keskiviikkona, elokuuta 06, 2008

Askartelua tenavien kanssa

Eilen illalla askartelin Nallukan junat/höyryveturi -vaihtoon 7 puksuttavaa ATC:ta:

Aluksi luulin, että olisi vaikeaa keksiä, mitä kortteihin laittaa. Lopulta tuli jopa runsaudenpula: oli vaikea päättää, tuleeko taustalle alku laulusta "Meksikon pikajuna" vai "Suhmuran Santra". Päädyin sitten tuohon ensinmainittuun "Helismaahan". Molemmat laulut ovat kanssa jääneet jo lapsena tajuntaan soimaan, isän rallattelemina. Sanat nyt eivät välttämättä ole päässä ihan oikein. - Eivät ne olleet/ole isälläkään, mutta hän aina "sanoittaa" itse matkanvarrella, jollei muista. Usein tulee aika veikeitä värssyjä...
Mutta siis "tenava-askartelua":
Hinttalan museossa on ollut jokusina kesäkeskiviikkoina käsityökahviloita. Tänään oli askartelumehut, eli koruaskartelua lapsille. Pikkuneidin kanssa päätettiin jo aikapäiviä, että sinne myö männään. Oikein ihmettelin, kun nuorin poikakin ilmoitti tänään haluavansa mukaan. Hän kun kysyy aina pyhäkoulustakin kaksi asiaa ennakkoon: eihän siellä tarvitse esittää mitään ja eihän siellä askarrella. - Kysymykset on tosin taidettu oppia isoveljeltä... Mutta on tuolla nuorimmalla pojalla pikkuisen hienomotorisia vaikeuksia ollut. Osittain voipi johtua siitäkin, että on ainoana lapsistamme perinyt tämän minun vasenkätisyyteni. Hänellä vain kesti tosi kauan valita, kumpikätinen hän on. Koruaskartelu sujui tänään kuitenkin oikein mainiosti ja jopa innostuneesti - varsinkin, kun lupasin ostaa palkkioksi munkit ja mehut...
Eli tehtiin korurasia kartongista (taiteltiin ja koristeltiin) ja sitten tehtiin ranne- tai nilkkakoru pujottelemalla puuhelmiä kumilankaan:
Tässä on meidän tenavien korurasiat:Ja tässä korut:
Mukavasti oli muksuja mukana askartelemassa. Laskeskelin, että olisikohan ollut noin 12. Korumateriaalit sai ihan ilmaiseksi, ja meidänkin lapset tekivät vielä toisetkin korut, kun aikaa riitti.
Metsä-aiheinen saapui tänään omiilta:

Kiitos kovasti! Oma osuuteni meni Kotilaiskalle, eli itse tehdyt osat (korttien nimet: "Metsäkämppä", "Tip-tap" ja "Sekametsä":Ja muu "puutavara": Vasi puolestaan lähetti deco-materiaalivaihdon paperipostin:
Kivoja papereita: kiitos!
Ja sitten tunnustan julkisesti, että sähläsin "Roppakaupalla askarteluiloa" -vaihdossa, ja jätin vahingossa sieltä pikku nipun tavaraa pois. Valitettavasti en tiedä, millä nimellä vastaanottaja blogiaan pitää, mutta jos satut lukemaan tätä, niin anteeksi hätäisyyteni, mutta nippu on tulossa nyt jäljestä päin!
Perhe tuossa hopottaa saunaan menoa, joten täytynee osallistua tuohon suomalaiskansalliseen riittiin ja mennä mukaan!
P.S. Jos et vielä ole osallistunut, muista Arvonta.

1 kommentti:

Ritu kirjoitti...

Suloisia nuo lasten askartelut. Sinä kun olet siivekkäiden ystävä, oletko huomannut, että Anne S:n blogissa on linnut-aiheinen atc-vaihto meneillään ?