tiistaina, kesäkuuta 30, 2009

Maakuntamatkuetta

Sunnuntaina kävimme "kesän pakollisen kesäteatterireissun". Mummut tulivat pitämään seuraa esikoisellemme, ja me muut käväisimme Pinsiö-Seuran teatteriretkellä Kennonnokan kesäteatteriin, katsomaan Kummitehtaan Karmenia. Eihän me muuten, mutta kun kylän oma laulava taksikuski oli yhdessä pääosassa: näytteli komeaa ja tavoiteltua koski-insinööriä ;). Hauska näytelmä, paljon Nokian paikallisväriä ja katetussa katsomossa helteelläkin hyvin miellyttävä katsoa.
Tänään esikoinen lähti kehitysvammaisten leirille, ja me muut päätimme suunnata kesäiselle kotiseutukierrokselle Hämeenkyrön maisemiin.
Yrjölän tilalta ostettiin iso laatikollinen mansikoita ja tilan omien lampaiden villasta kehrättyä lankaa:
Pylsyn tilan maisemakahvilassa kävimme taas päivittelemässä kauniita hämeenkyröläismaisemia: Ja joimme tietysti teet ja mehut kera talon ihanan mustikkapiirakan (ja neiti otti vastapaistetun munkin.)
Tilalla oli jälleen upeita taidenäyttelyitä: maalauksia, tekstiili- ja puutöitä. Upeita huovutuksia:
Sydämen mukanaan vieviä silkkimaalauksia:
Ja paljon muuta. Jos ajelet Sillanpään maisemille päin, kannattaa poiketa! Pikkutuomisia ostimme vain, Pellava-Mustia koiran ravintolisäksi ja Pellavasaippuaa:
(Fantasia-aiheista silkkimaalausta ja huovutettua kettuseinävaatetta olisi kanssa tehnyt mieli, mutta kun seinät ovat niin tupaten täynnä nyt jo... No, tunnustettakoon, että yhteystietolaput otin kyllä, vastaisuuden varalle.)
Syömässä kävimme Frantsilan yrttitilan Kehäkukassa, kasvisravintolassa. Perhelounas oli 24 €, joten sitä voi myös lämpimästi suositella. Ja oli hyvää!
Ikatasta (Ikaalisten taide- ja käsityöoppilaitoksesta) oli nuoria käsityöläisiä pitämässä pihakojussa työnäytöstä takomisesta ja lasinsulatuksesta. Sieltä olisi tietysti tehnyt mieli vaikka mitä, mutta nämä lasiset kärpässienet ostin korviini kesäkorviksiksi:
Lapset bloggasivat lähtöä tekevän M/S Purimon, ja mielivät mukaan. Täytynee tehdä heidän kanssaan sisävesireissu vielä tänä kesänä:
Hmm, ja nyt muutama rutinan sana, jotka hypätkööt yli ne, jotka rakastavat rantsussa löhöilyä: Miksi se on meillä Suomessa niin, että hellepäivistä pitää "nauttia", eli valittaa ei saa, ja sadepäivistä pitäisi sitten valittaa, vaikka niistä tykkäisikin?
Oikeasti tämä yhtäjaksoinen helle alkaa tosissaan ottaa pumpun päälle. Viimeyökin oli jo levoton, kun rytmihäiriöt herättivät vähän väliä. Kun se vasen eteinen löi taas viime kontrollissa 260 kertaa minuutissa, niin aika säpinä on meikäläisen sydämessä jo normaalioloissakin, vaikka kaikki lyönnit eivät - Luojan kiitos - lääkkeiden ansiosta kammioon asti johdukaan. Sormet ovat kuin nakkimakkarat, ja kengät eivät mahdu jalkaan. Kädet kyynerpäitä myöten ristissä olen, ettei tulisi sairaalareissua helteiden vuoksi.
Sori, jos olen ilonpilaaja...

7 kommenttia:

tuulis kirjoitti...

Teillä on ollut mukava retki :D

Joo, kyllä liika on liikaa tuossakin auringonpaisteessa, meillä oli viime viikko ma-pe tosi kuumaa, niin pe alkoi tuntua että kiitos mulle riittää.
Sunnuntaina sitten satoikin vettä ja ukkosti.
Tänään oli hieman viileämpää ja ihanan lempeä kesätuuli puhalteli, siltikin minulle tuli ahistava olo kun mökkirannassa muutaman risun raivasin pois.

