lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Tahdonpa kiittää vastavuoroisesti ja vielä näin julkisestikin Timanttia, joka muisti minua ihanalla yllätyksellä, kun neuloin hänelle tuon violetin Lumiruusun: Kiitos itsellesi, ilo oli kokonaan minun puolellani :)!
Nyt tekisi mieli tehdä lisääkin huiveja, kun ihastuin itsekin tuohon väriin, ja olisi hauska kokeilla muitakin värejä... Pelkäänpä, että fufot jäävät siis lapsipuolen asemaan tässä tapauksessa.

Lapsilta päättyi koulu, ja tunnelma on jotensakin aggressiivinen täällä. Selvästikin on jännittänyt, varsinkin toiseksi nuorimmaista, sekä kevätjuhlanäytelmä, että ilmeisesti todistus myös. Opettaja oli "uhkaillut" koko luokkaa luokallejäämisellä, ja näemmä tämä meidän pikkumies oli ottanut sen tosissaan. Repsukka: 3.-luokkalainen, ja seiskan oppilas (enkku peräti 9, eli oppimisresursseja kyllä on, kunhan motivaatiota löytyy), eli ei hätäpäivää siinä suhteessa, mutta hän ottaa opettajan jutut aina tosissaan...
Pikkuneiti, tokaluokkalainen, sai muuten "täydellisen" todistuksen, mutta yhteistyökykyrasti oli asteikon puolivälissä. Hmm. Tullut siis ilmeisesti äitiinsä, sooloilija...
Autistiesikoisemme sai siis päästötodistuksensa, sanallisen, koskapa oli erityisoppilas, ja sisällöltään sellaisen, kuin autismi antaa olettaa, eli yhteistyötaidoissa ja ohjeiden vastaanotossa on puutteita.
Toiseksi vanhin poika onkin pärjännyt koulussa "aina" hyvin, lukuunottamatta paria ensimmäistä kouluvuotta, kun hän ei ollenkaan ymmärtänyt, miksi piti opiskella. Silloin aloimme harrastaa lahjontaa ja kiristystä ihan sumeilematta, ja opettajan kanssa yhteistyönä, koska opettajan(kin) mukaan lapsi oli klassinen alisuoriutuja. Laitoimme uuden pleikkaripelin ehdoksi 3 ysiä joulutodistukseen, ja kas, niin tapahtui :D. - Samaa konstia ei toki sovi käyttää, jos lapsella ei selvästikään ole oppimisedellytyksiä.
Ihanaa, että lapsilla alkaa loma. Kyllä he ovat sen ansainneet. Taksikuljetuksessa kun vielä ovat kaikki, niin varsinkin isommilla on ollut todella pitkät koulupäivät: lähtevät siinä 7:n korvilla ja tulevat kotiin usein klo 16 tienoilla...
Mutta nyt arska paistaa, ja tää lähtee voitelemaan itsensä suojakertoimella nro 30 ja menee ulos puolivarjoon tekemään käsitöitä :).

2 kommenttia:

Ritu kirjoitti...

Loma alkoi täälläkin ja oikein helteisesti :) Tottakai kolmasluokkalainen ottaa opettajan "uhkailut" tosissaan ! En hyväksy tuollaista, vaikka olen kyllä itsekin sortunut neljännesvuosisatasen urani aikana kaikenlaisiin uhkailuihin. Varsinkin, kun saa samasta asiasta jankuttaa sata kertaa. Mulla on vielä kouluvaihde päällä näköjään :) Mutta onnena teidän jokaiselle tenavalle ja nauttikaa kesästä !

Ritu kirjoitti...

Mun täytyy vielä tulla kertomaan, että se minun tuplaluokan vetäminen helpottui huomattavasti, kun opettajaksi opiskeleva poikani tuli täksi viikoksi ilmaistyövoimaksi toiseen luokkaan. Tätä ei sitten kerrota ammattiyhdistykselle :) Lisäksi eräs oppilaani äiti kävi kaksi kertaa/lk lukemassa satuja. Että hyvin sitä jaksoi ja ennätti askarrellakin. Vastuuhan oli tietysti minulla, mutta käytännön työ sujui aika sutjakkaasti noilla järjestelyillä. Mutta nyt askarrellaan sitten lomalaisen innolla !