lauantaina, marraskuuta 28, 2009

Jauhopeukalon lisäksi minulta puuttuu viherpeukalo, joten ainahan se on muka va julkistaa, kun joku kukka alkaa meilläkin kukkia: Pääasiassahan ne ovat nämä kaktukset, amaryllikset ja kiinanruusu, joiden hoitamisen salaisuus taitaa olla se, ettei niitä saa "tukehduttaa rakkauteen", eli ylenmääräiseen kasteluun.
Tämä kaktus on anopilta pistokkaana saatu, ja siitä on mitä upeimmat, kangasmaiset kukat.

3 kommenttia:

Ritu kirjoitti...

Sama kaktus kukkii meilläkin, tosin punaisena. Viskaan sen aina kesäksi pöpelikköön ulos ja "unohdan" sinne. Se on parasta hoitoa.

Mari kirjoitti...

Minä olen näemmä onnistunut tuon samaisen kaktuksen lopullisesti tappamaan. Anoppi toi sen kolme vuotta sitten, mutta nyt näkyy vetelevän viimeisiään. Ei sitä kasteltu ole muuta kuin joskus, mutta minä olen sitä mieltä, että minun tuottamassani uloshengityksessä on jotain sellaista, mistä kasvit eivät tykkää ja siksi eivät viihdy kanssani samoissa tiloissa. ;) Tosin itsekin olen niin monelle kukalle allerginen, että joudumme kukkien kanssa kilpailemaan, kumpi meistä kuukahtaa aiemmin... ;)

Raisa kirjoitti...

Jeps, mullakin kukkii kaktus komeasti :) Muut kukat on kuoleman partaalla, mutta sitähän se, täytyy jonkunlainen tasapaino säilyttää ;)

Raisa