tiistaina, elokuuta 05, 2008

Arvonta viidennellätoistatuhannennella...

Laitetaanpas taas blogiarvonta liikkeelle, kun näyttää olevan enää vajaa 1000 kävijää vaille 15 000, eli juuri sopivasti tällaisen "urakan" toteuttamiseen. Nyt tehtävä ei olekaan välttämättä helppo, mutta syntynyt akuutista tarpeesta:
Eli kerropa minulle paras marjareseptisi!
Liitä reseptisi tämän postauksen kommenttiin. (Pensaistasyömiskehotus ei muuten taida olla resepti?)
Reseptin kertoneiden - ja yhteystietonsa, l. blogi- tai sähköpostiosoitteensa jättäneiden - kesken arvotaan sitten jotain mielenkiintoista, joka paljastetaan vähän myöhemmin. (Ainakin siihen näyttäisi sisältyvän "marjaisen" näköisiä helmiä ja nauhoja...) Ja arvontahan menee poikki, kun laskuri ylittää 15 000.

Odotan täällä vesi kielellä ja pensaat täynnä valkoisia, vihreitä, punaisia ja mustia viinimarjoja, karviaisia, vadelmia...
myspace layout codes

22 kommenttia:

san kirjoitti...

Söimme viime viikonloppuna valko-, puna- ja mustaherukoita vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa, ai että!

Suosikkini on kuitenkin superhelppo piimäpiirakka, jota tulee pellillinen kerrallaan. Ja menee pellillinen kerrallaan :D


3kkp sokeria
3kkp piimää
2kkp voisulaa
5kkp vehnäjauhoja
2tl soodaa

Kuivat aineet sekoitetaan ja kaikki sotketaan keskenään rivakasti puuhaarukalla tai vispilällä. Levitetään leivinpaperin päälle uunipellille. Päälle ripotellaan reilulla kädellä esimerkiksi punaherukoita (happamat maut toimivat parhaiten, omena, raparperi, herukat jne. Myös hillo käy). Päälle ripotellaan hiukan sokeria.

Komeus uuniin, 225 astetta, paistetaan kullanruskeaksi. Leikataan paloiksi ja työnnetään ääntä kohti.

nirunaru kirjoitti...

Oi, edellinen laittoikin suosikkipiirakan happamille marjoille, toimii erityisesti puolukan kanssa. Mutta kun kerta sulla vadelmia niin rahkaa, kermavaahtoa, marjoja mieluusti mustikkaa ja vadelmaa sekaisin, lisäksi pieni tilkka sitruunaa jos sattuu olemaan. Nam, lapseni sanovat, että on jopa parempaa kuin jäätelö. Rahkakerma toimii yhtä hyvin pakastetuilla marjoilla kuin myös kerman sijaan creme vanillaa tmv käytettynä

Mari kirjoitti...

Minä syön marjat marjoina, sillä minusta ne ovat sellaisenaan parhaita. Ei sokeria eikä mitään muutakaan (ja pakastankin marjat ehdottomasti ilman sokeria!). Tuoreena, suoraan pensaasta tai metsästä, tai myös torilta haettu kelpaa. :) Ei marjoja kannata pilata sotkemalla niitä leivonnaisiin tai kiisseleihin. ;) Jos johonkin laitan lisukkeeksi, niin sitten maustamattomaan jugurttiin (ilman sokeria edelleen) tai rahkan sekaan (edelleen ilman sokeria, kermaa tai muita mausteita). Nami! :)

Ai niin, en halua osallistua arvontaan, mutta halusin kertoa vain parhaan "reseptini". :)

lena kirjoitti...

Paras marja"reseptini" on että otan turkkilaista jogurttia ja sekoitan siihen pakastetut marjat, mielummin mustikoita. Maistuu niin hyvältä!

kotkotin kirjoitti...

Rommi-ruukku(kieletty lapsilta)
1/3 osa marjoja,hedelmiä
1/3 osa sokeria
1/3 osa rommia ALC% 40

Lado lasipurkkiin / ruukkuun kerroksittäin marjoja hedelmiä, sekoita sokeri rommiin ja peitä marjat/hedelmät rommi-sokeriseoksella.Säilytä viileäsä. On hyvää sellaisena jäätelön kanssa tai köyhienritarien päällä kermavaahdon kanssa parin kuukauden kuluttua. Tulee myös hyvä
jouluinen kakku kun korvaat taatelit rommi-ruukun sisällöllä.
Voit lisätä eri aikaa lajikkeita ruukkuun, esim luumut, kirsikat, omenat, karviaiset , vadelmat ja karhunvatukat sitä mukaan kun ne kypsyy ja lisäyksen jälkeen vähän sekoita lusikalla sisältöä tai jätät selvät kerrokset ruukkuun.
aina kun lisäät ruukkuun hedelmiä/marjoja lisää myös suhteessa rommi-sokeriseosta.

