teksti on tietysti japania, mutta esim. mitat ovat ihan tutuilla arabialaisilla numeroilla, joten kyllä niistä hyvin selvän saa. Ihan varmasti on tarkoitus noita ohjeita päästä soveltamaan, kunhan vain ehtisi kaikkeen kivaan, mitä on suunnitteilla :).
En isommin välitä mainostella nettikauppoja - tai muitakaan kauppoja - täällä, mutta kun kumminkin joku kysyy, niin Tilkkutarhan kautta minä lehden tilasin.
EDIT: Kiitos kysymästä :). Ihan muutamia tilkkutöitä olen tehnyt, niitä löytyypi täältä.

Toivottavasti olen muistanut vastailla kysymyksiin, joita minulle on kommenteissa esitetty vaikka mistä aiheista. Aina päätän, että otan selvää ja vastaan henk.koht., mutta tuppaa sitten unohtumaan, sorry :).
Tanja ainakin tuossa taannoin kyseli, mistä saamani pistellyn kirjekuoren sydän-/lintupistelymalli on peräisin.
Tähän kysymykseen vastaaminen on pikkuisen konstikasta, kun ilmeisesti Tanjalla ei ole blogia, johon voisin käydä vastaamassa (?), ja toisaalta kuoren pistelleellä Teijallakaan ei ole, joten en voi käydä kysymässä, miten asia on. Violariumista tilattavan The Gift of Stitching -lehden näytenumerosta tuonkaltainen malli ainakin löytyy. Jos vastaus nyt tätä kautta Tanjaa enää tavoittaneekaan...

12 kommenttia:

Minna kirjoitti...

ei voi muuta kuin ihailla näitä neulomuksia, aivan ihana mekko tytöllä :)

Virpi kirjoitti...

Kiitos lehtikuvista. Oletko paljonkin tehnyt tilkkutöitä. En ole koskaan oikein tehnyt mitään tilkkutöitä, että en kyllä ehkä noiden ohjeiden perusteella uskaltaisi edes yrittää. Mutta ehkäpä sitä joskus ennättäisi kokeilla tuotakin. =)

Todella kaunis mekko muuten =)

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Ai että miten kaunis mekko!!<3

Pami kirjoitti...

Mekko on ihanan kaunis! Kyllä sinä osaat! :-)

Tuo lehti vaikuttaa vähän sillisalaatin näköiseltä... Juu, en ole innostunut tilkkutöihin. Yhden peiton olen aikoinaan tehnyt ja siihen loppui innostus! :-)

intsu kirjoitti...

Onpa erityisen kaunis pikkutytön mekko nyt.Sinä olet niin ahkera ja taitava! Ja tuo lehti,voi mitä ihanuuksia!

Virpi kirjoitti...

Olet kyllä aivan ihania tilkkutöitä tehnyt ja mielenkiinnolla odotan jatkoa =) Olet kyllä monilahjakkuus!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Edelliseen viitaten: Ei lahjakas, mutta kova yrittämään :D.

Ja tuota tilkkuilulehteä puolustelen, ettei se oikeasti ole sekava. Hyvä, että on paljon kuvia, kun ei sanoista ymmärrä mittään! Sitäpaitsi sehän luetaan takakannesta alkaen, oikealta vasemmalle ja ylhäältä alas (ohjeet myös), mikä vaatii tietty pientä totuttelua. On se ainakin miun maun mukkainen selailu- ja idealehti. Vaikka "toisethan tykkää äidistä, toiset tyttärestä" :D, eli makuja on monia.

Villiviini kirjoitti...

Oi miten kaunis mekko.

Mari kirjoitti...

Kaunis mekko!

Amalia kirjoitti...

Kaunis mekko. Voi kun minullakin oli joku, kelle voi neuloa. Hyvä jos meidän lapset pitää talvella villasukkii, saati muuta villasta.
Kauniit kassit tossa ylhäällä oikealla.

Ritu kirjoitti...

Ihana tuo tytön mekko ja vai että OMASTA PÄÄSTÄ ! Sun pää ei oo ainakaan laho. Aivan huippuja myös nuo pöllöt tuossa lehdessä ! Jos teet, laitat varmaan blogiisi. Sitä tässä jään odottelemaan :)

Tintin kirjoitti...

Mä olen ihan kade noista lehdistä.
Japanilaiset lehdet ovat siitä ihania, että niiden avulla pystyy tekemään kassin, vaikkei mitään tekstistä ymmärtäisikään. Onnea tilkkuilulle!

Ja mekkokin on vallan soma.