keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2008

Rimppakinttu ja kukkasaappaat

Olipa hauska tuo eilisiä kyläilijöitä vaivannut "lukihäiriö"! (Ks. edellisen postauksen kommenttiosasto.) Eipä tullut mieleenikään, että joku lukisi "italon" ilotaloksi, mutta tuohan olisi oikeastaan aika hyvä konsti saada uutta ja uteliasta lukijakuntaa, jos viljelisi enemmänkin noita "melkein kiinnostavilta näyttäviä otsikoita" - heh! Toivottavasti erheellisesti lukeneet kumminkin klikkasivat kuvalinkkejä, jotta viimeistään siinä vaiheessa ymmärsivät, mistä on kysymys...
Oma osuuteni kesäloma-aiheiseen :een valmistui eilen. Koskapa vaihto ei ole salainen, laitan tuotoksen jo nyt esille. Kirje lähtee matkaan tänään. Neilin neuleet -blogin emännälle lähteepi.
Pistelyssä Jeremias Rimppakinttu loikkaa sammakkoloikan onkineen, kalastuskapsäkkeineen:
Ja kirjanmerkissähän tuo loikkii:Ja koko vaihto:
Aurinko-pistelypakkauksessa on muuten teksti: "Those who bring Sunshine to the lives of others cannot keep it from themselves." Itse tykkään tuosta mallista, toivottavasti vastaanottaja tykkää myös! Ja tuo korttipohjahan on se semmoinen, jonka voi halutessaan pistellä.
Sitten ne lupaamani kukkasaappaat:
Naapurin emäntä oli kekseliäästi laittanut tämmöisen asetelman postilaatikon alle. Eikö ole ihastuttava!
Joskus olen tuuminut, että vahvin alueeni pappina toimimisessa on aasinsiltojen rakentaminen. Sillä tavalla saa mitkä vain kaksi toisiinsa liittymätöntä asiaa sopimaan puheessaan yhteen - niinkuin nyt Rimppakintun ja saappaat.
Sitten voisinkin kertoa "variksensaappaista", eli miten olen nyt pari päivää harjoitellut ulkona (sorapihallamme) kävelemistä paljain varpain - nautinnollisimpia asioita kesässä, tykkään! Ilmainen hieronta. Ja niin yhdistettiin ylläolevat saappaat ja allaoleva, keinumme katolla istuva varis:
Olemme isännän kanssa ihmetelleet, mikä nyt tuo niin kovasti variksia pihaamme. Tuppaavat kiusaamaan koiraakin, ja nytkin raakkuvat tuossa makuuhuoneen ikkunan alla. Jotain nuo siitä löytävät. Mutta uskaltavat sentään pienemmätkin linnut vielä laskeutua pihallemme:
Täytyypä muistaa pestä pöytä kunnolla ennen seuraavia grillauksia!
Ja lisää saappaisiin liittyviä aasinsiltoja. Eilenhän tuli nimittäin tuo loistava suomalaiselokuva "Gabriel, tule takaisin". Enpä tiennyt/muistanut, että sekin oli Waltarin käsialaa, kuten yllätyksekseni myös "Kulkurin valssi". Ja siitä tulikin johdanto seuraavaan valokuvaan: "Ohdakkeist' astua on orpopojan tie..."
Eilen illalla siinä klo 20:n aikoihin oli tosi voimakas auringonpaiste. Varjot piirtyivät kauniisti pintoihin, joten kun aiemmin oli kuva variksesta, niin pistetään nyt, tasapuolisuuden nimessä, harakasta edes kello ja sen varjo:Pelargoniapöydässämme, ja kukkapenkin liljanvarsissa, ei ole paljon katsomista, mutta varjo on aika hauska:
Lenkillä käytiin katsastamassa taas naapureiden hevosia, kun ne ovat lapsille kovin mieleen. Reitin varrella oli kolmen eri naapurin heppoja/hoitoheppoja. Vielä muutamia kuvia niistä:


Ja nyt tämä tyttö menee väsäämään Muumi- ja Nalle Puh -aiheisiin ATC-rinkeihin kortteja! - Ja eiköhän sitä voisi muutaman ristipistonkin pistellä... (Ja vähän keskeneräisiä fufojakin - löysin muuten sen tumpuntekeleen! Olin pakannut niin hyvin apteekin valkoiseen plastiikkipussiin, etten ollenkaan päältä hoksannut.)

6 kommenttia:

Ritu kirjoitti...

Hei Puikkopappi !

Kiitos ihanaakin ihanammasta kesä-vaihdosta, jonka sain sinulta tänään ! Mahtavat kortit ja mukava runo, tykkään niin runoista. Kaikki muukin oli tosi mieleistä.
Sinulla on upea blogi, hienoja ja syvällisiäkin ajatuksia sekä mahtavaa arkielämän havainnointia. Itse vasta haaveilen blogin perustamisesta, mutta kynnys on korkea, koska en ole atk-ihminen tippaakaan.
Oikein mukavaa kesän jatkoa ja askarteluintoa jatkossakin! toivoo Ritu

Matleena kirjoitti...

Olipa taas mukava poiketa blogissasi näin lounaan jälkiruoaksi!

Anonyymi kirjoitti...

Huomenna on kiire postilaatikolle, sanoopi Neili.

marelo kirjoitti...

Ihana paketti menossa Neilille. Oletpas ollut ahkera.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Voi Ritu, kun perustaisit blogin vain! Sinulla olisi paljon annettavaa. Ei tässä niin kummoisia ATK-taitoja vaadita, ja nehän kanssa kehittyvät matkan varrella...

Intsu kirjoitti...

Taas täällä on ollut mukava vierailla niinkuin aina. Sulla on niin paljon kaikkee annettavaa.
Ihana,aivan valloittava tuo sun kirjanmerkki! Minäkin tykkään kovasti ristipistoistakin.