Toivottavasti et joudu sairaalaan.

Mari kirjoitti...

Jos olet minun blogia lukenut, niin tiedät, etten minäkään helteistä tykkää. Ja samaa olen ihmetellyt, että miksi kesästä pitäisi väen vängällä nauttia, jos siitä ei kerta kaikkiaan nauti?! Kun monelle kuumuus on yhtä... no, enpäs viiti papin blogiin kirjoittaa sitä sanaa. ;) Minulla on myös satunnaisesti lieviä rytmihäiriöitä, joita on tutkittu, että ovat ns. normaaleja, koska niitä tulee harvoin, eikä niitä pahimpia tietenkään sattunut minulle silloin, kun tutkimusta tehtiin. Kuitenkin aika ajoin tulee kausia, jolloin rytmit ovat ihan sekaisin, ja silloin sen kyllä tuntee ja olo menee todella heikoksi, ja nuo kaudet saattavat kestää useita viikkoja. Minulla kuumuus laukaisi nyt häiriöt, mutta onneksi sain silloin tutkimusten yhteydessä lääkkeen, jolla sainkin nyt rytmit kohdilleen. Ajattelin tuolloin sinua, että mitenkähän sinuun mahtaa helteet vaikuttaa. :( Emmekä taatusti ole ainoita, ketkä tästä kärsivät! Kyllä sääliksi käy niitäkin, jotka ovat raskaana näin kesäaikaan!

Onneksi siitä voi olla varma, että ilmat viilenevät ennemmin tai myöhemmin!

Anonyymi kirjoitti...

Nykyisin voin jo valittaa kesän kuumuutta, jota todella inhoan. Kerron kyllä kaikille halukkaille, etten koskaan valita talven kylmyyttä.

Mari kirjoitti...

Olen pitkään haaveillut käymisestä Frantsilan yrttitilalla. En ole pelkkäkasvissyöjä, mutta pidän paljon kasviksista,olen joskus hankkinut Frantsilan kasviskeittokirjan. Pidän mielessä nuo kehut paikan suhteen ja jos siellä päin liikun, niin taatusti käyn siellä syömässä :)

intsu kirjoitti...

Joo,minäkin ihmettelen,että miksi ei saa sanoa,jos on liian kuuma. Sanovat,että kyllä talvella sitten on kylmää. Ikäänkuin säät olisivat vaan ääripäissä,eikä sopivia ilmoja olisi. Pumpun pälle nää säät käy ja sanos muuta tätä turvotusta!!
Mutta hieno reissu teillä! Frantsilassa olen minäkin käynyt. Olenko kertonut muuten,että mieheni veljen vaimo on kotoisin Vammalasta eli nykyisin sieltä Sastamalasta! Ja olen kertonut,että on minulla muitakin tuttuja sielläpäin.

Katri kirjoitti...

Oli teillä mukava retki, koti-Suomessa on paljon mukavaa nähtävää!

Vaikka lämpimistä keleistä pidän (nyt tosin liikutaan niillä rajoilla, että pidänkö vai en, kun ei öisinkään sisätilat viilene yhtään), niin en laisinkaan ymmärrä sitä, että helteitä hehkutetaan niin paljon. Onhan se mukava, että välillä on lämminkin, mutta ei se elämä kesän sateisiin tai talven kylmiin keleihin kaadu...

Villiviini kirjoitti...

Onko nuo Pylsyn tilan huovutusten takana olevat iki-ihanat jutut maalauksia vai silkki- vai mitä töitä? Ne kävisivät minun makuuni, mutta onneksi on seinät meilläkin jo niin täynnä, ettei tule kiusausta. Hienoja juttuja kyllä nämä muutkin. Näen sinut sieluni silmillä sienet korvissa, hih-hih.

Toivotaan nyt, että helteet eivät toisi kenellekään meille ikäviä yllätyksiä. Minun rytmihäiriöt kuulemma ovat vaarattomia eikä niitäkään ole onneksi ollut pitkään aikaan (pitäisiköhän jo nyt koputtaa puuta?).