maanantaina, elokuuta 11, 2008

Poikaset lennähtävät pesistään taas

Nyt on sitten koulutie kompasteltu alkuun! Tenavat eivät kompastelleet, mutta bussiyhtiö kylläkin. Pikkuneiti sanoi jo 8:15, että jännittää, ja täytyy päästä bussipysäkille odottamaan. Laitoin pienemmät matkaan ja katselin, että bussia ei sitten näykään (olisi pitänyt tulla puolen aikoihin.) Onneksi meiltä näkyy pysäkille, että pystyy seuraamaan tilannetta.
Saatoin isommat pojat taksille samalle pysäkille 9:ksi, vaan bussia ei edelleenkään näy. Naapurit hurauttelivat ohi lapset kyydissä, meillä oli 2 omaa ja 2 naapurin tenavaa bussipysäkillä odottamassa. - Vaan omaa autoa ei minulla tätä nykyä ole, kun en käy töissä.
Hätäpäissäni soitin isännälle - yli 10 km:n päähän - että pääsisiköhän lapsia kyytimään. Sitten mukava naapuri ison pakettiautonsa kanssa tuli hätiin ja kuljetti lapsukaiset autonsa takakontissa, moottorisahojen ja muiden tykötarpeiden joukossa, kouluun.
Että semmoinen aamu.
Soitin tosi vihaisena bussiyhtiölle, jossa vakuuteltiin, että kaikki on kunnossa ja valituksia ei ole tullut. Kyllä se bussikin sieltä sitten tuli. Klo 9:10 se oli meidän kohdalla, 3 km:n päässä koulusta, kun koulu alkoi klo 9! Voi pojat, mikä eka aamu. Ja vettä satoi tietysti kuin aisaa. Onneksi tehtiin kylälle bussikatos vuosi-pari sitten (isännän johdolla, täytyy rinta kaarella todeta...)
No, nyt on sitten kiukku purettu, ja voin keskittyä tähän "oman ajan" viettoon. Kohtahan tenavat alkavat koulutakseista tiehaaraan tippua, uusine lukujärjestyksineen ja päälystettävine kirjoineen.
Tämmöiset ATC:t Annen :een:Aiheena oli "Linnut", kuten nokkela voi kuvista päätellä. Niin vain syksyn värit jo kuviin hiipivät! Ja tulipa niihin jo enteilevästi piirrettyä lehdettömiä oksiakin.

Taidanpa jatkaa ATC-korttien merkeissä, kun Nallukan syyskuun vaihdot ovat vielä korttejaan vailla. Kerta kaikkiaan loistavaa koulunalkupäivää kaikille, joilla urakka alkoi tänään tai alkaa lähipäivinä! Olen kovasti hengessä mukana! - Niin, ja autoilijat: Varokaa niitä pikkuisia!

2 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Kiva, kun osallistuit. Minä osallistun sinun tulevaan kalenteriin myös nroilla 6 ja 16. Niin ja osoite löytyy, kunhan kaivelen. Meijänkin Renja meni kahdeksannelle luokalle. Huomenna pitää tulla ajoissa töihin, kun pitää käyttää yhtä potilasta keskussairaalassa. Jotta tämmöisiäkin töitä sihteerillä :)

Liisa kirjoitti...

Meijän likka koulu alkaa huomenna. Jännittää niin likkaa kuin minuakin.

Joo nuo kursosithan on jokaisen käytettävissä, että ei mitään hämminkiä.