Reetta kirjoitti...

Tämä on ainakin tosi herkullista :
Mansikkapiirakka:
2½ dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1dl sokeria

½ tl vaniliinisokeria

2dl piimää,kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia

1dl öljyä

1 kanamuna

Täyte:

3-4 dl mansikoita (tai niin paljon kuin päälle mahtuu :))

1.voitele piirakkavuoka

2.laita vehnäjauhot,leivinjauhe,sokeri,ja vaniliinisokeri ja seikoita .

3.Lisää taikinaan piimä,öljy ja kanamuna sekoita nopeasti taikinaksi .

4.kaada taikina vuokaan .Laita mansikat taikinan pinnalle .

6.Paista uunin keskitasossa 25-30 min.

Reetta kirjoitti...

Ja tässä siis blogini :
www.atteeimar.vuodatus.net

Ritu kirjoitti...

Paljon on hyviä ohjeita, tässä yksi:

Jugurtti-mustikkapiirakka

1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ryynejä tai leseitä
1 tl leivinjauhetta

1 muna
1 dl vaniljajugurttia
1 dl sulatettua margariinia
1 tl vaniljasokeria

Ensimmäisen ryhmän aineet sekaisin, samoin toisen ja sitten molemmat yhteen.

Päälle mustikoita tai muita marjoja

Pinnalle

1 muna
2 dl vaniljajugurttia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

200 asteessa noin 35 min.

Nam !

Omii kirjoitti...

Jäisiä punaviinimarjoja ja kinuskikastiketta.

Kinuskikastikkeen ohje:

* 1 dl kuohukermaa
* 0,5 dl sokeria
* 2 rkl siirappia
* 0,5 dl fariinisokeria
* voita

1. Laita kattilaan muut aineet paitsi voi.
2. Sekoita koko ajan, kunnes seos kiehuu. Ota kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
3. Sekoita voinokare hyvin seokseen. Voi kirkastaa kinuskin.

Ja sit vaan marjat pakkasesta suoraan kuppiin ja kuuma kinuskikastike päälle. On HYVÄÄ!!

Ja muuten, ei se mun askartelusoppi enää oo niin siisti ku kuvassa :D Olen siis päässyt sekoittamaan!!

Doris50 kirjoitti...

Tänään kuulin yhden uuden ja nopean reseptin.
Karjalanpiirakka ja marjakiisseli.
Tosi ruokaisa ateria.
Tätä aion ehkä jo huomenna kokeilla.
Tällä hetkellä pidän eniten marja ja vaniljakastike linjasta.

Pilli kirjoitti...

Rättänä eli mustikkakukko

200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1/2 - 1 l mustikoita
1/2 - 1 dl sokeria

Taikina taputellaan uunikulhon pohjalle ja seinämille, osa taikinasta kaulitaan kanneksi mustikoiden päälle.

paistetaan 200 astetta, 1 tunti

Syödään vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön tai .kastikkeen kanssa.

Pami kirjoitti...

En jaksa nyt "parempaa" ohjetta keksiä, mutta marjarahkahan on parasta jälkiruoaksi ja välipalaksi. Ns. parempi versio:

purkki rahkaa
purkki kermaa vaahdotettuna
himppu vaniljasokeria
ja erilaisia marjoja niin paljon kuin tykkää.

Huonommassa versiossa rahkan kanssa on vaikka kevytmaitoa, kunhan jollain vähän rahkaa "lantraa"

Anu kirjoitti...

Paras resepti tuoreille marjoille on:suu auki ja marjat sinne ;) Talvella voi sitten muistella kuinka ihanalta maistui...
Piirakkaa ja kiisseleitä suosittelen toiseksi..

Pirjo kirjoitti...

Mulla on tämmöinen yksinkertainen resaepti, mutta hyvää on. Puolimukillista vasta poimittuja mustikoita, sokeria oman maun mukaan ja kylmää maitoa. Syntyi mustikkamaito.

hannis kirjoitti...

