torstaina, lokakuuta 16, 2008

Postia Ristipistoystävältä ja muuta kivaa

Tämä alkaa kuin "se tavallinen tarina": aamulla satoi kaatamalla (sataa edelleen). Lapset olivat pahalla tuulella, pakotettuina sisälläoloon (ovat edelleen...) Onneksi sentään vanhin lapsista pääsi isän mukana töihin. Syysloma menee sillä tavalla sutjakammin. Voiko siis mikään piristää tätä päivää?
Voi: posti!
Salainen Ristipistoystävä muisti minua upealla lähetyksellä, jossa tulevat esille syksyn kauneimmat värit:
Kirjeessä oli siis Mains & Merveilles Point de Croix n:o 68, jossa on mm. suloisia luontoaiheisia malleja sekä iloisia lapsi- ja kissa-aiheita. Lisäksi kaunista vihreänsävyistä pellavakangasta ja vaaleansinireunaista sekä punaista aidanauhaa. Hauskaa, että mitään näistä ei ollut minulla ennestään! Kiitos kovasti, ystävä kallis!

Toipa posti myös oman Violarium-heräteostotilaukseni, jonka uskaltaa näyttää, koskapa on kokonaisuudessaan omaan käyttöön:
Kun posti toi tänään myös Glorian Antiikin uusimman numeron, luettavaa totta tosiaan riittää pitkäksi aikaa, pitkien sadepäivien iloksi! Enhän minä tosin näistä varsinaisesti LUE muuta kuin tuota Antiikki-lehteä. Mutta onhan muissa selkeät kuvat ja mallit.
Olen kuitenkin huomannut, että kun aikansa tuijottelee vieraskielisten käsityölehtien kuvatekstejä ja sitten myös artikkeleita, niistä alkaa ymmärtää jotain. Ainakin hollannin- ja espanjankielisten lehtien kirjoituksista olen sillä tavalla ottanut selvää, vaikken ole varsinaisesti opiskellutkaan kuin englantia, ruotsia ja saksaa (ja teologisessa kreikkaa, hepreaa ja latinaa - joista en käytön puutteen vuoksi muista enää kuin joitakin sanoja tai fraaseja). Uteliaisuus on aikamoinen kannustin selville saamiseen, vaikka kieli olisikin outo!
Secret Wool muisti taas sukkaklubi-langalla:
Joka onkin todella kauniin väristä!
Sainkin juuri sopivasti tänään valmiiksi nämä perussukat:
Jotka taas kerran menevät tietysti Sukkasadon Heinälatoon. Lanka on Marelolta arvontavoittona saatua herkullisen vadelmanpunaista Seitsemää Veljestä. Sukat valmistuivatkin tänään nopsaan, samalla, kun tuijotin miltei peräjälkeen film noir -elokuvan "Arpi" ja amerikkalaisen salapoliisisarjan (jossa ovat ne pappi ja nunna pääosassa - mikähän sen nimi nyt olikaan...) sekä Derrikin. Sanoinkin isännälle, että alkaa kohta tuo rikollinen mielenlaatu tulla turhankin tutuksi, kun on viettänyt puoli päivää moisten parissa. Vaan tulipahan tehtyä nuo sukat (ja "vaate"-aiheisen ristipistovaihdon paketti valmistui, mutta kuva siitä vasta, kun se on päässyt perille).
Ai niin, ja sitten uusi Sayni kävi tervehtimässä tuolla vuodatuksen puolella olevassa blogissani. Oikein ihmettelinkin, kun sähköpostini avasin, että kuka siellekin puolelle on eksynyt, kun en ole "näyttelyäni" taas pitkään aikaan päivittänyt. Viestistä tuli oikein positiivisen odottava tunnelma!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla että lahja miellytti :) terkuin, SRPY

Aija kirjoitti...

Asustin joku aika sitten viisi vuotta Hollannissa ja voin todeta, että sen kielen lukemisen oppimiseen ei muuta tarvitakaan kuin englantia, ruotsia ja saksaa. Korisevan puheen ymmärtäminen onkin sitten jo ihan toinen juttu!

Ihania paketteja olet saanut sateisen päivän piristykseksi.

minä kirjoitti...

Tämmöinen käsitys minullekin tosiaan on tullut, Aija!

Matleena kirjoitti...

Sinulle sitä tuota kivaa postia tulee kai melkein joka päivä! ;) Ja vastineeksi tietenkin lähetät itsekin. Itellassa varmaan ollaan tyytyväisiä! ;D