perjantaina, helmikuuta 26, 2010

Pistelyiden nykyinen vaihe

Eilen oli taas pistelymaraton-ilta. En viitsinyt ottaa tällä kertaa "ennen"-kuvaa, kun näiden eteneminen on sen verran hidasta.
Yhden-yli-pistely on joka tapauksessa nyt tässä vaiheessa: Lähikuvassa näyttää, että olisi pitkälläkin, mutta ei sentään. Laajempi todellisuushan on nimittäin tämä:
Eli aika yksinäinen on vielä bilettävä pariskunta, mutta eiköhän tuo ympäristö tuosta vähin erin rakennu. Yhden langan yli pistely on kyllä aika hidasta hommaa. Virheet on lähes mahdoton korjata, varsinkin jos ovat keskellä kuviota. Mutta sinnikkäästi eteenpäin vain!
(Työn kangas ei muuten suinkaan ole mitään harvaa säkkikangasta, niinkuin yläkuvasta voisi päätellä, vaan ihan on tiivistä pellavaa.)
Tämä panda onkin sitten se joutuisampi:
Haaveilen saavani tämän nyt viikonloppuna valmiiksi, että voisin aloittaa maaliskuussa uusia töitä "puhtaalta pöydältä". (Tai ainakin puhtaammalta. Tuota yhden-yli-pistelyä kun en suunnittele kovin nopeasti tekeväni. Se saa olla taustalla menossa hyvän aikaa ja tulla käsille aina, kun kohdalle osuu aurinkoinen päivä ja hyvä näkyvyys.)
Neule- ja virkkaustöiden aloitustakin olen vielä säästellyt. Toivon tekeväni niitä sitten maaliskuussa oikein urakalla, että olisi jotain punnittavaa tuolla langankulutuspuolella.
Toivottavasti ei vain flunssa tule sotkemaan suunnitelmiani. Isäntä ja yksi pojista olivat tänään sairauslomalla, melkoisessa räkätaudissa. Minä puolestani tein piskin kanssa pitkän flunssantorjuntalenkin!
Tänään tulee muuten telkkarista - jälleen kerran - suosikkileffani nro 1 eli Miehuuskoe. Tämä onkin aika ylenpalttista, kun eilen tuli toinen suosikkileffani Piano!
Mutta mikä soikaan päässä? Maanantaista asti Kallio-sarjassa käytetty 22-Pistepirkon sinänsä lumoava musiikki, joka on kai liiankin lumoava, koskapa huomaan sitä hyräileväni pitkin viikkoa. Kunnes on taas sarjan seuraavan osan aika :).
Nyt lienee paikallaan toivottaa hyviä hiihtokelejä, itse kullekin. Lunta ainakin sataa lisää koko ajan taas. Saas nähdä, onko ensi talvi sitten vallan lumeton!

3 kommenttia:

Eila kirjoitti...

yhden yli pistely..huh! Taitais olla liian vaativaa minulle. Vaan "tavallinen" pistely on kyllä mukavaa, nyt teen pääsiäisliinaa ja tuskin maltan odottaa sen valmistumista mutta eipä sitä illassaan kovin paljon tehtyä saa joten malttaa pitää.
Piano-elokuva on kyllä hieno, eilinen lähetysaika vaan minulle illantorkulla liian myöhä.

Lumiruusu kirjoitti...

Olen kokeillut tuota yhden yli pistelyä siinä
Tralalan Maatuska-mallissa.Tein sen floballe mutta silti oli purkaminen vaikeaa ellei mahdotonta.
Olen tehnyt nyt kaksi mummoa joista toinen on hiukan liian pyöreä ja toinen taas pienempi kuin mallissa :D
Toisaalta ovathan mummot ja me kaikki muutkin ihan erinäköisiä ja kokoisia.
Pandamalli on tosi kiva ,mistä olet hankkinut sen?

Villiviini kirjoitti...

Tuo yhden yli pistely toi elävästi mieleen ihanan ison pellavaliinan, johon piti tehdä kukkaiskranssi. Olisi kiva tietää, missä se kangas nyt on. Itseni tuntien varmaan hyvässä tallessa jossain kiinteistön alueella. Valmista liinaa siitä ei ainakaan koskaan tullut. Siksi kunnioituksesta syvä kumarrukseni! Mukavia hiihtokelejä1