Tuoreet marjat ovat parhaita itsetehdyn maustamattoman jugurtin kanssa.
Jugurtti tehdään seuraavasti:
1-3 litraan kädenlämmintä (miel. aitoa lehmän-) maitoa sekoitetaan purkillinen bulgarianjugurttia. Astia peitetään alumiinifoliolla ja annetaan levätä yön yli. Tuloksena on pehmeä maistuva jugurtti, jonka voi maustaa niillä marjoilla. Hyvää myös fariinisokerin ja kaurahiutaleiden kanssa.

Matleena kirjoitti...

Täältähän löytyi ihania ohjeita, vesi kielelle herahti lukiessa. Mutta pitäähän minunkin jotain tähän rustata ja monesta suosikista taidan nyt valita tämän Mamman marjapiiraan, jota olen tehnyt jo yli 20 vuotta. Aikoinaan eräs mieheni työkaveri sanoi, että hän vosi syödä tätä yksin koko pellillisen. Olin tehnyt kaksinkertaisen annoksen (mansikoista) uunipannulla ja mies vei sen töihin lomalta palatessaan. Ohje on alunperin jossakin lehdessä olleesta Valion mainoksesta.

Mamman marjapiiras (hiukan muunneltu)
Taikina:
150 g voita (margariinikin käy)
1 dl sok.
1 muna
3 dl vehnäjauh.
2 tl leivinjauh.
Täyte:
2 dl kermaviiliä
1/2 dl sok.
1 muna
2 tl van.sok.
1/2 l tai maun mukaan marjoja: puolukoita, herukoita, mustikoita tai mansikoita, joista tulee erityisen herkullinen piirakka

Sekoita rasva ja voi hyvin, lisää muut aineet ja taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja vähän reunoillekin. Sekoita kermaviiliin täytteen muut aineet ja kaada seos taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. On mielestäni parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Matleena kirjoitti...

Höh, piti palata vielä sanomaan, että taikinan teko aloitetaan sekoittamalla rasva ja sokeri hyvin (eikä rasva ja voi). :-DDD

Mireli kirjoitti...

Sen kunniaksi, että kävimme tänään lakassa... :)

Kaura-lakkarahka

1 dl lakkoja
20 g kaurakeksejä
1 rkl kauraleseitä
1 rkl manteleita
1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2 dl maitorahkaa
1/2 tl sokeria

Murskaa keksit rouheeksi. Rouhi mantelit. Sekoita keksien joukkoon mantelirouhe ja leseet.

Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon maitorahka ja sokeri.

Lado lakkoja, muruseosta ja vaniljarahkaa kerroksittain jälkiruokakulhoon.

Lakan asemesta voi varmasti käyttää muitakin marjoja.

Leila kirjoitti...

Vaniljajäätelöä ja tuoreita mansikoita....vielä "luraus" suklaakastiketta...voi, voi kielen vie mennessään!

Leila

Maartsi kirjoitti...

Hyvää hilloa tulee, kun laittaa sekaisin karviaisia ja kesäkurpitsaraastetta ja tekee hillosokeripaketin ohjeen mukaan.

Tiinatuuli kirjoitti...

Itse tykkään kovasti lappapuurosta (eli marjapuurosta/vispipuurosta). Puolukka on se perinteinen, mutta punaviinimarjoista tulee herkkua joten varmasti muistakin (kokeilin joskus mustikkavadelma lappapuuroa - oli hyvää). Mansikastakin onnistuu.

Ohje menee kutakuinkin näin:
1 l vettä
8-10 dl marjaa (mitä vahvempi marja, sitä vähemmän sitä tarvii...)
1,5 dl sokeria
1,5 dl mannaryynejä

eli marjoja keitellään n. 10 min (marjat voi tämän jälkeen siivilöidä halutessaan pois). Lisätään mehuun sokerit ja sekoitetaan mannat mukaan. Keitetään puuroksi n. 10 min. Jäädytetään esim. kylmässä vesihauteessa ja vatkataan eli lapataan sähkövatkaimella kuohkeaksi (mitä kauemmin vatkaa, sitä kuohkeampaa ja parempaa tulee!). Tämän jälkeen nautitaan sokerin ja maidon kera. Ja vielä herkumpaa tulee kun vatkaa samalla mukaan vaniljavaahtoa :P

Päivikki kirjoitti...

Apua, täällä on kerrottu kaikki parhaat. Tuoreet marjat suoraan suuhun, mukaan voi laittaa jäätelöä tai kermakakkua. Aijoin laittaa puneherukkavispipuuron ohjeen mutta se jo löytyykin.