tiistaina, tammikuuta 06, 2009

Loppiaisen lumipyryä

Vietämme viimeistä lomapäivää. Isäntä oli jo eilen töissä, ja lasten koulu alkaa huomenna, ja minunkin aikaisemmat aamuheräämiseni sitä myöten - toivon mukaan. Nyt vapailla olen saanut nukkua niin pitkään kuin huvittaa, mikä on usein klo 9.30:een asti. Huomenna pitäisikin sitten, ykskaks yllättäen, päästä ylös jo 6.45, jotta lapset pääsevät ajoissa kouluun. Toiseksi vanhin jo laittaa itsensä itsenäisesti matkaan, ja hänen taksinsakin käväisee tässä useimpina aamuina jo klo 7. Vanhin, autistimme, tarvitsee enemmän tukea, että tulee aamupesut tehtyä ja oikeat vaatteet päälle - ja että kaveri yleensä huomaa mennä taksiin...

Kävimme isännän ja esikoisen kanssa loppiaismessussa kyläkirkossamme. Olikin oikein mielenkiintoinen jumalanpalvelus. Laulettiin harvoin käytettyjä loppiaisvirsiä (joita osasin hävettävän huonosti). Saarna oli mielenkiintoinen pohdinta Stendhalin syndrooma vs. Jerusalemin syndrooma. Ymmärtääkseni pääpointti oli pyhyyden kokemisen aitoudessa.

Päivä on mennyt joulukoristeita siivotessa (joulukuusi riisuttaneen - nuorimman pojan pyynnöstä - vasta viikonloppuna) ja hauskaa/traagista sveitsiläistä elokuvaa Syksyn säteilyä TV2:lta katsellessa (upeita kirjailtuja alusvaatteita tehtiin siinä!) Kun tänään tapitan vielä illan kuluessa Dibleyn kirkkoherran ja Metsolat, niin eiköhän Merlin-pistelykin taas jonkin verran kehity. Helmoissa vielä ollaan:
Tuota taustakangasta on kehuttu, ja tykkään siitä kovasti itsekin. Ostin sen muistaakseni joko Käsityökorista tai Kirjokkaasta, vaan enpä nyt sitä kummastakaan löytänyt. Itsekin voisi noita värjäyksiä tehdä, vaan olen siihen mahdottoman laiska. Se kun on sottaista ja myrkyllistäkin puuhaa, ja minulla on sellaisia värejä, että ne täytyy kiinnittää keittämällä, mikä on vähän kenkkua keittiössä, ruokatavaroiden läheisyydessä. No, katsotaan.
Patsku ottaa lunkisti nämä pyhät:
Eilen Pinsiön iltataivas oikein paloi (olisikohan velho-Merlin ollut asialla):
Niinpä sitten pakkaset lauhtuivatkin roimasti ja tuli tännekin tämän talven ensimmäinen pyry, mikä tuntui vaihteeksi oikein mukavalta.
Ja meikäläisen vanhenemispäiväkin tässä lähenee, ja on tarkalleen ottaen perjantaina: 43 v. sitten, jestas! (Enkä näytä päivääkään yli 50-vuotiaalta, heh-heh.)

4 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Onneksi olkoon, perästä tullaan :-)

Ihanan värinen taivas!!

Meillä lapset osaavat lähteä hyvin itsenäisesti kouluun, mutta herään aina viimeistään 6.45 keittämään miehelle kahvit. Paitsi sunnuntaisin. Ja silloin kun olen töissä ja pitää olla työpaikalla viimeistään kello 8, mies saa keittää itse kahvinsa. Minä juon aamukahvit vasta työpaikalla. On meinaan tunnin ajomatka, niin ei paljon aamulla jaksa ylimääräisiä turata, kunhan vaan vaatteet saa kunnolla päälle :-) Olen joskus ollut työpaikalla paita nurinpäinkin...

tuulis kirjoitti...

heippa, haastoin sinut, käy kurkkaamassa blogissani haastetta. :D

Mari kirjoitti...

Onnea jo etukäteen syntymäpäivän johdosta! :) Olet syntynyt samana päivän kuin äitini, mutta 22 vuotta myöhemmin. :) Merlin edistyy hienosti, ja tuo iltarusko on aivan upea!

Ninnu kirjoitti...

Suloinen Patsku! :)
Mukavaa tulla vierailemaan teknisesti toimimaan blogiin. Meillä kun vuodatuksen puolella tekniikka temppuilee uusien päivitysten takia...

Ihana tuo Pinsiön iltataivas!