torstaina, maaliskuuta 11, 2010

Puikonkärkiä

... ja niiden ihmettelyä.
Nimittäin nyt puikoilla on Noroa ja Seaweed-huivi: Mallineule on nopeaa ja sujuvaa neuloa, mutta nuo puikot kyllä ihmetyttävät!
Minä neulon yleensä kaikki tasoneuleetkin pyöröpuikoilla, koskapa vakikäsityöpaikkani on kiikkustuoli, ja pitkät puikot siinä ikävästi kolisevat käsinojia vasten.
Niinpä kaivoin nro 6:n pyöröpuikot esiin. Mutta kylläpä ne ovat kömpelöt tämmöisessä mallineuleessa, missä neulotaan 3 o ja vedetään sitten ensin neulottu s 2:n jälkimmäisen yli - puikoissa on ihan mahdottoman tylpät kärjet! Katso vaikka, ne ovat tuossa keskellä:
Minkähänlaisen logiikan mukaan kärkien pitää paksuuntua sitä myöten kun puikotkin vahvenevat? Vaikka noilla kuinka kuopisi, niin ei meinaa saada nostettua ylivedettävää silmukkaa puikolle, ei millään.
No, eipä hätää. Minultahan löytyi toisetkin samankokoiset pyöröpuikot, joista toinen pää näkyy tuossa yllä oikealla. Mutta kun ne ovat nysäpituutta:
Näihin ei kannata turvautua kuin silloin, jos esim. haluaa välttämättä neuloa hihaa pyörönä. Kaapelin pituus ei nimittäin oikeastaan riitä neulomiseen, vaan puikot tuntuvat koko ajan ahtailta. (Nämä olivatkin taas semmoinen alennusmyyntiostos, joten ihmekös tuo...)
Niinpä jouduin sitten turvautumaan noihin keskimmäisessä kuvassa vasemmalla näkyviin bambupuikkoihin (tai siis toinen näkyy), joissa on terävähkö, hyvä kärki. Ja jotka ovat piiiiiiiiitkät, eli kyllä kolisee!
Varmaan ihan höhlää purnata tämmöisestä. Samalla olen tietysti kiitollinen, ettei tällä hetkellä ole tämän isompia huolia. Mitä nyt esikoinenkin sai flunssan. Niin, että täälläpä sitten niiskutellaan, kahteen pekkaan.
Mutta uutisissa kerrottiin surullinen uutinen, että Leena Palotie on kuollut, ja hänellä olisi kyllä varmasti vielä ollut työsarkaa jäljellä. Nyt meillä on taas yksi akateemikko vähemmän.

6 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Bambupuikkoja voi muuten huoletta hienolla hiekkapaperilla hioa terävämmäksi. Kaikki omat bambuni ovat teroitettuja :)

Katri kirjoitti...

Oletko koskaan kokeillut pitsipuikkoja, niissä on terävät kärjet.

Luin juuri tuosta Leena Palotien kuolemasta. Samaa mieltä olen, hänellä olisi varmasti ollut vielä paljon annettavaa urallaan.

Villiviini kirjoitti...

Samaa katselin eilen kaupassa, jossa oli pakkaus Novitan trendivärisiä virkkuuneuloja. Mitä isompi koko, sitä töpömpi pää ja varsikin vielä olemattoman lyhyt. Kauppaan jäivät.

Luin, että Leena Palotie menehtyi luusyöpään. Hänellä ehkä olisi ollut vielä paljon annettavaa, mutta harvinaisen paljon hän ehti kuitenkin antaakin.

Pami kirjoitti...

Minäkin suren täällä Palotien kuolemaa! Tosi tärkeä ihminen!

Ja puikkojen päitä olen raivonnut monta vuotta, mutta en ole asiaa maininnut koskaan, kun olen vaan tullut siihen tulokseen, että niin sen vain pitää olla! :-) (Joku puikkojen suunnittelija voisi löytää tästä markkinaraon!)

Neili kirjoitti...

Otan uusiksi, kun tuli niin paljon virheitä.

Eli pitsipuikot ovat teräviä.

Olen muutamat puupuikot teroittanut kynänteroittajalla ja sileyttänyt hiekkapaperilla.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Niinpä niin. Minä olen tähän puikko-brobleemiin törmännyt vasta nyt, kun yleensä käytän mieluummin ohuita puikkoja ja lankoja. Nyt ovat vain nuo paksut langat olleet niin kauan muotia, että monet mukavannäköiset mallit on niille suunniteltuja...
Bambupuikoista taas minä en jostain syystä tykkää, enkä semmoisiin pyöröversioina ole edes tutustunut. Taidan tykätä siitä, että puikot ovat hiukka painavat. Nuo harmaat luontuisivat käsiini parhaiten - jos olisivat teräviä...