sunnuntaina, huhtikuuta 18, 2010

Paikkausta ja purkua

Viikonlopun käsityöt ovat olleet osin varsin käytännönläheisiä:
Autistiesikoisemme vihreälle villatakille oli - jäljistä päätellen - roiskunut koulussa punaista maalia. Poika oli nyppinyt maalipaikat pois ja tuloksena oli seitsemällä reiällä rei'itetty villatakki. Kursin reiät miten-kuten kokoon. Ehkä villatakkia vielä voi käyttää, elleivät parsinlangat sitten provosoi uuteen nyppimisurakkaan...
Samainen heppuli on keksinyt myös uuden bussipysäkkiharrastuksen: Joka viikko koulumatka alkaa taksikyydillä ja jatkuu bussilla. Välissä on tovi odotusta, jolloin poika viihdyttää itseään poimimalla roskia housuntaskuihin. Lisää viikonloppuhommia äidille siis; housuntaskut on ommeltava umpeen.

Vastapainoksi tämmöisille olen taas perehtynyt käsityölehtiin. Ihastuin tuohon japanilaiseen Patchwork Club -tilkkuilulehteen siinä määrin, että tilasin siitä vuosikerran itselleni. (Toinen peruste tilaukselle oli se, että löysin ostamastani irtonumerosta entisen opiskelukaverini - Käsityöntaiteen peruskurssilta - tekemän tilkkutyön, mikä tuntui ihan "johdatukselta" :D). Koska vuosi on näin pitkällä, sain saman tien loput jo julkaistuista alkuvuoden numeroista, 2 vasemmanpuoleista lehteä kuvassa:Isäntä kävi eilen myös varta vasten Tampereen-reissun, ostaakseen minulle tuon uuden Cross Stitch Gold -numeron (nro 74). Täytyisi kai taas pyytää, että joku nokialainen kauppa tai kioski tilaisi sen. Pyysin sitä joskus paikalliseen S-markettiin, mutta kun isäntä ei sitten päässytkään ostamaan (tai muistanut ostaa) jotain numeroa, lopettivat tilauksen saman tien, eli ilmeisesti lehdellä ei sitten ollut muuta menekkiä täällä.
Olen aloitellut pikkuhiljaa uutta, vähän isompaa pistelytyötä. Vielä on kaksi vaihtopistelyäkin vähän vaiheessa, mutta onneksi huhtikuuta vielä riittää.
Pikkuneidin mekko alkaa kohta olla valmis. Pari mutkaa on ollut matkassa, kun en malttanut suunnitella riittävästi etukäteen ja piti sitten purkaa. No, se on "omasta päästä" tehtyjen käsitöiden riski. Ehkä tänään pääsen kumminkin jo pingottelupuuhiin, eli ensi viikolla kuvaa mekosta.

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Meillä on tainnut kaikilla pojilla (paitsi tällä alle vuodenvanhalla ei vielä) olla tuollainen roskienkeräilyvaihe, joka on kyllä sitten mennyt aikanaan ohi. Tosin taitaa niitä "aarteita" olla vielä koulupöydänlaatikoissa ja ties missä tallessa.

Toivottavasti villatakki pysyy ehjänä ja harmia aiheuttivat vain ne maalitahrat.

Saisikos nähdä pienen vilauksen mitä nuo tilkkulehdet pitävät sisällään - kiinostaa kovasti? Aiotko toteuttaa niistä jotain?

Ninnu kirjoitti...

Nuo japanilaiset tilkkulehdet näyttävät kivoilta kansien perusteella. Minua kiinnosti Cross Stitch Goldin kannessa mainittu Historical Sampler Company, joten googlasin ja löysin tämän :-)
http://www.historicalsamplercompany.co.uk/home.php

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Virpi: Niinpä niin. Meidän "roskienkeräilijä" on vain jo 18 v. ..

Juu, yritän muistaa laittaa tilkkulehdistä näytettä, kunhan kuvausilmat taas paranevat! Ja toki toteuttamisaikeita on, kun kerkiäis vaan.

Ninnu: Kiitos linkkivinkistä! Tuollaisia malleja kelpaa ihailla!

marelo kirjoitti...

voi ei. Kassi hulluna noi japaninilaisen lehden kassit alkoi kiinnostaa