keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009

Eilen tuli osa kirjaostoksistani. Ompelua ("Ihanat mekot ja tunikat", "Nukke" ja "Tildan kevät"): Ihana-lehden kirja-arvioissa mainittiin tuosta alunperin japanilaisesta tunika- ja mekkokirjasta, että kokonumerot siinä loppuvat kokoon 40. (Japanilaisethan ovat tunnetusti pieniä ja siroja.) Vaatteet on myös suunniteltu "vain" n. 160-senttisille naisille.
Nopealla vilkaisulla näyttää siltä, että kaavojen suurentaminen omatoimisesti on varsin vaivatonta, koskapa mallit ovat hyvin yksinkertaisia. Pituus puolestaan tuskin on suurikaan ongelma, sillä kirjassa juuri mainitaan, että pituudet voi kukin sovittaa omiin mittoihinsa. (Ja minullahan tuota pituutta on vain hiukan yli 160, joten hyvin pyyhkii.)
Vaatteet ovat hyvin suoralinjaisia ja väljiä, ja niissä pääsevät kauniit kankaat hyvin oikeuksiinsa. Erittäin houkuttelevia malleja. Kunhan vain ehtisi käydä käsiksi...
"Nukke"-kirja olikin minulle kirjastosta tuttu, mutta koskapa oli erittäin edullinen (5,95 €), ostin senkin itselleni. Erittäin käyttökelpoisia nukkevinkkejä siellä on, sekä nukkejen valmistukseen, että käyttöön. Pyhäkoulukäyttöön ovat omiaan, mutta taideprojekteihin myös.
"Tildan kevättä" himoitsin jo pitkään, ja nyt sen sitten ostin, vaikka pääsiäinen menikin jo :). Toisaalta kirjan hahmoja (pääasiassa pupuja ja lintuja) voi ihan hyvin käyttää koska vain, ja jos väkertämisen vaivan näkee, niin tuskin niitä kannattaa vain lyhyen pääsiäisjuhlan ajaksi esille nostaa.
Tässä vasemmalla sitten tuo kalliimmanpuoleinen (30,95 €!) hankintani:
- Jos tulisi papinkin luettua Raamattua, kun on tarpeeksi hauskaan muotoon painettu.
Ja kuvassa oikealla kirjaston kirja, eli sain näin nopeasti tuonkin hyppysiini, vaikka olikin vasta hankittavien listalla, kun sen parisen viikkoa sitten varaukseen laitoin. Ja sehän ei maksanut kuin varausmaksun 0,80 €, joten eläköön Suomen loistava kirjastolaitos!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huoli alkaa olla suuri, sillä paketti on ollut matkalla jo vaikka kuinka ja kauan.... Toivottavasti tulee perille pian!!!!! Jos ei niin sitten täytyy ilahduttaa sinua uudella - vaikka sitten kirjatulla kuorella!
Iloa tähän päivään ja aurinkoa :D
SRPYysi